عصر کرد
زنگ هشدار افزایش کودکان متکدی در سنندج به صدا درآمده است
پنجشنبه 14 آذر 1398 - 07:02:27
عصر کرد - ایسنا/کردستان به گفته مدیر مرکز ساماندهی متکدیان سنندج، افزایش کودکان متکدی یکی از موارد نگران کننده طی 6 ماهه امسال در سنندج بوده است که متاسفانه والدین بد سرپرست این کودکان را موظف به تکدی گری می کنند.

صلاح وکیلی در گفت و گو با ایسنا، تکدی گری را از معضلات اجتماعی گریبانگیر جوامع می داند و می گوید: تکدی گری طبق ماده 712 و 713 جرم محسوب می شود و کسی که در سطح شهر اقدام به این امر کند به مراجع قضایی معرفی می شود.
وی می افزاید: شهرداری در راستای جلوگیری و کاهش آسیب های اجتماعی به صورت مستمر و ویژه اقدام به جمع آوری متکدیان طی سال می کند و در 10 سال اخیر توانسته است تکدیگری را کاهش دهد.
مدیر مرکز ساماندهی متکدیان شهرداری سنندج، درآمد بالا را عاملی موثر در ریشه کن نشدن تکدی گری ذکر می کند و می گوید: متکدیان شهر سنندج روزانه بیش از 300 هزار تومان درآمد دارند و این موجب تداوم تکدی‌گری می شود.
وی معتقد است، عاطفی و احساساتی بودن مردم کردستان نیز از عوامل اصلی تداوم تکدی گری در سطح استان است و مردم می پندارند که این متکدیان، نیازمندان واقعی هستند، در صورتی که با بررسی وضعیت معیشتی و اجتماعی این افراد، مشخص می شود که نیازمند نیستند.
وکیلی با اعلام اینکه در 6 ماهه اول امسال، 163 متکدی در سطح استان جمع آوری شده است که از این تعداد 69 نفر مرد و 94 نفر نیز زن بوده اند، می گوید: از این تعداد 7 نفر به مراجع قضایی تحویل داده شده، 2 نفر در کمپ و یک نفر در مراکز درمانی بستری شده و 9 نفر نیز متکدی غیر بومی، بوده اند، همچنین 104 نفر از این افراد که اغلب تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و معتاد هستند، تعهد داده اند که ترک تکدی گری کنند.
به گفته مدیر مرکز ساماندهی متکدیان سنندج افزایش کودکان متکدی یکی از موارد نگران کننده طی 6 ماهه امسال در سنندج بوده است که متاسفانه والدین بد سرپرست این کودکان را موظف به تکدی گری می کنند.
وی اعلام می کند: طی امسال، تاکنون 4 کودک متکدی در سنندج شناسایی شده و برای نگهداری و بررسی وضعیت خانواده های آنها به بهزیستی تحویل داده شده اند.
وکیلی، ساماندهی نشدن متکدیان معتاد را از مهم ترین مشکلات این بخش ذکر می کند و می گوید: معتادان متجاهر چهره شهر را نازیبا کرده‌اند و به دلیل نداشتن سرپناه و تامین پول مواد خود اقدام به تکدی گری می‌کنند که ساماندهی آن ها بسیار سخت است و علاوه بر تعهدات مکرر دوباره وارد سیستم می شوند.
وی به وجود متکدیان مرفه اشاره می‌کند و می‌گوید: تاکنون چندین مورد در سنندج شناسایی شده‌اند که از شهرهای دیگر با ماشین‌های خود وارد شهر می شوند و اقدام به تکدی گری می‌کنند، اما این پدیده از سال 92 به بعد در کردستان کنترل شده است.
به اعتقاد مدیر مرکز ساماندهی متکدیان سنندج، ساماندهی متکدیان نیازمند تعامل تمامی دستگاه های عضو کارگروه جمع آوری و ساماندهی متکدیان، است و همچنین مردم نباید در سطح شهر و معابر به وضعیت ظاهری متکدیان توجه کنند.
وی همچنین تاکید می‌کند که مردم ما باید در رابطه با کودکان متکدی این موضوع را بدانند که پشت پرده این قضیه والدین بد سرپرست هستند و کودکان را وادار به تکدی گری کرده اند.
وکیلی از ادامه طرح ساماندهی متکدیان در سطح شهر به صورت مستمر و ویژه با یک اکیپ، یک دستگاه مینی بوس، 3 نفر نیرو و فعالیت سامانه "سادا" که بانک اطلاعاتی متکدیان است خبر می‌دهد و می افزاید: آمار متکدیان متخلف و افراد غیر بومی طی سالهای اخیر در کردستان رو به کاهش بوده است.
به عقیده وی، حمایت مردم مهترین مولفه برای کاهش متکدیان است و تا زمانی که مردم به متکدیان پول بدهند، این امر ریشه کن نمی شود.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/97038/زنگ-هشدار-افزایش-کودکان-متکدی-در-سنندج-به-صدا-درآمده-است
بستن   چاپ