عصر کرد
/گزارش/
ارادت مخلصانه، هدیه کُردها و اهل سنت برای تولد پیغمبر(ص)
دوشنبه 20 آبان 1398 - 14:10:22
عصر کرد - ایسنا/کردستان ایرانی‌ها مثل مسلمانان سایر کشورها ارادت ویژه‌ای به پیامبر اکرم (ص) دارند و در این میان کردستانی ها اما ارادت خود را به شکل متفاوت و ویژه نشان می دهند؛ آنان علاوه بر آذین بندی خیابان ها، برای تولد حضرت محمد(ص) به مولودخوانی می پردازند و در مدح، سبک و سیره نبوی میان مردم سخنرانی می‌کنند.

کردستانی‌ها در ماه ربیع الاول و به خصوص در روز 12 ربیع الاول به خانقاه‌ها و مساجد می‌روند و با مدیحه سرایی و مولودخوانی تولد حضرت محمد(ص) را به روایت سنی ها جشن می گیرند.
آنان در واقع با این حرکت نمادین شان، فضایل پیامبر اکرم(ص) و ضروریات اسلام را یادآوری می شوند و آغازگر برنامه‌های هفته وحدت می‌شوند، چرا که معتقدند رسول‌الله(ص) نخ تسبیح میان اهل تشیع، تسنن، مکاتب فقه و مذهب‌های دیگر است و به دلیل وجود مبارک پیامبر اکرم(ص) کنار هم جمع می‌شوند.
آنان نه‌تنها در این هفته بلکه در ایام ماه مبارک ربیع‌ الاول با دف نوازی و مولودی‌خوانی در مساجد، تکایا، خانقاه و خانه هایشان جشن می‌گیرند؛ از جمله آنکه شب گذشته، عاشقان پیامبر(ص) در مسجد جامع سنندج دور هم جمع شدند و جشن میلاد پیامبر اکرم (ص) و شانزدهمین یادواره خالق مولود نامه مرحوم "سید بهاءالدین شمس قریشی" از عارفان نامی کُرد را برگزار کردند.
یکی از حاضران در جشن مولود نامه معتقد است، هفته وحدت موجب کنار هم قرار گرفتن شیعه و سنی و پایداری اسلام می‌شود و اضافه می کند، کردها و اهل سنت علاقمند به سیره رسول‌الله (ص) بوده و این موضوع ریشه در کودکی شان دارد، زمانی که همراه پدر و مادرشان در ماه مولود به مساجد می‌رفتند و در برگزاری این آیین کوشا بودند.
کُردها به‌طور ناخوادگاه به سمت‌وسوی برگزاری مولود نامه می‌روند و به فرموده رسول‌الله حتی با پذیرایی خرما این جشن را در این ماه به‌خوبی راه می‌اندازند.

امین مرادی، رئیس حوزه هنری کردستان، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برنامه شانزدهمین یادواره خالق مولود نامه، مرحوم سید بهاءالدین شمس قریشی به مناسبت میلاد باسعادت حضرت ختم مرتبت(ص) که پیام‌آور مهر و رحمت و آغاز هفته وحدت است برگزار شد. وجود مقدس پیامبر اکرم(ص) مهم‌ترین نقطه ایجاد وحدت در میان مسلمانان است.
وی با اشاره به اینکه دشمنان اسلام در میان مسلمانان اهل سنت و تشیع اختلاف و تفرقه‌افکنی می‌کنند افزود: قرآن و پیامبر عظیم شأن اسلام توصیه و سفارش کردند که باید وحدت در میان مسلمانان برقرار باشد.
رئیس حوزه هنری کردستان، ضمن اینکه این برنامه هرساله در هفته وحدت برگزار می‌شود، تصریح کرد: مردم کردستان نه‌تنها در این هفته بلکه در ایام ماه مبارک ربیع‌ الاول و دف و نوای مولودی‌خوانی در مساجد، تکایا، خانقاه و منزل های شخصی این جشن را برگزار می‌کنند.

