عصر کرد
معاون بهبود تولدات دامی سازمان جهاد کشاورزی:
طرح هویت دار کردن دام های استان در دستور کار است
پنجشنبه 7 آذر 1398 - 16:35:21
عصر کرد - ایسنا/کردستان معاون بهبود تولدات دامی سازمان جهاد کشاورزی،گفت: طرح هویت دار کردن دام های استان همزمان با کشور از ابتدای آبان ماه شروع شده و انتظار داریم دامداران همکاری لازم با کارشناسان مجموعه به عمل آورند.

سید احمد ذکریایی نژاد امروز(7آذر) در جلسه طرح هویت دار کردن دام های استان کردستان، اظهار کرد؛ بر اساس توصیه بین المللی کمیته رکورد گیری دام و طبق ماده جامع نظام دامپروری وزارت جهاد کشاورزی باید تمام دام های کشور ثبت هویت شود تا شرایط لازم و استاندارد برای صادرات دام و فراوردهای دامی در کشور مهیا شود.
وی با بیان اینکه رهگیری دام و فراورده های دامی از مهم ترین اهداف این طرح در کشور است، بیان کرد: این طرح در 4 سال گذشته به صورت پایلوت در کشور اجرا شده و اکنون در کل کشور جنبه عملیاتی گرفته است.
معاون بهبود تولدات دامی سازمان جهاد کشاورزی، با بیان اینکه پلاک های لازم برای اجرای این طرح تولید و توسط اتحادیه دامداران وارد استان شده، تصریح کرد: با هماهنگی اتحادیه دامداران استان و نظارت سازمان جهاد کشاورزی فرآیند پلاک کوبی دام های استان توسط کارشناسان خدمات بیمه ای و دامپزشکی و مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی انجام خواهد شد.
ذکریایی هدف از اجرای این طرح را، دستیابی به آمار واقعی دام در کشور عنوان کرد و افزود: با دستیابی به آمار واقعی دام، برنامه ریزی لازم برای تامین و توزیع نهاده های دامی، ارائه خدمات مناسب دامپزشکی، افزایش بهره وری در واحدها ی دامداری، ایجاد واحدهای تبدیلی و بسته بندی فرآورده های دامی، ایجاد و توسعه واحدهای دامی در سطح کشور و استان به درستی انجام خواهد شد.
وی ذکر کرد: شماره دار کردن دام های در راستای منافع دامداران استان بوده و در آینده ارائه هرگونه خدمات حمایتی، دامپزشکی، تسهیلاتی، تامین نهاده های دامی و ... منوط به هویت دار کردن دام ها خواهد بود.
معاون بهبود تولدات دامی سازمان جهاد کشاورزی، با تاکید بر اینکه جابجایی دام ها در سطح کشور به مجوز های لازم نیاز دارد، تاکید کرد: در کشور تنها برای دام های هویت دار با نظارت دامپزشکی استان مجوز جابه جایی صادر خواهد شد و از جابه جایی های دام بدون هویت در سطح کشور جلوگیری خواهد شد.
ذکریایی اذعان کرد؛ پلاک های تهیه شده 15 رقمی بوده که سه رقم اول کد کشور بوده، رقم چهارم کد ایزو، رقم 5و6 کد استان رقم 7 نوع دام و 8 رقم آخر هم مربوط به دامدار، دام و محل و جایگاه دام خواهد بود.
وی بیان کرد: هزینه پلاک گذاری دام سبک 3 هزار و 500 تومان و دام های سنگین 7 هزار تومان خواهد بود که کارشناسان مجموعه بعد از پلاک کوبی و دریافت هزینه، فاکتور پرداخت برای دامدارن صادر خواهند کرد.
معاون بهبود تولدات دامی سازمان جهاد کشاورزی، بر همکاری دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها برای اجرای صحیح و بدون کم و کاست این طرح تاکید کرد و افزود: خرید، فروش، نگه داری و حمل دامهای سبک و سنگین بدون هویت دار کردن در استان و کشور مقدور نخواهد بود.
همزمان با طرح هویت دار کردن دام، بیمه اجباری دام های استان با تخفیفات ویژه انجام می گیرد
ذکریای نژاد با بیان اینکه تا اکنون 12هزار راس دام سبک و سنگین در سطح استان پلاک گذاری شده است، تاکید کرد: همزمان با طرح هویت دار کردن دام ها، بیمه اجباری دام های استان با تخفیفات ویژه صورت خواهد گرفت.
وی اذعان کرد؛ بیمه دام های استان به منظور بهره مندی دامداران استان ازخدمات بیمه ای انجام شده و دام های سبک و سنگین در برابر حوادث طبیعی و بیماری های واگیر بیمه خواهند شد.
معاون بهبود تولدات دامی سازمان جهاد کشاورزی، هزینه بیمه برای یک راس دام سبک را 2 هزار و 400 تومان و دام سنگین از 20 تا 27 هزار تومان عنوان و تصریح کرد: خسارت پرداختی به دامداران برای هر راس دام سبک تا سقف یک میلیون تومان و دام سنگین هم 10 میلیون و 900 هزار تومان خواهد بود.
گفتنی است استان کردستان دارای حدود3/1 سه یک دهم میلیون واحد دامی است که شامل 26615 راس دام سنگین و 1.73 میلیون راس دام سبک بوده که سالیانه بیش از 238 هزار تن شیر و 27 هزار تن گوشت قرمز تولید می کند.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/95217/طرح-هویت-دار-کردن-دام-های-استان-در-دستور-کار-است
بستن   چاپ