عصر کرد
رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی:
غرب کشور، تجلی گاه پژوهش های عصر آهن است
شنبه 11 آبان 1398 - 15:24:33
عصر کرد - ایسنا/کردستان رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی کشور، گفت: در حال حاضر عمده پژوهش‌های مربوط به عصر آهن در حوزه غرب ایران قرار دارد، چرا که محوطه‌های شاخص زیادی در منطقه غرب وجود دارد که ازجمله می توان به قلعه تاریخی "زیویه" اشاره کرد که باوجود مطالعات صورت گرفته و معروفیت فراوان، هنوز برای باستان شناسان شناخته‌شده نیست.

به گزارش ایسنا، روح‌الله شیرازی امروز شنبه (11آبان) در افتتاحیه همایش بین‌المللی عصر آهن غرب ایران و مناطق همجوار که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، با اشاره به اینکه عصر آهن در ایران یک عصر بسیار مهم است، اظهار کرد: عصر آهن آغاز تغییرات بنیادین است و در حوزه جغرافیای سیاسی، تاریخی و فرهنگی به‌ویژه در فلات ایران تحولات عظیمی در این عصر رخ‌داده است.
وی افزود: در همین حوزه برای اولین بار زمینه‌های لازم برای به وجود آمدن نخستین امپراتوری عظیم و جهانی هخامنشی فراهم آمد، از همین لحاظ شناخت و درک درست این دوره می‌تواند به شناخت تاریخ بعدی ایران مهم باشد و اطلاعات دقیقی در اختیار باستان شناسان قرار دهد.
رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی کشور، بیان کرد: اولویت‌های پژوهشی در این خصوص برای باستان‌شناسی فرهنگ عصر آهن و همچنین وضعیت پراکندگی جغرافیایی محوطه‌ها و داده شاخص اثر آهن ازجمله مواردی است که پژوهشکده باستان‌شناس تأکید بسیاری بر آن دارند.
شیرازی عنوان کرد: باور ما بر این است که بدون درک درست از فرهنگ عصر آهن و دریافت صحیح پراکندگی جغرافیایی از این مقوله امکان بازسازی و روند تحولات امکان‌پذیر نیست.
وی ذکر کرد: پژوهشگران این همایش گام بزرگی برای برطرف کردن خلاء های اطلاعاتی در این زمینه برداشتند چراکه پرسش‌های مبتنی بر نکات اساسی و کلیدی عصر آهن به روشن شدن این وضعیت کمک می‌کند.
رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی کشور، افزود: در حال حاضر عمده پژوهش‌های مربوط به عصر آهن در حوزه غرب ایران قرار دارد، چرا که محوطه‌های شاخصی زیادی در منطقه غرب وجود دارد که ازجمله می توان به قلعه تاریخی "زیویه" اشاره کرد که باوجود مطالعات صورت گرفته و معروفیت فراوان، هنوز برای باستان شناسان شناخته‌شده نیست.
شیرازی با اشاره به اینکه وضعیت زبان‌شناسی یک بخش بسیار مهم "داده‌ها" است، گفت: باید اقدام مشترکی با کمک زبان‌شناس‌ها برای تقویت بازشناسی فرهنگی عصر آهن انجام شود.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات این بخش کمبود داده‌های اقلیم دیرین است و با توجه به اینکه اقدامات خوبی در دریاچه زریوار صورت گرفته اما هنوز جای کار بسیاری دارد.
رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی کشور، بیان کرد: تاریخ‌گذاری یکی دیگر از چالش جدی در بخش پژوهش‌های عصر آهن است که هنوز ابهامات زیادی در این زمینه وجود دارد در این راستا روشن کردن و یکسان‌سازی در واژه شناسی گاه نگاری منطقه و جدول گاه‌نگاری قابل‌قبول باید موردتوجه قرار بگیرید.
شیرازی، خاطرنشان کرد: یکی از اولویت‌های انجام مطالعات در محل کاوش‌ها، به‌روز کردن گاه نگاری و به دست آوردن تاریخ جدید است.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/93993/غرب-کشور،-تجلی-گاه-پژوهش-های-عصر-آهن-است
بستن   چاپ