عصر کرد
ستاره هاي هتل لاله بانه همچنان خاموش
يکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 10:33:10 AM
مهر
احداث چندين هتل در شهرستان هاي مختلف استان كردستان با استفاده از تسهيلات دولتي و مشاركت بخش خصوصي يكي از مصوبات اولين سفر استاني دولت نهم به كردستان بود كه يكي از اين هتل ها مربوط به شهرستان بانه است كه به دليل عدم تامين به موقع تسهيلات بعد از پنج سال هنوز به بهره برداير نرسيده است.

هتل لاله در جنوب شهر بانه و در دامنه ي کوه آربابا و در زميني به مساحت 2 هزار و 700 متر مربع در دست احداث است و در حالي كه قرار بود اين پروژه در مدت زمان كمتر از سه سال احداث و به بهره برداري برسد ولي بعد از گذشت پنج سال هنوز به مرحله بهره برداري نرسيده است.

پروژه هتل لاله بانه يکي از مصوبات نخستين سفر هيئت دولت به استان کردستان است که عمليات اجرايي آن در سال 88 رسما آغاز شده است و به گفته مدير اجرايي پروژه اکنون بيش از 80 درصد پيشرفت فيزيکي دارد.

اين پروژه قرار بود طي سه سال به اتمام برسد که هنوز اين امر محقق نشده و براي اتمام آن نياز به 3 ميليارد و 500 ميليون تومان ديگر است.

مدير اجرايي پروژه هتل لاله بانه که خود نيز يکي از سهامداران شرکت کاروان گشت آرباباي غرب است، در رابطه با اين پروژه به خبرنگار مهر گفت: 118 ميليارد ريال اعتبار براي احداث اين پروژه از سوي بانک ملي در سال 88 مصوب شد که تاکنون 100 مييارد ريال آن را پرداخت شده است.

ناصح مدرسي ادامه داد: اين پروژه شامل 100 اتاق و سوئيت  و در12 طبقه احداث مي شود كه به دليل كمبود تسهيلات و عدم پرداخت به موقع آن تاكنون در چندين مرحله تعطيل شده است.

وي به ديگر امکانات در نظر گرفته شده در اين پروژه اشاره کرد و افزود: مجموعه ورزشي حاوي استخر بزرگسال و کودک، سناي خشک و بخار، کافي شاپ، حوضچه آب سرد، مجموعه ي کاملي از جکوزي از ديگر امکانات اين پروژه اقامتي و تفريحي است.

مدير اجرايي پروژه هتل لاله بانه افزود: علاوه بر امکانات ذکر شده اين طرح داراي سالن کنفرانس، آمفي تئاتر و بيليارد نيز هست.

مدرسي با بيان اينکه اين هتل داراي آخرين استانداردهاي جهاني از نظر سازه و طراحي است، افزود:  بهترين مصالح و تجهيزات و امکانات نيز براي ساخت اين هتل مورد استفاده قرار گرفته است.

وي بيان کرد: متاسفانه به علت بي تفاوتي و عدم پيگيري شماري از مسئولان، و عدم پرداخت به موقع اقساط از سوي آنها و کشيده شدن پروژه به بحث تورم و افزايش چندين برابري قيمت ها اعم از مصالح، کارگر و غيره ظلم بزرگي در حق اين پروژه صورت گرفت و منجر به تعطيلي آن شد.

وي از همکاري هاي استاندار قبلي و فعلي و هم چنين مسئولان اداره کل ميراث فرهنگي و گردشگري کردستان و مدير امور شعب بانک ملي استان قدرداني کرد و افزود: اين مسئولان همواره مشوق ما در اجراي پروژه بوده وهستند.

براي دريافت تسهيلات بانکي 70 خوان را بايد طي کرد

مدرسي اعلام کرد: طبق اسناد و مدارک موجود تاکنون حدود 10 ميليارد تومان تسهيلات بانکي و 6 ميليارد تومان توسط شرکت کاروان گشت آرباباي غرب براي ساخت اين پروژه هزينه شده است.

وي ادامه داد: اگر به موقع تسهيلات و اقساط تعيين شده را دريافت مي کرديم اين پروژه در زمان برنامه ريزي شده به اتمام مي رسيد.

