عصر کرد
موردی از بیماری آنفلوانزای مرغی در کردستان مشاهده نشده است
يکشنبه 10 آذر 1398 - 12:27:21
عصر کرد - سنندج - مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: بر خلاف شایعات مطرح شده در زمینه مصرف نکردن گوشت مرغ برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوانزا، این بیماری هیچ ارتباطی به مصرف این نوع فرآورده گوشتی ندارد و تاکنون موردی از ابتلا به این بیماری در استان گزارش و مشاهده نشده است.

مجتبی ورمقانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال جاری هیچ موردی از ابتلا به بیماری آنفلوانزای مرغی (h5n5) در این استان مشاهده نشده بنابراین مردم با اطمینان کامل از گوشت مرغ برای مصرف خود استفاده کنند.
وی با رد شایعاتی که آنفلوانزی انسانی شیوع یافته در استان را مرتبط با مصرف مرغ عنوان می‌کنند، تاکید کرد: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با نوع انسانی کاملا متفاوت است و ارتباطی با هم ندارند و آنفلوانزی h1n1 بیماری مشترک بین انسان و پرندگان نیست.
مدیرکل دامپزشکی کردستان با توصیه شهروندان به پرهیز از خرید و مصرف مرغ زنده، افزود: دامپزشکی استان تمام تلاش خود را به کار گرفته تا با متخلفان در عرضه مرغ زنده و ذبح غیر بهداشتی در اماکن غیر مجاز برخورد کند.
ورمقانی یادآور شد: امسال 250 پرونده تخلفاتی در حوزه بهداشت عمومی برای صنوف متخلف تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شده که بیشتر این پرونده‌ها در زمینه فروش مرغ زنده در معابر و اماکن غیرمجاز است که شهرهای سقز، قروه و بانه بیشترین آمار فروش مرغ زنده را دارند.
سه هزار و 70 مرکز عرضه فرآورده‌های دام و طیور شامل رستوران‌ها، اماکن تهیه غذای آماده، قصابی، مرغ و ماهی فروشی در استان به مردم خدمات ارائه میدهند که در سال جاری 75 هزار و 824 بار توسط بازرسان مورد بازدید قرار گرفته‌اند.
34 بیمار مبتلا به بیماری آنفلوآنزا(h1n1) درکردستان شناسایی و سه نفر بر اثر ابتلا به این بیماری فوت شده‌اند که یک نفر از فوت شدگان مربوط به شهرستان مریوان و 2 نفر نیز مربوط به شهرستان قروه هستند.
امسال 131 نفر در استان با دارا بودن علایم بیماری آنفلوآنزا در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان بستری شدند که پس از انجام نمونه گیری از میان آنان، بیماری 34 نفر شناسایی و تایید شده و سه نفر نیز از افراد مبتلا فوت کرده‌اند.
افراد دارای بیماری‌های قلبی، آسم، دیابت، بیماری‌های مزمن وافراد سالمند بیشتر در معرض مبتلا به آنفلوآنزا هستند، ضمن اینکه سردرد شدید، افزایش ناگهانی دمای بدن، درد شدید عضلانی، ضعف، کوفتگی و خستگی طولانی مدت، سرفه دائمی خشک و شدید و اسهال و استفراغ بویژه در کودکان از علایم این بیماری است.
مردم در صورت داشتن این علایم در سریعترین زمان ممکن به مراکز درمانی مراجعه کنند.
ویروس آنفلوآنزا به شدت مسری است و حداقل در 30 دقیقه از طریق دست های آلوده منتقل می‌شود، ضمن اینکه پایه اصلی کنترل این بیماری باشست و شوی مداوم دست‌ها و پرهیز از دست دادن و روبوسی کردن است.
بیماری آنفلوآنزا یک عفونت حاد ویروسی دستگاه تنفسی است که در صورت سالم و فعال بودن سیستم ایمنی فرد مبتلا، عوارض بیماری بعد از طی دوره چند روزه تخفیف یافته و بهبودی حاصل می‌شود که در افراد مبتلا به بیماری های مزمن و نقص ایمنی و در موارد همه‌ گیری، عوارض بیماری شدیدتر و مرگ‌ و میر بیشتری دارد.
آنفلوآنزا معمولا در فصول سرد سال بخصوص دی ‌و بهمن‌ ماه به دلیل ازدحام بیشتر شیوع و احتمال انتقال آن افزایش می‌ یابد زیرا در زمستان و پاییز مردم تمایل بیشتری دارند که در فضاهای سرپوشیده بمانند، همین مساله عامل تسریع انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر است.
برچسب‌ها
کردستان دام و طیور دامپزشکی بهداشت و درمان آنفلوآنزا

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/95302/موردی-از-بیماری-آنفلوانزای-مرغی-در-کردستان-مشاهده-نشده-است
بستن   چاپ