عصر کرد
وقتی آب از آب تکان می‌خورد
سه شنبه 14 آبان 1398 - 9:34:32 AM
ایرنا
عصر کرد - سنندج - چند ماهی است که بحثش داغ شده، گاهی رنگش کدر می‌شود و گاهی طعمش غیرقابل تحمل، این را مسافران و مهمانان شهر سنندج بیشتر حس می‌کنند.

اواخر تابستان بود که جان مردم به لبشان رسید، در این فصل معمولا باید منتظر قطعی آب بود ولی آنچه که در سنندج اتفاق افتاد برعکس بود، آب بود ولی طعم و بوی آن قابل تحمل نبود و نمی‌شد آن را خورد.
البته این وضعیت در برخی دیگر از شهرهای استان کردستان هم وجود داشت اما اوضاع سنندج بدتر از همه بود، یکی از ساکنان می‌گوید: چند وقتی است که آب معدنی می‌گیریم و از آب لوله کشی فقط برای شست و شو استفاده می‌کنیم.
محمدی اضافه کرد: جالب اینجاست که در ساختمان دو طبقه ای که زندگی می‌کنیم، رنگ آب در طبقه پایین مشکلی ندارد ولی به طبقه بالا که می‌رسد رنگش تیره و گل آلود است.
شهروند دیگری هم می‌گوید که طعم آب در خانه شان خوب است اما در محل کار نه.
صادقی افزود: خانه ما در شهرک کشاورز است و آب طعم بدی ندارد ولی در محل کارم در خیابان جام جم از صبح تا زمانی که خانه بروم لب به آب نمی زنم و تشنگیم را با چای رفع می کنم، چون وقتی آب می‌جوشد طعمش قابل تحمل تر است.
اولین واکنش
علت اصلی تغییر طعم آب تغییرات دمایی است
این اولین واکنشی بود که معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان کردستان در خصوص آب شرب داشت و گفت: تغییرات دمای هوا و جابجا شدن آب مهمترین دلیلی است که باعث شده در بو و طعم آب شرب سنندج تغییراتی اتفاق افتد اما با این حال از لحاظ سلامت آب هیچ مشکلی وجود ندارد.
محمد فرهادی اضافه کرد: با تغییر فصل به دلیل املاح و کارهایی که در زمان تصفیه آب اضافه و انجام می شود، مانند اوزون زنی و استفاده از کربن فعال و پرمنگنات پتاسیم، شاهد چنین مشکلاتی هستیم.
با وجودی که این مسئول گفته بود که با تثبیت دمای هوا این مشکل هم مرتفع می شود ولی با گذشت بیش از یک ماه از این وعده، مشکل هنوز پابرجاست.
اظهار نظر مدیرعامل آبفا هم قابل تامل بود، محمدحسین محمدی هم همان حرف‌های معاون بهره برداری را تکرار کرد و مساله را به تغییرات دمایی بین تابستان و پاییز ربط داد.
وی گفت: آب سد پس از انتقال به تصفیه خانه آب شهر سنندج که جزو بهترین تصفیه خانه های کشور است، طی فرآیندهای کامل و جامع مراحل تصفیه را گذرانده و سپس وارد شبکه توزیع آب شرب شهری می‌شود و شهروندان با خیال راحت آب را مصرف کنند چون مشکل بهداشتی ندارد.
اما مساله اصلی بهداشت آب نبود، مساله این بود که با آن طعم اصلا نمی‌شد آب خورد.
رد واکنش
معاون اسبق بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان اما نظر مدیرعامل آبفا درباره تغییرات دمایی را رد کرد و افزود: هر سدی عمری دارد و برای به روز شدن نیازمند تکنولوژی پیشرفته تری برای تصفیه است در حال حاضر شرکت آبفا برای اینکه آب شرب را به حد استاندارد برساند از موادی همچون آهن، کلر و مواد منعقد کننده استفاده می کند که موجب ایجاد بو و طعم خاصی در آب شده است.
فرزام بیدارپور به کیفیت آب سنندج نمره قابل قبولی نداد و گفت: این وضعیت مربوط به مناطقی از سنندج است که آب آنها از تصفیه خانه شماره یک تامین میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان اضافه کرد: مناطق تحت پوشش تصفیه خانه شماره دو سنندج به واسطه بهره مندی از تکنولوژی بالاتر و همچنین مناطق قدیمی شهر درگیر این مشکل نیستند.
شاید همین مسائل بود که مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت آب و فاضلاب شرکت آبفای کشور را به سنندج کشاند و او هم سلامت آب شرب سنندج را تایید کرد و درباره تغییر مزه آب اظهار داشت: تغییر بوی آب به این دلیل است که در زمان ورود مواد مغذی به دریاچه سد، ایجاد جلبک کرده که می‌تواند مشکلاتی را به لحاظ طعم و بو ایجاد کند.
جلبک‌ها مقصرند
سید کوشیار اعظم واقفی تاکید کرد: این جلبک‌ها در سیستم تصفیه، از آب گرفته شده، اما برخی از این جلبک‌ها موادی ترشح می‌کنند که بویی شبیه به بوی خاک می‌دهد.
وی برنامه‌ریزی برای پیشگیری از ورود مواد مغذی کمتر به دریاچه سد را یک نیاز ضروری دانست و تأکید کرد: برنامه‌ریزی‌ها باید بر همین مبنا باشد.
واقفی با اشاره به اینکه مواد جلبکی به لحاظ سلامت مشکلی برای شهروندان ایجاد نمی‌کند، گفت: با این‌ حال پذیرش طعم و بوی آن برای مصرف کننده ساده نیست.
وی افزود: در مجتمع تصفیه‌خانه آب سنندج تدابیری برای مقابله بیشتر با چنین شرایطی اندیشیده شده که از آن جمله می‌توان سیستم اوزون زنی و مواد منعقدکننده قوی و در نهایت سیستم تصفیه پیشرفته‌تر را نام برد که تا حد زیادی موفق بوده است.
تا این جای کار که دمای هوا تبرئه شد و این بار جلبک‌ها مقصر شناخته شدند اما برخی اظهار نظرها هم حاکی از این بود که ورود فاضلاب چندین روستا به سدها در دراز مدت باعث شده تا آب برای سنندجی ها بدطعم شود.
بسیاری دبه به دست روانه چشمه‌های آبیدر شدند تا حداقل آب آشامیدنی خود را از آنجا تامین کنند که مسئولین بهداشتی هشدار دادند این آب ها سالم نیست.
اوایل آبان هم فرماندار سنندج واکنش نشان داد و خواستار حل این معضل شد.
ابراهیم زارعی مسئولین دست اندرکار را مکلف کرد تا ظرف یک هفته این مشکل را بررسی کنند و راهکاری برای بهبود کیفیت آب بیاندیشند.
این مهلت هم تمام شد ولی آب در سنندج هنوز سربالا می رود.
  

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/94158/وقتی-آب-از-آب-تکان-می‌خورد
بستن   چاپ