وي عنوان کرد: انتظار مي رود بانک ملي به عنوان شريک دوم پروژه از آن دفاع کند و هر چه سريعتر نسبت به تامين اعتبار مورد نياز و پرداخت آن اقدام كنند.

مدير اجرايي پروژه هتل لاله بانه اعلام کرد: تا 10 روز ديگر اگر پروژه تکميل نشود زمان انقضاء دوره مشارکت فرا مي رسد که براي تمديد آن بايد 5 ميليارد و 600 ميليون تومان به بانک ملي پرداخت کنيم.

وي بيان کرد: دوسال است که اعلام نياز براي 3 ميليارد و 500 ميليون تومان به منظور تکميل پروژه از بانک ملي درخواست شده است كه هنوز اين مبلغ اختصاص نيافته است و ديگر اميدي به دريافت آن نداريم.

وي ادامه داد: اگر وضعيت به همين صورت پيش برود سرنوشت ما عبرتي براي ديگر سرمايه گذاران خواهد شد و ديگر کمتر سرمايه گذاري حاضر به سرمايه گذاري در استان كردستان مي شود.

نامه هاي ارسال شده از استانداري به بانک ملي هيچ تاثيري نداشته است

مدير اجرايي پروژه هتل لاله بانه  بيان کرد: همواره مسئولان در حرف هاي خود از صنعت توريسم دفاع مي کنند ولي آنها در عمل به راحتي از آن مي گذرند و فقط به شعار دادن در اين بخش اکتفا مي کنند.

مدرسي اظهار داشت: طبق قوانين موجود در بانک ملي پروژه اي که سهم تسهيلات پرداختي به آن بيش از 3 ميليارد تومان باشد کارشناسان استان اجازه کار کارشناسي و ارزيابي آن را ندارند و اين امر بايد توسط کارشناسان کشوري صورت گيرد.

وي افزود: مبلغي که براي آزاد سازي وام از سوي کارشناساني که از تهران براي بازديد پروژه اعزام مي شدند، اعلام مي شد از سوي مسئولان اداره اعتبارات بانک ملي استان مورد قبول واقع نمي شد.

وي ادامه داد: مسئولان اداره اعتبارات بانک ملي استان بعد از بازديد کارشناسان تهران بيان مي کردند که کارشناسان استان هم بايد ارزيابي کنند و در نهايت مبلغي کمتر را براي آزاد سازي وام اختصاص مي دادند.

مدير اجرايي پروژه هتل لاله بانه عنوان کرد: نامه هايي از استانداري و اداره کل ميراث فرهنگي و گردشگري استان به بانک ملي ارسال شده ولي متاسفانه اين مكاتبات و نامه ها هيچ تاثيري نداشته است.

خروج هتل لاله بانه از رکود با اختصاص بيش از 3 ميليارد تومان تسهيلات

محمد مدرسي يکي ديگر از سرمايه گذاران شرکت کاروان گشت آرباباي غرب نيز  گفت: در سالي که از سوي مقام معظم رهبري به نام سال اقتصاد و فرهنگ نامگذاري شده است انتظار مي رود مسئولان به پروژه هايي که هم از نظر اقتصادي و هم فرهنگي حائز اهميت هستند توجه ويژه اي کنند.

وي اظهارداشت: از نخستين روز احداث اين پروژه تا کنون به طور متوسط ماهانه براي 500 تا 900 نفر اشتغالزايي صورت گرفته است که بعد از اتمام آن هم بدون شک شاهد افزايش ايجاد اشتغال مستقيم و غير مستقيم خواهيم بود.

اين سرمايه گذار بانه اي عنوان کرد: اين سرمايه 60 ميليارد توماني با تصويب 3 ميليارد و 500 ميليون تومان ديگر از حالت رکود خارج مي شود.

مدرسي ادامه داد: سه استاندار کردستان از اين طرح به عنوان آبروي استان نام برده اند که برخورد مسئولان اداره اعتبارات بانک ملي استان با چنين پروژه اي اصلا شايسته نيست.

وي با اشاره به اينکه صنعت توريسم يکي از صنايع برتر در دنيا محسوب مي شود، افزود: صنعت توريسم که به لحاظ اينکه هيچ نوع آلودگي در محيط زيست ايجاد نمي کند و بهره وري بالايي هم دارد از آن به نام صنعت سبز نام مي برند و پروژه لاله هم در رونق اين صعنت در استان نقش تاثيرگذاري خواهد داشت.

