عصر کرد
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کردستان:
گسترش آموزش‌های مهارتی، تنها راه گذر از مسیر توسعه است
چهارشنبه 24 مهر 1398 - 9:11:49 AM
ایسنا
عصر کرد - مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کردستان، گفت: تنها راه گذر از مسیر توسعه کشور توجه و گسترش آموزش‌های مهارتی در جامعه است.

 سید جمیل احمدی در سفر به شهرستان قروه، از تدوین سند توسعه آموزش‌های مهارتی با رویکرد محلی و منطقه‌ای در استان کردستان خبر داد و اظهار کرد: این سند باهدف توجه به فرصت‌های شغلی موجود در هر منطقه در سطح استان و با رویکرد استفاده از مزیت‌های نسبی منطقه‌ای و شهرستانی، تربیت نیروی متخصص و کارآمد، جلوگیری از خام فروشی و در نتیجه ایجاد اشتغال مولد و پایدار در سطح استان در حال تدوین است.
وی افزود: در تدوین این سند که به‌عنوان یک سند میان‌مدت مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت برنامه‌های آموزشی مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای در سال آینده با رویکرد تقاضا محور و بازار محور مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت که در این راه باید کلیه دستگاه‌های اجرایی ذیربط نهایت همکاری و تعامل را با این اداره کل داشته باشند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کردستان، بیان کرد: آموزش‌های مهارتی می‌تواند علاوه بر تربیت نیروی متخصص و کارآمد در راستای تأمین نیروی انسانی بازار کار نقش مهم و کلیدی را در ایجاد اشتغال مولد و پایدار در سطح جامعه ایفاء کنند و در شرایط کنونی کشور آموزش‌های مهارتی جزء لاینفک دستیابی به خودکفایی ملی به شمار می‌رود.
احمدی ذکر کرد: دولت کارآفرین یعنی دولتی که بتواند محورهای کارآفرینی را تقویت و ایجاد کند که یکی از این محورها توسعه بخش خصوصی همانند آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای فعال است.
وی هدف اصلی آموزش‌های مهارتی را تربیت نیروی ماهر و توانمند اعلام کرد و افزود: نیرویی که دانش روز و مهارت داشته باشد می‌تواند در توسعه پایدار نقش مؤثری را ایفاء کند و درواقع استفاده از ظرفیت‌های نیروی انسانی یکی از الزامات برای رسیدن به توسعه است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کردستان، عنوان کرد: در حال حاضر تمام دنیا به سمت‌وسوی آموزش‌های مهارتی حرکت کرده‌اند و به دنبال توسعه آن هستند چراکه داشتن مهارت در هر حوزه‌ای اولویت نخست محسوب می‌شود.
احمدی شناسایی فرصت‌های شهرستان و تبدیل آن به اشتغال و مزیت‌های رقابتی را از اهداف تدوین سند دانست و بیان کرد: این سند می‌تواند مسیر آموزش و اشتغال را تغییر دهد و اگر تمامی اطلاعات مرتبط احصاء شوند کار به‌صورت عملیاتی انجام خواهد پذیرفت.
وی گفت: هر پروژه تولیدی و صنعتی باید پیوست آموزشی برای تربیت نیروی انسانی داشته باشد و درواقع اگر بتوان نیروی انسانی ماهر پرورش داد و زمینه اشتغال ایجاد شود در رفع بیکاری اثربخش خواهد بود.
در ادامه حسین الماسی فرماندار شهرستان قروه نیز با تأکید بر نقش مهم و ویژه آموزش‌های مهارتی در سطح جامعه از آموزش‌های مهارتی و فنی و حرفه‌ای به‌عنوان کلیدی‌ترین مولفه توسعه شهرستان قروه نام برد و گفت: تنها راه گذر از مسیر توسعه کشور توجه و گسترش آموزش‌های مهارتی در جامعه است.
الماسی عنوان کرد: در شهرستان قروه 50 تا 60 درصد طلای ایران از معادن استخراج می‌شود و این شهرستان قطب تولید سنگ‌های مرمریت در خاورمیانه است، اما متأسفانه این محصولات خام فروشی می‌شود که با توجه ویژه به آموزش‌های مهارتی و گسترش این آموزش‌ها در سطح شهرستان می‌توانیم علاوه بر جلوگیری از خام فروشی زمینه ایجاد اشتغال مولد و پایدار جوانان قروه ای را فراهم آوریم.
وی ذکر کرد: تمام کشورهای توسعه‌یافته دنیا به دنبال این است که بتواند مهارتی را که روند توسعه را در پیش بگیرد در اولویت کارهای خود قرار دهند.
الماسی بابیان اینکه تقویت بخش خصوصی همانند آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای ضروری است، افزود: در قروه ظرفیت‌های بسیاری همانند معادن وجود دارد که باید با جلوگیری از خام فروشی بتوان مهارت‌های مرتبط را آموزش داده و محصولات معدنی از سنگ تا طلا را فرآوری کرد.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای شهرستان قروه هم در این جلسه از آموزش 330 هزار نفر ساعت با یک هزار و 380 نفر، دوره و سه هزار و 600 نفر شرکت‌کننده در آزمون در سال گذشته خبر داد و گفت: در شش‌ماهه ابتدای سال جاری 123 هزار و 499 نفر- ساعت برای 644 کارآموز ثبت‌نام‌شده آموزش‌های لازم را دیده‌اند.
وی بیان کرد: تعداد آموزشگاه‌های آزاد شهرستان قروه 15 مورد است که در سال جاری تاکنون 94 هزار و 354 نفر- ساعت آموزش داده‌شده است.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/93320/گسترش-آموزش‌های-مهارتی،-تنها-راه-گذر-از-مسیر-توسعه-است
بستن   چاپ