سید بهاءالدین حسینی، مدرس دانشگاه نیز به ایسنا گفت: شخصیت پیامبر اکرم(ص) مبتنی بر اخلاق است و از آن به عنوان ابر انسان یاد می‌کنند. همچنین در ادبیات عام و خاص کردستان، شعر درباره پیامبر اکرم(ص) به‌ویژه در ادبیات کلاسیک کردی، جایگاه منحصر به‌ فردی دارد.
وی بیان کرد: رسول‌الله(ص) نخ تسبیح میان اهل تشیع، تسنن، مکاتب فقه و مذهب‌های دیگر است لذا مردم به دلیل وجود مبارک پیامبر اکرم(ص) کنار هم جمع می‌شوند.
حسینی با اشاره به اینکه مولود نامه هدیه فرهنگی بوده که کُردها ابداع کردند، عنوان کرد: اولین مولود نامه پیامبر گرامی (ص) توسط "سلطان مظفر هولیر" که اجماع علما را جمع کردند اجرا شده است و در واقع "هولیر" خاستگاه مولود نامه است و تمام ملیت ها این آیین بزرگ را از کردها یاد گرفتند.
وی بابیان اینکه برگزاری مولود نامه می‌تواند دل‌ها را به پیامبر اکرم(ص) نردیک کند، ادامه داد: اجماع علمای دین، دانشگاه‌های نظر و علم و قرآن مکه، عبدالقادر گیلانی در بغداد و تعدادی از دانشگاه‌های ایران در "هولیر" جمع شدند و نظر دادند که آیا مولود نامه پایه اساس شرعی دارد یا نه.
مدرس دف‌نوازی و مدیحه‌سرایی در کردستان، ادامه داد: با وجود برخی از دیدگاه‌ها که می‌گویند مولود نامه ممنوعیت شرعی دارد و حرام است، اما علمای دین اجماع کردند که به چندین دلیل مولود نامه پیامبر اکرم(ص) مباح است، چرا که مولودنامه موجب افزایش محبت رسول‌الله میان مردم، اتحاد میان مسلمانان می‌شود.
حسینی بیان کرد: علمای دین می‌توانند با برگزاری مولود نامه با اجتماع مردم در ارتباط باشند و آموزه‌های دینی و اسلامی را بین مردم اشاعه کنند. در مولود نامه تمامی دل‌ها با هم به محبت پیغمبر خداوند(ص) پیوسته می شود و این امری مشترک میان تمام مذاهب و مکاتب اسلامی است.
مدرس دف‌نوازی و مدیحه‌سرایی در کردستان، تأکید کرد: مردم کردستان، رسول‌الله(ص) را بسیار دوست دارند و ارادت خاصی به ایشان دارند و ادبیات و شعر کُردی نمایان این سخن است. به‌راستی‌که در هیچ کجای کره زمین هیچ حجمی از ادبیات نعت پیامبر اکرم(ص) به‌اندازه ادبیات کردی نداریم؛ شاعران کرد ازجمله ماموستا بیخود، نالی، نامی، قانع، آیت‌الله مردوخ، شیخ محمدباقر غیاثی و سید بهاء شمش قریشی در باب پیامبر (ص) شعر گفته اند.

مسعود مرادی سرپرست گروه دف نواری رحمت استان کردستان، به خبرنگار ایسنا گفت: امیدواریم همیشه وحدت میان مسلمانان پایدار باشد و مختص به این ماه نباشد. وحدت به معنای اتحاد و همبستگی پیروان مذاهب مختلف اسلامی است.
سرپرست گروه دف نواری رحمت استان کردستان، بیان کرد: هدف از برگزاری مولود نامه این است که بتوانیم با نوای رحمت و آشنایی با سیره زندگی پیامبر گرامی (ص) توسط شاعران و مولود نامه خوان‌ها، دل‌های مردم را به هم نزدیک کنیم.
مرادی بیان کرد: هرکدام از بحث‌های مولود نامه پیغمبر(ص) فلسفه خاص خود را دارد و هر بار شنیدن زندگی‌نامه حضرت برای مردم تازگی دارد. اقشار مختلف مردم کردستان اعم از کودک، نوجوان و افراد پیر، مولود نامه شمش قریشی که در باب رسول‌الله (ص) است را حفظ هستند و این جای افتخار است که این مردم با دف و نوای رحمت آشنا هستند.
سرپرست گروه دف نواری رحمت استان کردستان، تأکید کرد: مردم کردستان هرساله مشتاق برگزاری مولود نامه هستند به‌ویژه برنامه شمس قریشی که امسال شانزدهمین دوره آن با همت حوزه هنری برگزار شد؛ مردم هرسال در چنین روزی انتظار برگزاری این مراسم را دارند و خوشبختانه امسال نیز حضور و شور مردم کردستان در مسجد جامع سنندج وصف نشدنی است.
مرادی خاطرنشان کرد: بزرگان در قدیم‌الایام معتقد بودند که باید با وضو دف را در دست گرفت، اما امروزه متأسفانه کودکان در کلاس‌های آموزشی دف را به‌عنوان ساز موسیقی می‌دانند و بدون وضو شروع به دف‌نوازی می‌کنند امیدواریم مردم به این نتیجه برسند که دف قداست دارد و قابل‌احترام است.

حمید وکیلی، مداح شهر سنندج، با اشاره به اینکه کردها بنیان‌گذار مولود نامه پیغمبر(ص) هستند، گفت: در استان کردستان به خاطر عشق و علاقه مردم به پیامبر(ص) این مراسم به‌خوبی برگزار می‌شود امیدواریم این آیین هرساله با حضور پرشور مردم و مسئولین برگزار شود چراکه مردم نیازمند مولود نامه و دانستن سیره زندگی پیامبر اعظم هستند.
به گزارش ایسنا، شانزدهمین یادواره خالق مولود نامه مرحوم سید بهاءالدین شمس قریشی توسط حوزه هنری در محل مسجد جامع سنندج و برنامه مشترک "بهار همدلی " به عنوان جشن بزرگ میلاد پیامبر(ص) و آغاز هفته وحدت در محل سالن آزادی سنندج با همکاری استانداری، حوزه هنری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و شهرداری سنندج به‌عنوان محوری‌ترین برنامه آغازگر جشن‌های هفته وحدت در استان کردستان است.
همچنین هم‌زمان با آغاز هفته وحدت، ویژه‌برنامه‌های این هفته در استان آغاز شده است و در این ایام با حضور اساتیدی از حوزه و دانشگاه به تبیین اهمیت وحدت جهان اسلام و تقویت همدلی شیعه و سنی پرداخته می‌شود.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/94455/ارادت-مخلصانه،-هدیه-کُردها-و-اهل-سنت-برای-تولد-پیغمبر(ص)
بستن   چاپ