عصر کرد
همزمان با بزرگداشت روز ملی آزمایشگاه؛
آزمایشگاه سیار پژوهش سرای ناحیه دو در روستای سراب قامیش مستقر شد
چهارشنبه 15 آبان 1398 - 11:22:48
عصر کرد - سنندج - بمناسبت روز ملی آزمایشگاه و بزرگداشت این روز آزمایشگاه سیار پژوهش سرای این ناحیه در اقدامی نمادین با حضور در مدارس راهنمایی سراب قامیش برای انجام آزمایش های درسی مستقر شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، از آنجایی که آزمایشگاه مدارس به عنوان واحد عملیاتی نظام آموزشی، با پرورش تفکر خلاق، تربیت افرادی کاوشگر، آفریننده، نوآور و مولد، نقش مهمی در شکوفایی خلاقیت دانش آموزان دارد همزمان با هفته آزمایشگاه «11 آبان ماه» را به نام روز آزمایشگاه نامگذاری کرده اند. فعال سازی آزمایشگاه مدارس، آشنایی و تشویق دانش آموزان به انجام فعالیت های آزمایشگاهی، توسعه نقش آزمایش در درک مفاهیم و آموزش مهارتهای عملی از مهمترین اهداف هفته گرامیداشت آزمایشگاه در مدارس است.
پژوهش سرای دانش آموزی ناحیه دو سنندج از سال 1382 با هدف ترویج و ارتقای امر پژوهش در میان دانش آموزان تاسیس شده و در سالهای اخیر با حمایت و پشتیبانی های ارزنده مدیریت محترم آموزش و پرورش ناحیه دو سنندج و همفکری مدیران مدارس، دبیران و کارشناسان آزمایشگاهی مجرب و توانمند تلاش کرده است در راستای پیشبرد شاخص های عملکردی اولویت دار معاونت آموزشی متوسطه در بخش حلقه های کیفیت بخشی زمینه را برای شناسایی، جذب و هدایت دانش آموزان فراهم سازد.
پژوهش سرای دانش آموزی ناحیه دو سنندج با هدف بهره مندی دانش آموزان مناطق کم برخوردار و روستایی از انجام آزمایشگاه تصمیم به برگزاری گرامی داشت این روز در یکی از روستاهای سنندج نمود و با حضور در مدرسه راهنمایی پسرانه حاج احمد خمینی(ره) و مدرسه دبیرستان دخترانه سارا و انجام آزمایش به 100 دانش آموز دختر و پسر به گرامی داشت این روز پرداخت.
گفتنی است روستای سراب قامیش واقع در 15 کیلومتری شهر سنندج و در بخش مرکزی شهرستان سنندج و در کنار سد وحدت سنندج قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1395، جمعیت آن 1901 نفر است.
مدیر پژوهش‌سرای دانش‌آموزی ناحیه 2 سنندج، آموزش‌های کاربردی را یکی از رسالت‌های مهم پژوهش سرا ذکر کرد و گفت: پژوهش ‌سرای دانش ‌آموزی با توجه به رسالت آموزش و پرورش در زمینه شناسایی و شکوفایی استعدادها، ارتقاء شایستگی ‌دانش‌ آموزان، ایجاد شرایط و امکانات برای رشد و پرورش خلاقیت فردی و گروهی، گسترش فرهنگ مطالعه، تحقیق و پژوهش در بین آنان و ارتقای دانایی و توانایی دانش آموزان به تناسب استعدادها و علایق آنان و هم چنین در راستای اجرای مفاد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سند راهبری کشور در امور نخبگان، فعالیت دارد.
فرانک زمانی راد با اشاره به فعالیت های پژوهش سرا در دو سال اخیر، افزود: انتقال آزمایشگاه سیار به روستاهای کیلانه و کرجو در اردیبهشت ماه 97، اجرای طرح کارگاه‌های زنجیره‌ای تابستانه دروس آزمایشگاهی علوم برای دبیران زیست، فیزیک و شیمی، برگزاری کارگاه آموزشی قاصدان نانو برای تعداد کثیری از معلمان مقطع ابتدای در 10 جلسه در آزمایشگاه نانوی پژوهش‌سرای دانش آموزی، برگزاری کارگاه آموزشی کاربرد فناوری‌های نوین(پودمان‌های سوم و چهارم) برای دانش‌آموزان فنی و حرفه‌ای کارو دانش ناحیه 2 سنندج و برگزاری کارگاه های آکادمی مسابقات زیست فناوری و سلول های بنیادی از فعالیت های این پژوهش سرا در سال 97 و 98 بوده است.
وی با اشاره به برگزاری 70 سمینار آموزشی دانش آموزی با شرکت حدود 12 هزار دانش آموز در سطح استان کردستان، ادامه داد: برگزاری 30 سمینار آموزشی دبیران با شرکت 1500 نفر دبیر علاقه‌مند استان، برگزاری 78 کارگاه آموزشی 16 ساعته و آموزش 7 هزار و 500 نفر دانش آموز در سطح استان، برگزاری اردوهای راه یافته در المپیاد و دوره های ضمن خدمت برای دبیران کامپیوتر و همایش تخصصی ساعات پایانی المپیاد نانو، برگزاری 30 کارگاه دهمین المپیاد نانو به صورت تئوری و عملی توسط مدال آوران دوره‌های قبلی المپیاد نانو، برگزاری مسابقه مهندسان نانو به صورت استانی در قالب آزمون آزمایشی دهمین المپیاد نانو، اعزام واستفاده 800 دانش آموز از آزمایشگاه‌های فیزیک و شیمی، زیست و نجوم، برگزاری کارگاه دکوباژ، نقطه کوبی و خوشنویسی، برگزاری همایش تخصصی با عنوان هشت ساعت پایانی المپیاد نانو و همایش ایمنی در آزمایشگاه از دیگر فعالیت های این پژوهش سرا در دو سال اخیر است.
