عصر کرد
5 هزار نفر در کردستان همیار طبیعت هستند
دوشنبه 15 مهر 1398 - 14:35:49
عصر کرد - سنندج - پنج هزار کردستانی همیار افتخاری طبیعت هستند که بیش از نیمی از آنها را دانش‌آموزان تشکیل می‌دهند.

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 2 هزار و 700 همیار دانش آموز، 2 هزار و 1٦9 مروج افتخاری و 131 محافظ افتخاری در این استان همیار طبیعت هستند که با آگاه‌سازی و توجیه افکار عمومی نقش مهم و اثرگذاری در ارتقاث فرهنگ مردم جامعه در حفاظت از عرصه‌های طبیعی دارند.
بهمن مرادی افزود: همیاران طبیعت طرحی است که پیرو فرمایش مقام معظم رهبری برای استفاده از توان عمومی برای حفاظت و حراست از عرصه های منابع طبیعی و محیط زیست به اجرا گذاشته شده و پشتوانه قانونی از مراجع مربوطه را دارد و یکی از طرح های موفق سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در بخش ترویج و آموزش جوامع و بهره برداران محلی به منظور حفاظت و احیای منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی است.
وی اضافه کرد: این طرح بر مبنای تفاهم نامه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و سازمان دانش آموزی در 2 سطح مروج افتخاری و همیار محافظ در شهرستان در حال اجراست که به وسیله دستورالعمل‌ها و آموزش‌های لازم سطح دانش و بینش خود نسبت به این منابع خدادادی را افزایش می دهند و به عنوان محافظ طبیعت بطور افتخاری همکاری می‌کنند.
مرادی یادآور شد: در سال جاری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و طرح بوم سازگان زاگرس 10 تسهیل‌گر متخصص منابع طبیعی و کشاورزی و چهار نفر تسهیل‌گر بسیج سازندگی در راستای اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در استان فعالیت می کنند.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان تاکید کرد: تسهیل‌گران حلقه ارتباطی بین بهره‌برداران و جوامع محلی و دست اندرکاران با ادارات منابع طبیعی شهرستان ها هستند البته نقش محوری تسهیلگری در اجرای طرح‌های منابع طبیعی باید مورد توجه مسئولین قرار گیرد.
وی گفت: آموزش صحیح و جلب مشارکت مردمی تضمین کننده و تسهیل کننده موفقیت پروژه های منابع طبیعی در قبل از اجرای طرح‌هاست و زمینه ماندگاری و پایداری و توسعه آن را در آینده ایجاد می‌کند.
از مساحت 2 میلیون و 937 هزار هکتاری استان کردستان، بیش از 374 هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد، جنگل‌های این استان که جزو جنگل‌های زاگرس شمالی به حساب می‌آیند، در طول بیش از 50 هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی‌های اکو توریستی و ارزش‌های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگل‌های این استان که بخشی از جنگل‌های غرب کشور را تشکیل می‌دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل‌های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی کردستان ضمن دعوت مردم به مشارکت فعالانه در امر حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی از شهروندان خواسته است گزارش تخریب، آتش سوزی و تصرف اراضی ملی را به سامانه رایگان و 24 ساعته ارتباطی 1504 گزارش دهند.
9937/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/92936/5-هزار-نفر-در-کردستان-همیار-طبیعت-هستند
بستن   چاپ