به گفته اين سرمايه گذار در صورت تامين تسهيلات مورد نياز اين پروژه ظرف 4 تا 6 ماه آينده به اتمام خواهد رسيد.

اين سرمايه گذار يکي ديگر از مشکلات و ضررهايي که اين پروژه با آن روبروست را اتمام ضمانت تاسيسات موجود در موتور خانه هتل ذکر کرد و افزود: مدت زمان ضمانت و خدمات پس از فروش اکثر تاسيسات موتورخانه در حال اتمام است و بايد هر چه سريعتر راه اندازي شود تا در صورت داشتن مشکلي بتوان از ضمانت نامه آن استفاده کرد.

تصويب 3 ميليارد و 500 ميليون تومان به خاطر منافع بانک براي تکميل هتل لاله

رئيس اداره معاملات و تسهيلات بانک ملي کردستان  در رابطه با پروژه هتل لاله بانه گفت: در سال 88، اعتباري بالغ بر 11 ميليارد و 800 ميليون تومان تسهيلات براي اين پروژه مصوب شد که 9 ميليارد تومان آن مربوط به بخش ساختمان و تاسيسات حرارتي و برودتي مي شود و مابقي هم تجهيزات داخلي ساختمان است.

صلاح جوانرودي ادامه داد: خريد تجهيزات زماني صورت مي گيرد که ساختمان به اتمام رسيده و تکميل شده باشد.

وي اعلام کرد: طبق قانون بنگاه هاي زود بازده که در زمان رئيس جمهور سابق مصوب شد حداکثر دوران ساخت بنگاه هاي زود بازده چهار سال است  که اين پروژه هم از اين سقف چهار سال استفاده کرده است.

وي با اشاره به اينکه ما براي کمک به اين پروژه حتي اين مصوبه مذکور را نيز در نظر نگرفتيم، افزود: زمان پرداخت نخستين قسط  تسهيلات از سوي بانک به اين پروژه که در تاريخ 20 ارديبهشت 89 بوده است به عنوان مبناي دوران مشارکت چهارساله در نظر گرفته شد.

 رئيس اداره معاملات و تسهيلات بانک ملي کردستان با بيان اينکه 20 ارديبهشت 93 دوران مشارکت در اين پروژه به اتمام مي رسد، افزود: چون مجموع دوران ساخت و بازپرداخت اعتبارات بنگاه هاي زودبازده هشت سال است طبيعتا ميزان تسهيلات پرداخت شده به چنين هتل بزرگي در چهارسال قابل باز پرداخت نيست و لذا هرچه زودتر به اتمام  مي رسيد دوران بازپرداخت آن زيادتر و به نفع سرمايه گذار بود.

جوانرودي اظهارداشت: بانک ملي 100 درصد تسهيلات بخش ساختمان را به اين پروژه پرداخت کرده ولي متاسفانه سرمايه گذاران اين هتل دوسال است اين پروژه را به طور کامل متوقف کردند.

وي عنوان کرد: تاکنون يک ميليارد تسهيلات نيز براي تجهيزات به اين پروژه پرداخت شده است و يک ميليارد و 800 ميليون تومان باقي مانده که آن هم مربوط به تجهيزات است.

وي اظهارداشت: سرمايه گذاران پروژه هتل لاله درخواست افزايش تسهيلات به مبلغ 3 ميليارد و 500 ميليون تومان براي تکميل اين پروژه داده اند که بدين گونه مجموع ميزان تسهيلات اعطايي به 15 ميليارد و 300 ميليون تومان خواهد رسيد.

رئيس اداره معاملات و تسهيلات بانک ملي کردستان افزود: بانک ملي استان كردستان موافق پرداخت اين ميزان تسهيلات است ولي بدون شک در تهران به دليل اينکه اين پروژه مي بايست چهارساله به اتمام برسد به سادگي موافقت صورت نمي گيرد.

جوانرودي عنوان کرد: عليرغم اينکه با 3 ميليارد و 500 ميليون تومان مي توان 10 طرح 350 ميليون توماني را راه اندازي کرد و اختصاص اين مبلغ به طرحي که هيچ شغلي بر شغل هاي آن افزوده نمي شود درست نيست ولي به خاطر منافع بانک ملي هم شده چاره اي جز پرداخت اين مبلغ نيست.

