عصر کرد
50 درصد معیشت مردم بانه به مرزها وابسته است
چهارشنبه 17 مهر 1398 - 18:54:46
عصر کرد - سنندج - سرپرست فرمانداری بانه گفت: مهمترین منبع درآمد مردم این شهرستان از طریق فعالیت در مرزهای تامین می‌شود در واقع معیشت بیش از 50 درصد مردم وابسته مرزها است.

محمد امین‌زاده عصر چهارشنبه در جریان بازید معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه اظهار داشت: مرزها مهمترین منبع درآمد مردم شهرستان بانه است و در این راستا بیش از 100 مجتمع تجاری با 12 هزار مرکز خرید احداث شده که مردم از اقصا نقاط کشور برای خرید کالاهای ارزان قیمت به بانه سفر می کنند.
وی اضافه کرد: با بسته شدن مرزها معیشت بسیاری از مردم شهرستان با مشکل مواجه شده و بسیاری از آنها به اجبار در کلان شهرها به کارگری و کار در کوره های آجر پزی مشغول هستند.
امین زاده با اشاره به تاریخ طولانی مراودات مرزی مردم بانه با اقلیم کردستان عراق گفت: مهمترین مطالبه مردم از مجموعه حاکمیتی بازگشایی مرزها هنگه ژاله و گله سوره و مسافری کردن بازارچه سیرانبند بانه است که این مهم مورد تایید استانداری کردستان، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همه نهادهای دولتی استان است.
وی اضافه کرد: تمام امکانات برای مبادلات مرزی در بانه فراهم است و بزرگترین هتل پنج ستاره استان در بانه احداث شده و علاوه بر این چندین مرکز اقامتی نیز با سرمایه‌های مردم ایجاد شده است.
سرپرست فرمانداری بانه اظهار داشت: به واسطه وجود مرزها و فعالیت مرزداران در سال‌های اخیر بانه به نگین اقتصادی غرب کشور تبدیل شده در 2 سال اخیر 2 بازارچه ای مرزی بانه در پی تصمیات کلان کشوری بسته شد و مراودات مرزی با رکود بی سابقه ای مواجه شد.
وی ادامه داد: قرار براین بود با ساماندهی مرزها واردات کالا از بازارچه سیرانبند بانه با کارت پیله وری ادامه پیدا کند که این طرح هنوز اجرایی نشده است.
امین زاده گفت: با تایید مصوبه هیات وزیران مبنی بر رسمی شدن مرز سیرانبند تمام زیرساخت‌ها در بازارچه فراهم شد اکنون این خواسته مردم بانه در انتظار موافقت دولت مرزی عراق است.

25 هکتار به مجموعه مرز سیرانبند از طرف عراق اضافه شده است
مدیر گذر نامه سلیمانیه عراق نیز اظهار داشت: برای رسمی شده مرز سیرانبند 25 هکتار به مجموعه از طرف اقلیم کردستان اضافه شده و بخش زیادی از زیرساخت ها نیز فراهم شده است.
عمید سالار افزود: در بغداد تمام مرزهای اقلیم کیله، سیرانبند و تویله در یک بسته تعریف شده و مهمترین شرایط بغداد برای بازگشایی مرزها بازگشت 50 درصد درآمد مرزها به دولت مرزی عراق و نظارت دولت مرزی بر مرزها است.
وی گفت: بین اقلیم کردستان و دولت مرزی عراق مشکلاتی در رابطه با مرزها وجود دارد و وزراء اقلیم کردستان در حال پیگیری و حل مشکلات هستند.
سالار ادامه داد: در روزهای اخیر نیز طرحی به دولت مرکزی عراق ارائه شده و در جلسه هفته گذشته در مرز کرمانشاه استاندار حلبچه طرحی پیشنهاد داده وتفاهم نامه ای منعقد شد.
وی گفت: در این تفاهم نامه درخواست شده برای مهر ورود و خروج سیرانبند از مهر مرز خسروی استفاده شود که این امر مورد موافقت مسئولان ایرانی است که نیاز به تایید و موافقت دولت مرکزی و اربیل دارد.
بازارچه مرزی سیرانبند هم مرز با اقلیم کردستان عراق و دومین بازارچه مرزی استان بوده که در بخش ننور و در 25 کیلومتری شهر بانه قرار گرفته است.
بر اساس مصوبه هیات وزیران مرز سیرانبند بانه در سال 89 به عنوان یک مرز رسمی معرفی شد.
شهرستان مرزی بانه 84 کیلومتر مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق دارد.
شهرستان مرزی بانه 158 هزار نفر جمعیت د 270 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
7469/ 3034

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/93050/50-درصد-معیشت-مردم-بانه-به-مرزها-وابسته-است
بستن   چاپ