عصر کرد
با هدف اصلاح الگوی کشت؛
نخستین جشنواره استانی سیب زمینی در قروه برگزار شد
دوشنبه 20 آبان 1398 - 11:11:07 AM
مهر
عصر کرد - قروه- نخستین جشنواره استانی سیب زمینی در قروه با هدف معرفی روش های نوین کشت و ارقام جدید، مدیریت منابع آبی و بهره وری بهینه با تجلیل از کشاورزان منتخب برگزار شد.

 نخستین جشنواره استانی سیب زمینی با هدف رعایت الگوی کشت و مدیریت منابع آبی در کنار تلاش برای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی و جلوگیری از خام فروشی با حضور کشاورزان نمونه استانی در شهرستان قروه برگزار شد.
رئیس جهاد کشاورزی کردستان در جمع خبرنگاران هدف از برگزاری این جشنواره را ترویج شیوه های نوین کشاورزی و افزایش بهره وری دانست و از تلاش در زمینه فرآوری و صادرات و بازاریابی محصولات کشاورزی گفت.
به گفته خالد جعفری تولید سیب زمینی در کردستان حدود 305 هزار تن از 8 هزار و صد هکتار مربوط به سال زارعی گذشته بوده و استان با این میزان تولید موفق شد رتبه پنجم تولید سیب زمینی در کشور را به دست آورد.

وی با بیان اینکه سیب زمینی محصولی مهم و استراتژیک است، افزود: این محصول اشتغال زا بوده و می تواند از نظر ارزش افزوده تأثیر بسزایی داشته باشند لذا برگزاری چنین جشنواره هایی در این راستا مهم هستند.
جعفری در ادامه گفت که در خصوص محصول سیب زمینی چند مطلب مهم وجود دارد از جمله اینکه سیب زمینی مورد اتهام برای مصرف بالای آب قرار دارد و در واقع این گونه نیست و با اقداماتی که در زمینه شیوه های کاشت و نوین آبیاری و ارقام مورد استفاده مصرف آب به شدت کاهش یافته و بهره وری را بالا برده است.
مطابق اظهارات وی کشت سیب زمینی در روند عادی از 9 هزار تا 12 هزار مترمربع آب مصرف می کند اما با اجرای شیوه های نوین به 7 هزار مترمربع کاهش یافته است.
جعفری دیگر اتهامی که به تولید سیب زمینی زده می شود را مربوط به باقیمانده نیترات دانست و بیان کرد: از 200 نمونه سیب زمینی در مزارع آزمایش صورت گرفت و میزان نیترات آن ها کمتر از 85 قسمت در میلیون بوده و این نشان می دهد که کیفیت محصول بسیار عالی است.

وی از معرفی سیب زمینی کار نمونه در روستای دوسر از توابع شهرستان قروه خبر داد که از هر هکتار بیس از صد تن سیب زمینی برداشت کرده و این را یکی از امتیازهای ویژه برای استان کردستان عنوان کرد.
توسعه انبارهای فنی و سردخانه ها دیگر مبحثی بود که رئیس جهاد کشاورزی کردستان به آن اشاره داشت. خالد جعفری ظرفیت سردخانه و انبارهای فنی در استان را بیش از 80 هزارتن دانست و از صدور مجوز برای 110 هزارتن سردخانه خبر داد.
در خصوص فرآوری محصول سیب زمینی هم به گفته جعفری از سرمایه گذار برای صنایع تبدیلی حمایت خواهد شد و تسهیلات ارزان قیمت در این زمینه مدنظر قرار گرفته است.
این مقام مسئول در ادامه در پاسخ به این سؤال که وضعیت صادرات سیب زمینی امسال چگونه است، یادآور شد: دولت تنها هموار کننده مسیر صادرات بوده و در این زمینه تجار و بخش خصوص دخیل اند و در حال حاضر صادرات برای کشور عراق از آبان ماه آزاد است.
خالد جعفری از صادرات دو هزار تن محصول سیب زمینی تا این لحظه خبر داد و روند صادرات را مناسب ارزیابی کرد و گفت که فعلاً محدودیتی برای صادرات وجود ندارد.

حضور افراد ناآگاه به کار کشاورزی و آسیب هایی که به این بخش وارد می کنند از دیگر مواردی بود که به آن پرداخته شد. رئیس جهاد کشاورزی کردستان با تأکید بر اینکه هر کسی نمی تواند کشاورز باشد، تصریح کرد: کشاورزی نیازمند آگاهی و شناخت است و حضور افرادی که اهل کار نیستند آسیب می زند به این بخش و هم خود ضرر می بینند و هم اینکه به تولید محصولی بی کیفیت دست می زنند.
جعفری همچنین به قیمت خرید تضمینی سیب زمینی به مبلغ 620 تومان اشاره کرد و گفت که این قیمت مورد قبول کشاورز نیست و حاضر به فروش محصول خود با این نرخ نخواهد بود.
در پایان این جشنواره از تعداد 13 کشاورز نمونه استانی تجلیل شد و بر حمایت از کشاورزان و بخش کشاورزی در راستای رونق تولید تأکید شد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/94439/نخستین-جشنواره-استانی-سیب-زمینی-در-قروه-برگزار-شد
بستن   چاپ