فرانک زمانی راد درعین حال اشاره ای به جامعه هدف این پژوهش سرا کرد و ادامه داد: کلیه دانش آموزان از دوره دوم ابتدایی تا 12 متوسطه از مخاطبین این پژوهش سرا بشمار می آیند و با برگزاری انواع سمینار ها، همایش‌ها و کارگاه‌های آموزشی و پژوهشی، مسابقات متنوع و انجمن های علمی – پژوهشی و ادبی بستر مناسبی برای رقابت های سالم، کار گروهی، هم اندیشی، دست ورزی و مهارت یابی دانش آموزان مهیا می شود.
فرانک زمانی ‌راد از رتبه اول پژوهش سرای ناحیه دو سنندج به عنوان قطب استانی نانو برای 3 سال متوالی خبر داد و گفت: این پژوهش‌ سرا در این 3 سال متوالی مقام اول کشوری را در المپیاد دانش‌آموزی نانو کسب نموده است.
مدیر پژوهش‌سرای دانش‌آموزی ناحیه 2 سنندج اذعان داشت: از سومین تا دهمین المپیاد نانو در کشور، استان کردستان 17 مدال و هشت دیپلم افتخار کسب نموده که از این تعداد، 11 مدال و هفت دیپلم افتخار توسط دانش آموزان ناحیه 2 سنندج کسب شده است.
وی به کسب مقام دوم و سوم کشوری در مسابقه ملی توانمند طی دو سال اخیرخبر داد و افزود: کسب رتبه چهارم کشوری در مسابقات نادکاپ شریف، کسب مقام سوم کشوری در رشته ربات‌های جابجایی اورانیوم، کسب رتبه برتر کشوری در مسابقات جهانی نور ابن هیثم، کسب مقام دوم کشوری در هجدهمین جشنواره جوان خوارزمی و کسب مقام دوم استانی ور مسابقات ملی آزمایشگاهی از دیگر افتخارات این پژوهش ‌سرا است.
وی از فعالیت‌های پژوهش‌سرا در زمینه نانو (المپیادنانو، جشنواره نانو، مسابقه ملی توانمند) در رشته‌های زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک، ادبیات، نجوم، رباتیک، کامپیوتر و مسابقات ملی آزمایشگاهی، جشنواره نوجوان وجوان خوارزمی، مسابقه نادکاپ شریف، سلول‌های بنیادی، زیست فناوری، کدنویسی و غیره خبرداد.
مدیر پژوهش ‌سرای دانش‌آموزی ناحیه 2 سنندج از راه اندازی آزمایشگاه میکروسکوپ نیروی اتمی(AFM) در سال گذشته با حمایت ها و پشتیبانی های محمد سعید کنعانی مدیریت محترم آموزش و پرورش ناحیه دو سنندج و کیوان احمدنژاد معاونت آموزش متوسطه خبر داد و گفت: این مرکز پژوهشی مجهز به آزمایشگاه نانو، شیمی، فیزیک، زیست‌شناسی، میکروسکوپ نیروی اتمی AFM، کارگاه نجوم (آسمان نما)، کارگاه کامپیوتر و کتابخانه است.
کارشناس آزمایشگاه پژوهش‌سرای دانش آموزی ناحیه 2 سنندج بابیان اینکه این پژوهش ‌سرا با هدف اجرای عدالت آموزشی میان دانش‌آموزان ناحیه دو سنندج و شناسایی استعدادهای ویژه فعالیت می‌کند، افزود: در راستای گسترش عدالت آموزشی و پژوهشی به دانش آموزان مناطق روستایی که امکان حضور در پژوهش سرا و استفاده از ظرفیت های آزمایشگاهی به علت دوری مسیر امکان پذیر نیست فعالیت می کند.
شهین احمدی اظهارکرد: انجام آزمایش محتوی کتاب های درسی راه را برای رسیدن به علم عملی از طریق علم تئوری را هموارمی کند ودر پایداری یادگیری نقش مؤثری ایفا می کند.
وی در ادامه این مراسم با بیان اینکه انجام آزمایش می تواند فرایند یادگیری دانش آموزان را کوتاه تر کند، افزود: درک وفهم مسائل کتاب با انجام آزمایش بهتر صورت می گیرد و در تثبت یادگیری مطالب پیچیده کتاب های درسی بسیار مؤثراست.
احمدی خاطر نشان کرد: آزمایش می تواند زمینه تبدیل علم نظری به علم عملی را فراهم نماید ویک فرصت طلایی را دراختیار دانش آموزان قرار دهد تا آنان بتوانند آموخته های خود را به صورت عملیاتی بروز دهند ومطالب درسی را در ذهن تثبت کنند.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/94221/آزمایشگاه-سیار-پژوهش-سرای-ناحیه-دو-در-روستای-سراب-قامیش-مستقر-شد
بستن   چاپ