عصر کرد
دامداران و مرغداران کردستان در سامانه بازارگاه ثبت نام کنند
چهارشنبه 24 مهر 1398 - 16:19:00
عصر کرد - سنندج - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: سامانه بازرگاه تنها راه توزیع نهادهای دام و طیور برای کوتاهی دست دلالان از بازار این نهادها است و مرغداران و دامداران باید هرچه زودتر در این سامانه ثبت نام کنند.

سید احمد زکریایی نژاد روز چهارشنبه اظهار داشت: تخصیص نهاده های دام و طیور به استان بر اساس آمار و اطلاعات تولیدکنندگانی که در سامانه بازارگاه ثبت نام کرده‌اند انجام می‌شود و دامداران و مرغدان کردستان باید هرچه سریع تر نسبت به ثبت نام در این سامانه اقام کنند.
وی با بیان اینکه اتحادیه‌های دامداران و مرغداران استان می‌توانند به عنوان واسطه در این سامانه ثبت نام کرده و نهاده مورد نیاز تولیدکنندگان استان را خریداری کنند اضافه کرد: واردکنندگان و شرکت‌های تامین نهاده‌های دام و طیور، محصولات خود را در این سامانه عرضه خواهند کرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اضافه کرد: تولید کنندگان هم می‌توانند با نام‌کاربری و رمز که بعد از ثبت نام در اختیار آنها قرار می‌گیرد نسبت به خرید نهاده مورد نیاز خود اقدام کنند.
وی خاطر نشان کرد: کوتاه کردن دست دلالان از فرایند توزیع نهاده های دام و طیور در کشور و تامین نهاده مورد نیاز تولید کنندگان با قیمت واقعی از مهمترین اهداف این سامانه است.
زکریایی نژاد با بیان اینکه بخش کشاورزی در حال حاضر پر رونق ترین بخش اقتصادی و تولیدی در کردستان است افزود: همکار ی و تعامل بسیار بالای تشکل ها و تعاونی های بخش کشاورزی با مجموعه سازمان جهاد کشاورزی در موفقیت این بخش بسیار تاثیر گذار بوده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، به تلفات بسیار پایین در مرغداری های استان نسبت به میانگین کشوری اشاره کرد و اضافه کرد: گوشت مرغ استان همانند محصولات دیگری چون توت فرنگی و عسل به جهت مرغوبیت و کیفیت بالا باید به عنوان یک برند در کشور مطرح شود.
وی از تشکل ها، اتحادیه ها و تعاونی های مرغداران استان خواست که در راستای برند سازی گوشت مرغ استان اقدام کنند و با شرکت در نمایشگاه ها و تبلیغات مناسب در این راستا گام بردارند.
20 هزار تن نهاده دامی در کردستان توزیع شد
مدیر کل پشتیبانی امور دام کردستان هم در این جلسه با اشاره تخصیص و توزیع نهاده‌های دام و طیور در سال جاری گفت: در یک سال گذشته 15 هزار و 713 تن ذرت به استان اختصاص داده شده که حدود 15 هزارو 109 تن آن بین تولید کنندگان توزیع شده است.
فرزادمعاونی ، میزان تخصیص کنجاله سویا به استان در این مدت را یک هزار و 239 تن اعلام کرد و افزود: از این میزان تا اکنون 9 هزار و 234 تن آن را توزیع شده است.
وی از تخصیص سه هزار و 300 تن جو به استان خبرداد و یادآور شد: میزان توزیعی این نهاده تا اکنون سه هزار و 279 تن است.
سه میلیون جوجه‌ریزی در مرغداری های کردستان انجام شد
مدیر امور طیور و زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز گفت: در یک ماه گذشته سه میلیون قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری های استان انجام گرفته است.
سید مادح حسامی با توجه به جوجه ریزی صورت گرفته در چند روده گذشته نه تنها ماه‌های آینده مشکلی در تامین گوشت مرغ استان وجود ندارد بلکه این محصول به چند استان کشور هم صادر می‌شود.
وی یادآورشد: در حال حاضر 80 درصد از مرغداری های استان گازرسانی شده و این در حالی است که میانگین کشوری حدود 30 درصد است.
کردستان هر سال قادر به تولید 75 هزار تُن گوشت سفید است که با این میزان تولید علاوه بر تامین 40 هزار تُن مصرف خود، 35 هزار تُن تولید مازاد را به 12 استان دیگر صادر می کند.
در حال حاضر تعداد 727 واحد مرغ گوشتی در کردستان با ظرفیت حدود 14 میلیون و 459 هزار و 400 قطعه در دوره و حدود 58 میلیون قطعه در سال با توان تولید 100 هزار تُن گوشت مرغ در حال فعالیت است.
13 واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت 330 هزار قطعه و 13 واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت 555 هزار قطعه در استان دارای پروانه هستند.
یک کارخانه جوجه کشی با ظرفیت 2 میلیون عدد تخم مرغ نطفه دار و با توان تولید 20 میلیون قطعه جوجه یکروزه در سال نیز در کردستان فعال است.
همچنین 6 کشتارگاه صنعتی مرغ با ظرفیت 16 هزار قطعه در ساعت، 15 کارخانه اختصاصی خوراک طیور به ظرفیت سالیانه 360 هزار تُن، چهار واحد ذرت خشک کنی به ظرفیت 62 هزار تُن و نیز سه واحد فرآوری کود مرغی به ظرفیت 50 هزار تُن در سال در قالب صنایع مرتبط با مرغداری در این استان وجود دارد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/93356/دامداران-و-مرغداران-کردستان-در-سامانه-بازارگاه-ثبت-نام-کنند
بستن   چاپ