جوانرودي در خصوص مواجه شدن اين پروژه با زمان افزايش تورم و قيمت ها در کشور، بيان کرد: اسکلت ساختمان هتل در سال 89 قبل از افزايش چندبرابري قيمت ها به اتمام رسيده بود.

وي ادامه داد: تورم و افزايش قيمت ها بايد در تجهيزات مورد نياز اين هتل اثرگذاشته باشد که هنوز به طور کامل تسهيلات لازم در اين رابطه به آنها پرداخت نشده است و اين شرکت به هر ميزان فاکتور به ما تحويل دهند به آنها مبلغ هزينه شده پرداخت خواهد شد.

وي اعلام کرد: بانک ملي چون تاکنون 11 ميليارد تومان تسهيلات پرداخت کرده است چاره اي جز تصويب 3 ميليارد و 500 ميليون تومان براي اتمام اين پروژه ندارد حتي اگر موافق هم نباشد اين امر بايد صورت گيرد چرا که توقف آن را نمي خواهد.

رئيس اداره معاملات و تسهيلات بانک ملي کردستان با اشاره به اينکه کارشناس اعتبارات بانک ملي استان هيچ گونه اختياري در اين پروژه ندارند، گفت: سقف اختيارات کارشناسان اداره اعتبارات بانک ملي استان براي پروژه هايي  است که تسهيلات آنها 3 ميليارد تومان است و بيش از اين مبلغ اجازه دخالت ندارند.

جوانرودي اظهارداشت: بنده به عنوان رئيس اداره معاملات و تسهيلات براي آگاهي از اين که پروژه در چه مرحله اي است از آن بازديد کرده ام و مطرح كردن مسائل ديگر از سوي سرمايه گذاران به هيچ عنوان در راستاي رفع مشكلات اين پروژه نيست.

وي اعلام کرد: براساس درخواست سرمايه گذار براي بازديد کارشناس از پروژه و رويت ميزان پيشرفت فيزيکي آن کارشناس مربوطه به محل اعزام مي شود که اين مسئله شايد بيش از يک هفته به طول مي انجاميد.

رئيس اداره معاملات و تسهيلات بانک ملي کردستان با اشاره به اينکه مردادماه سال 91 آخرين کارشناسي در رابطه با پروژه هتل لاله صورت گرفته است، ادامه داد: براساس آخرين گزارش کارشناسي که از تهران از اين پروژه بازديد کرده پيشرفت فيزيکي اين پروژه 100 درصد عنوان شده است تا بدين وسيله کمکي به سرمايه گذار شود و کارآنها سريع تر پيش رود.

جوانرودي ادامه داد: بعد از اين زمان هم مبالغي براي تجهيزات که نيازي به ارزيابي کارشناس ندارد به اين پروژه اختصاص يافته است.

وي اظهار داشت: در 31  فروردين ماه امسال نامه اي به تهران ارسال کرديم  و در آن درخواست تمديد مدت اتمام دوران مشارکت براي اين پروژه تا 6 ماه ديگر را کرده ايم و در صورت موافقت اين امر ديگر نيازي به پرداخت سود دوران مشارکت که 5 ميليارد و 600 ميليون تومان است، نيست.

وي بيان کرد: اين درخواست بايد در کميته عالي معاملات بانک ملي مورد بررسي قرار گيرد و پروسه اي را طي کند.

رئيس اداره معاملات و تسهيلات بانک ملي کردستان امکان تاييد اين درخواست را 100 درصد خواند و اظهارداشت:  تصويب 3 ميليارد و500 ميليون تومان تسهيلات مورد نياز اين پروژه براي اتمام آن از پيشنهادهاي ما است و اين مبلغ براي حفظ منافع بانک بايد به اين پروژه اختصاص يابد.

بدون شك تعيين تكليف وضعيت پروژه هتل لاله در بانه به دليل ظرفيت هاي اين شهرستان در حوزه گردشگري يكي از نيازهاي لازم و ضروري به شمار مي رود و به همين دليل لازم است پيگيري اين موضوع نه تنها از سوي مسئولان استان، بلكه از سوي مسئولان كشوري نيز در دستور كار قرار گيرد.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/953/ستاره-هاي-هتل-لاله-بانه-همچنان-خاموش
بستن   چاپ