عصر کرد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان:
نبود زیرساخت و ضعف در اطلاع رسانی چالش های اصلی گردشگری هستند
جمعه 12 مهر 1398 - 09:31:32
عصر کرد - سنندج - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان گفت: بر اساس نتایج مباحث و پنل های ارائه شده با سه حوزه چالش برانگیز زیرساختی، آموزش و اطلاع رسانی در توسعه گردشگری روبرو هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر ، بهرام نصرالهی زاده شامگاه پنجشنبه در اختتامیه اولین همایش بین المللی گردشگری و توسعە که در تالار مولوی دانشگاە کردستان برگزار شد, اظهار داشت: تقویت زیرساخت های گردشگری بسیار حائز اهمیت است و بخش گردشگری همانند بخش های دیگر باید توسط بخش خصوصی اجرا شود و در این راستا دولت باید تسهیلگر، حامی و کمک کننده باشد تا بخش خصوصی از زیرساخت ها بهره برداری کند و گردشگری را رونق ببخشد.
وی با اشاره به اینکه آموزش در بحث گردشگری بسیار فراتر است از آنچه تصور می کنیم, ادامه داد: گردشگری بعنوان یک مقوله همه بخش های جامعه را در بر می گرد و در این مبحث بشدت نیازمند آموزش عمومی هستیم .
وی افزود:به حوزه آموزش برای همه عواملی که در این جامعه زیست می کنند و به نوعی با مهمانان و گردشگرانی که به استان وارد می شود در ارتباط هستند اعم از هتلداران راننده تاکسی و حتی فروشنده مغازه ها و ... خیلی جدی تر از گذشته باید به آن پرداخته شود و با برنامه ریزی های منظم و سرمایه گذاری برای این مهم هزینه کرده و از طریق رسانه های بومی و عمومی اطلاع رسانی شود و در دستور کار قرار گیرد.
وی چالش سوم در حوزه گردشگری را که اطلاع رسانی و تبلیغات است رکن اساسی در امر توسعه گردشگری دانست و تصریح کرد: متاسفانه هنوز بسیاری از جاذبه های طبیعی و ظرفیت های گردشگری استان نا شناخته یا کمتر شناخته شده هستند که باید در امر اطلاع رسانی پتانسیل های استان معرفی و شناسانده شوند.
وی با تاکید بر اینکه سه چالش مطرح شده در حوزه توسعه گردشگری باید به موازات هم در دستور کار قرار گیرند افزود: گرچه نواقص زیادی در حوزه زیرساخت ها در استان وجود دارند اما اقدامات مناسبی در حال شکل گرفتن است به گونه ای که در چند سال اخیر یکی از الویت های اصلی که بیشترین تمرکز روی آن است در حوزه ارتباطات به صورت عام است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان باتوجه به اهمیت تقویت و گسترش راه های زمینی ، هوایی و ریلی افزود: در جلسه اخیر با دستگاههای مسئول در راستای تسریع در احداث خط راه آهن تهران همدان سنندج قرار است ظرف 3 سال آینده سنندج نیز به شبکه ریلی وصل شود.
وی اذعان کرد: طی جلساتی که اخیرا با استاندار سلیمانیه برگزار شده مذاکراتی مبنی بر ادامه خط راه آهن از سنندج به مریوان و سلیمانیه و از این طریق تا کنار دریای مدیترانه انجام گرفته و تفاهمنامه امضا گردیده همچنین هیئتی 4 نفره برای رفع موانع و مشکلات و تسهیل در ارتباطات تشکیل شده است.
بهرام نصراللهی زاده افزود: ادامه خط راه آهن سنندج تا دریای مدیترانه از مباحث عنوان شده در این هیئت بوده و با استقبال برهم صالح رئیس جمهور عراق روبرو شده و یکی از موضوعات مذاکره دو طرفه است.
وی از بهره برداری فرودگاه دوم استان که در شهرستان سقز قرار دارد طی یکسال آینده خبر داد و خاطر نشان کرد: بهره برداری از فرودگاه دوم استان می تواند کمک شایانی به حوزه گردشکری کند.
وی با ابیان اینکه مرز باشماق و مرز سیرانبند در بانه جزء مرزهای رسمی دولت جمهوری اسلامی بشمار می آیند گفت : مرز سیرانبند بلافاصله بعد از رفع مشکلات اربیل و بغداد بازگشایی می شود و این مرز رسمی نیز از نظر مسافری و کالایی به تردد و بحث گردشگری نیز کمک می کند.
نصراللهی زاده با تاکید بر اینکه اقدامات انجام گرفته در حوزه زیرساخت از وظایف دولت است گفت: در حوزه درمانی نیز طی چند ماه آینده بیمارستان مجهز در بخش خصوصی با هدف توریسم درمانی نیز در شهر سنندج به بهره برداری خواهد رسید.
وی خاطر نشان کرد: یکی از محور های اصلی در برنامه ای که برای توسعه استان کردستان طراحی شده و سند آمایش سرزمین در شورا رو به اتمام است محور گردشگری در ابعاد مختلف آن است که امید است با به سرانجام رسیدن آن شاهد روزهای بهتری باشیم برای رونق بیشتری از طریق گردشگری و ارتباطات مبتنی بر صلح و دوستی و برادری در منطقه و در سطح بین المللی و فرامرزی باشیم.
وی از درست اندرکاران و دبیرخانه همایش خواست تا با جمع بندی مباحث ارزشمند و چالش های بررسی شده و راهبردهای ارائه شده آنها را به برنامه اجرایی تبدیل کرده تا بصورت ویژه به این مباحث پرداخته و در دستور کار دولت و دستگاههای اجرایی قرار گرفته شود.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/92776/نبود-زیرساخت-و-ضعف-در-اطلاع-رسانی-چالش-های-اصلی-گردشگری-هستند
بستن   چاپ