عصر کرد
دستاوردهای دولت تدبیر و امید در کردستان(25)
تحول در حوزه درمان کردستان
سه شنبه 16 مهر 1398 - 13:59:52
عصر کرد - سنندج- ایرنا- همزمان با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید ارتقای سلامت جامعه در اولویت اصلی قرار گرفت و حوزه سلامت یکی از حوزه های مورد توجه دولت یازدهم شد.

به گزارش ایرنا در راستای ارتقای سلامت جامعه و هدف گذاری وزارت بهداشت و درمان، این طرح به منظور دسترسی عادلانه آحاد جامعه به خدمات سلامت، کاهش فرانشیز پرداختی مردم، عدم تهیه ملزومات توسط مردم، نهادینه شدن نظام ارجاع و پزشک خانواده و بحث خود مراقبتی مردم در سراسر کشور از جمله استان کردستان اجرا شد.
در راستای اجرای این طرح در استان کردستان به توسعه کلینیک های ویژه با تعرفه دولتی و حضور مشخص در مراکز دولتی، تقویت ناوگان حمل و نقل آمبولانس ها، توسعه بخش زایمان به صورت واحدهای خصوصی، توسعه مراقبت های فعال در حاشیه شهرها و روستاهای استان و رفع مشکلات و کمبودهای حوزه دارو اهتمام ویژه ای شده است.
اضافه شدن تجهیزات بیمارستانی، توسعه اورژانس ها و کلینیک ها در شهرهای استان، حرکت اورژانس ها مبتنی بر اصول علمی و حضور متخصصین مقیم در بیمارستان های استان کردستان از افتخارات طرح تحول نظام سلامت به عنوان بخشی از دستاوردهای دولت تدبیر و امید در استان کردستان است.
طرح تحول نظام سلامت از 15 اردیبهشت سال 93 همزمان با سراسر کشور در استان کردستان اجرایی شده است.
جدا از دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت، دولت تدبیر و امید در حوزه بهداشت و درمان در استان توفیقات زیاد داشته است، رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در این مورد گفت: در طول سه سال گذشته با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید شمار تخت های سی سی یو استان از 57 تخت به 127 تخت افزایش یافته است.
دکتر طیب قدیمی در گفت و گو با ایرنا افزود: در همین مدت تعداد تخت های ای سی یو نیز از 47 تخت به 167 تخت افزایش پیدا کرده است.
وی تعداد تخت های مراقبت های ویژه نوزادن و کودکان قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید را 27 تخت عنوان کرد و افزود: با تلاش های دولت تدبیر و امید هم اکنون این تعداد به 80 تخت افزایش یافته است.
او با اشاره به راه اندازی 35 خانه بهداشت در سطح استان در سه سال گذشته گفت: 10 مرکز بهداشتی درمانی شهری، 10 مرکز بهداشت درمانی روستایی، هفت پایگاه اورژانس فوریت های پزشکی و 33 دستگاه آمبولانس از جمله تلاش های انجام شده در سه سال گذشته است.
قدیمی اظهارکرد: همچنین در این مدت علاوه بر جذب دو دستگاه موتورلانس، دو موتور آمبولانس و هفت پایگاه اورژانس نیز در استان راه اندازی شده است.
وی یادآورشد: از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون و در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت 38 پایگاه سلامت در حاشیه شهرها و در شهرهای زیر 20 هزار تا 50 هزار نفر جمعیت راه اندازی شده است.
او احداث 18 آزمایشگاه در مناطق روستایی را از دیگر اقدامات دولت تدبیر و امید در طول سه سال اخیر عنوان کرد و با اشاره به احداث بیمارستان سروآباد و آغاز بکار آن در سال 94 گفت: هم اکنون بیمارستان های دهگلان، سقز و بانه در حال احداث هستند و به زودی کار ساخت بیمارستان کوثر سنندج نیز به اتمام می رسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین با اشاره به در حال احداث بودن کلینیک ویژه در شهرستان های سنندج، کامیاران، مریوان، دهگلان و سقز گفت: در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت 500 میلیارد تومان تجهیزات برای بیمارستان ها و مراکز بهداشتی استان خریداری شده است.
به گفته وی هم اکنون 450 پزشک متخصص در سطح استان به شهروندان استان خدمات ارایه می کنند.
قدیمی احداث بخش زنان و زایمان بیمارستان بعثت سنندج در سال 93 با هزینه هشت میلیارد ریال در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت را از دیگر اقدامات انجام شده در دولت یازدهم عنوان کرد.
وی با اشاره به کمک خیران در مراکز درمانی بهداشتی در سطح استان گفت: خیران سلامت 800 میلیون تومان به بخش زایمان، 35 میلیون تومان بخش دیالیز کامیاران، یک میلیارد تومان به پایگاه بهداشتی مریوان و 500 میلیون تومان به پایگاه بهداشتی حسن آباد یاسوکند کمک کرده اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت در مورد هزینه های بیمار در این طرح افزود: اگر بیمار روستایی باشد سه درصد هزینه ها از او دریافت می شود و در مناطق شهری نیز شش درصد هزینه ها از او دریافت می شود.
وی در مورد رایگان شدن هزینه های زایمان طبیعی نیز گفت: قبل از اجرای طرح تحول 40 درصد افراد سزارین می شدند در حالی که با اجرای طرح تحول نظام سلامت، تعداد سزارین ها به 30 درصد کاهش یافته است.
قدیمی یادآورشد: همچنین 500 میلیون تومان در راستای احداث مرکز بهداشتی درمانی روستایی خامسان و 200 میلیون تومان همراسرا در بیمارستان اختصاص یافته است.
وی افزود: مرکز بهداشتی درمانی روستایی ابراهیم آباد دیواندره نیز با 500 میلیون تومان هزینه در این سه سال احداث شده است.
قدیمی افزود: همگام با طرح تحول نظام سلامت، طرح تحول آموزش و پژوهش نیز در دانشگاه علوم پزشکی اتفاق افتاده است.
وی افزود: در طول دولت تدبیر و امید 540 نفر به صورت قراردادی، پیمانی و شرکتی جذب و بکارگیری و 2 هزار نفر نیز تبدیل وضعیت شده اند.
7352/1904

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/92994/تحول-در-حوزه-درمان-کردستان
بستن   چاپ