عصر کرد
20 اقامتگاه بوم گردی در سروآباد ایجاد می‌شود
چهارشنبه 17 مهر 1398 - 17:50:32
عصر کرد - سنندج - اولین سمینار آموزشی نقش اقامتگاه‌های بوم گردی در توسعه سروآباد با هدف ایجاد 20 اقامتگاه بوم گردی در سطح این شهرستان روز چهارشنبه با حضور مسئولان استانی، شهرستانی و مهمانانی از تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این سمینار با همکاری بنیاد علوی، فرمانداری سروآباد، بخشداری مرکزی و اداره کل میراث فرهنگی گردشگری کردستان و شرکت آموزش گردشگری سازمان بنیاد علوی کشور در سالن همایش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سروآباد برگزار شد.
مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان کردستان در این همایش اظهار داشت: تعداد 15 اقامتگاه بوم گردی در سطح استان فعال بوده و 9 اقامتگاه دیگر نیز در حال تکمیل شدن است.
محسن علوی افزود: اولین اقامتگاه بوم گردی در استان کردستان در سال 96 در روستای دولاب بخش سیروان سنندج افتتاح شد و هم اکنون تعداد پنج اقامتگاه بوم گردی در این روستا فعال است.

وی با بیان اینکه تعداد 9 اقامتگاه بوم گردی در سطح استان کردستان در حال تکمیل شدن است، افزود: در استان کردستان تعداد 42 اقامتگاه بوم گردی تقاضای ثبت شدن را دارند که از این تعداد 10اقامتگاه بوم گردی مربوط به سروآباد است.
مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کردستان یادآور شد: با افتتاح این تعداد اقامتگاه بوم گردی که تا سال 1400 به طول می انجامد تعداد اقامتگاه های بوم گردی به بیش از 60 مورد می رسد و در آبان ماه امسال اولین اقامتگاه بوم گردی سروآباد در روستای بیساران بخش مرکزی این شهرستان افتتاح می شود.
وی استان کردستان را از استان های محروم و کمتر توسعه یافته دانست و گفت: با توجه به صنعت گردشگری که در سطح استان وجود دارد و پتانسیل ها و ظرفیت هایی که در این حوزه هست، می توانیم شاهد رونق توسعه در این استان باشیم.
وی اضافه کرد: کردستان دارای گردشگری تاریخی، طبیعی و فرهنگی است و جزو معدود استان های کشور است که توانسته است فرهنگ و لباس خود را حفظ کند و به همین دلیل این استان را ذخیره گاه فرهنگ ایرانی می نامند.
علوی تاکید کرد: روستاهای کردستان با جاذبه های گردشگری بکر و طبیعی ذخیره گاه فرهنگ ما هستند لذا توجه به روستاها و ایجاد اقامتگاه های بوم گردی در این روستاها می توانند به توسعه پایدار استان بیانجامد.
وی اظهار داشت: بوم گردی صرفا روستاگردی نیست، بلکه نوعی گردشگری است که در آن گردشگر با احترام به فرهنگ، آداب و رسوم هر منطقه وارد آن منطقه می‌شود و کمترین آسیب را به فرهنگ، محیط و آداب و رسوم آن منطقه وارد می کند.
مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان کردستان یادآور شد: در بوم گردی مدیر اقامتگاه بوم گردی فرهنگ آن منطقه را به گردشگر منتقل و معرفی می کند و تاثیر منفی کمتری به آن منطقه وارد می شود.
وی تاکید کرد: در واقع می توان گفت، بوم گردی نوعی گردشگری مسئولانه است با احترام به ویژگی های اجتماعی، فرهنگی و محیطی آن منطقه که مورد بازدید و هدف گردشگری قرار می گیرد.
کردستان میزبان اجلاسیه جهانی گردشگری است
وی گفت:اجلاسیه جهانی سازمان جهانی گردشگری در سال 2021 با موضوع توسعه اکوتوریسم و گردشگری روستایی در استان‌های کردستان و کرمانشاه برگزار می شود.
علوی افزود: این اجلاسیه 2 روزه است که روز اول آن در کرمانشاه است و روز دوم آن که بحث گردشگری است در استان کردستان برگزار می شود و بدون تردید نقش بسیار مهمی در توسعه و رونق هرچه بیشتر استان کردستان در جهان دارد.
مشاور شرکت آموزش گردشگران بنیاد مستضعفان کشور نیز در این سمینار آموزشی گفت: بوم گردی ترجمه واژه اکوتوریسم است که با محوریت جامعه محلی، اقلیم و بوم در منطقه مورد هدف قرار می گیرد.
سید فرخ میرشاهزاده افزود: جریان بوم گردی محوریت خودش را بر توانمندی های جوامع محلی قرار داده و آن چیزی را که در حالت عادی گردشگران در شهرها و مناطق غیرمحلی نمی توانند به آن دسترسی داشته باشند در اختیار آنها قرار می دهد.

وی تاکید کرد: با توانمندسازی جوامع محلی که خودشان حافظ فرهنگ، اصالت و تفکر و تمدن منطقه هستند می توانیم زمینه را برای جذاب کردن مناطق گردشگری فراهم کنیم.
وی یادآور شد: با همت مردم منطقه، حمایت های بنیاد علوی، توانمندی های بالقوه، جذابیت های ویژه منطقه و فرهنگ اصیل این منطقه 20 اقامتگاه بوم گردی را در این منطقه ایجاد کنیم و در راستای معرفی هرچه بیشتر منطقه در سطح ملی و جهانی بیشتر تلاش کنیم.
20 اقامتگاه بوم گردی در شهرستان سروآباد احداث می شود
مجری طرح پیشرفت و آبادانی بنیاد علوی شهرستان سروآباد نیز در این همایش اظهار داشت: بنیاد علوی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری درصدد است سرمایه های این منطقه را شناسایی و ارتقا دهد و در راستای رفع محرومیت در این منطقه تلاش خواهیم کرد.
زانیار شیخه پور افزود: یکی از محورهایی که بنیاد علوی به صورت ویژه به ان ورود پیدا کرده است، بحث گردشگری است و باتوجه به ظرفیت ها و پتانسیل هایی که شهرستان سروآباد در بحث گردشگری دارد و در راستای توانمندی های بنیاد علوی تلاش کرده ایم تا شرکت آموزش گردشگران که به عنوان تخصصی ترین شرکت در حوزه آموزش گردشگری را به شهرستان سروآباد دعوت کنیم.

وی تاکید کرد: تلاش می‌شود تعداد 20 اقامتگاه بوم گردی را در این شهرستان ایجاد و افتتاح کرده و در آینده ای نزدیک زیرساخت های گردشگری شهرستان را توسعه دهیم.
در پایان این سمینار که مسئولان شهرستانی، دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها حضور داشتند، کلاس پرسش و پاسخ با حضور 2 تن از کارشناسان آموزش سازمان بنیاد مستضعفان کشور برگزار و شرکت کنندگان به بیان مهمترین دیدگاه ها و پیشنهادات خود پرداختند.
شهرستان سروآباد با 2 بخش مرکزی و هورامان با 52 هزار نفر جمعیت در فاصله 90 کیلومتری از غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و 24 کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.
7354 / 3034

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/93048/20-اقامتگاه-بوم-گردی-در-سروآباد-ایجاد-می‌شود
بستن   چاپ