عصر کرد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان:
توسعه باغات دیم کردستان بااولویت کشت انگور سیاه دنبال می شود
شنبه 9 آذر 1398 - 09:07:14
عصر کرد - سنندج - رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: طرح توسعه باغات دیم استان با اولویت کشت انگور سیاه در اراضی کشاورزی و ملی جدی دنبال می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، خالد جعفری در جلسه کارگروه توسعه باغات استان کردستان، اظهار داشت: بحث توسعه باغات مثمر، اساسی ترین طرح برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی در استان کردستان است و با اولویت بیشتر این طرح در مجموعه سازمان جهاد کشاورزی دنبال می شود.
وی با اشاره به سه طرح پیشران بخش کشاورزی استان، افزود: با توجه به اهمیت توسعه باغات و تاثیری که در بحث اشتغال و افزایش درآمد بهره برداران بخش کشاورزی دارد، یکی از سه طرح پیشران بخش کشاورزی طرح توسعه باغات در سطح 50 هزار هکتار در کردستان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با تاکید بر اینکه در راستای توسعه باغات و ایجاد باغات مثمر هیچ محدودیتی در زمینه پرداخت تسهیلات نداریم، ادامه داد: طرح 50 هزار هکتاری توسعه باغات فرصتی بسیار مناسب برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال در استان کردستان است.
جعفری در خصوص عنوان ها و گونه های قابل کشت در این طرح، یادآور شد: این طرح با شش عنوان در استان اجرایی می شود که در طرح اول توسعه باغات آبی با کشت گونه هایی مثل گردو، بادام، سیب، گلابی و آلبالو و در طرح دوم توسعه باغات دیم با کشت گونه هایی مثل انگور و بادام دیم دنبال می شود.
وی در خصوص توسعه گیاهان دارویی در سطح استان، بیان کرد: در قالب همین طرح 50 هزار هکتاری توسعه باغات، چهار سناریو با عنوان های گیاهان دارویی یک ساله دیم با کشت محصولاتی مثل اسفرزه، مرزه، آویشن، گلرنگ، زوفا، رازیانه، کنجد، مریم گلی زیره و گیاهان دارویی یک ساله آبی با کشت گونه هایی مثل اسفرزه، مرزه، آویشن، گلرنگ، زوفا، رازیانه، کنجد، مریم گلی زیره، سیر، موسیر، سیاه دانه و گشنیز دنبال می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: طرح گیاهان دارویی چند ساله دیم با الگوی کشت محصولاتی مثل، گل محمدی، زعفران، سماق و نسترن و در طرح گیاهان دارویی چند ساله آبی، کشت گونه هایی مثل، گل محمدی، زعفران، سماق، نسترن، سنجد، نعنا فلفلی، نعنا معمولی، آویشن، رزماری، اسطوخدوس، ترخون و بیدمشک مورد هدف است.
جعفری اظهار داشت: کشاورزانی که متقاضی کشت گونه هایی بجز موارد ذکر شده باشند، پس از بررسی های کارشناسی لازم و در صورت تایید مجوز لازم صادر خواهد شد.
وی به ایجاد باغات الگویی و معرفی نمونه های موفق به متقاضیان توسعه باغات اشاره کرد و افزود: اصلاح باغات قدیمی و کم بازده از دیگر برنامه های سازمان جهاد کشاورزی استان است که امیدواریم کشاورزان در این راستا بیشترین همکاری را با کارشناسان مجموعه بعمل آورند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان به برند توت فرنگی استان اشاره کرد و ادامه داد: کار گروه اقتصادی توت فرنگی با همکاری مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و دانشگاه کردستان به منظور افزایش بهره وری این محصول در استان تشکیل خواهد شد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/95241/توسعه-باغات-دیم-کردستان-بااولویت-کشت-انگور-سیاه-دنبال-می-شود
بستن   چاپ