عصر کرد
مروری بر نشریات محلی کردستان در هفته‌ سوم آذر
چهارشنبه 20 آذر 1398 - 16:56:09
عصر کرد - سنندج - نشریات و مطبوعات محلی کردستان در هفته سوم آذر، عناوین و مطالب اصلی خود را به موضوعاتی مانند مرگ‌های زودرس، مرگ‌های یهویی، کسانی که آمدند کسانی که نیامدند، رقابت برای 29 کرسی مجلس در مناطق کُردنشین، ابطال انتخابات هیات همگانی کردستان و نگرانی از افزایش آمار ترک تحصیل دانش‌آموزان کردستان، اختصاص دادند.

مهمترین موضوعی که مورد توجه نشریات محلی هفته سوم آذر کردستان قرار گرفته است، حادثه تالار عروسی سقز و بحث ثبت‌نام داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بود.
هفته نامه ئاوات
تیتر صفحه اول شماره 156 دوشنبه 18 آذر هفته نامه فرهنگی، اجتماعی ئاوات، "مرگ‌های زودرس، مرگ‌های یهویی" بود که در گزارشی به بررسی دلایل و چرایی مرگ 11 نفر از شهروندان سقزی در تالار عروسی مانگه شه و این شهر پرداخته است.
خالد توکلی نیز در یادداشتی با عنوان "تالار مانگه شه و، جامعه‌ای که درآن گرفتار آمده‌ایم" به تحلیل جامعه‌شناختی حادثه دردناک تالار عروسی مانگه شه و سقز پرداخته و از تغییر بدون نظارت کاربری سوله یا گاوداری به تالار عروسی انتقاد کرده است.
"کم‌توجهی به توسعه کردستان و کم لطفی در حق ظرفیت‌های بالقوه بخش کشاورزی" عنوان یادداشتی است که منصور اولی نوشته است و عدم استفاده از پتانسیل‌های این بخش را در راستای توسعه استان مورد نقد قرار داده است.
روزنامه روژان
عنوان تیتر صفحه اول شماره 356 روزنامه روژان چاپ سه شنبه 19 آذر، گزارشی با عنوان "نیروهای نیابتی ترکیه ما را می‌کشند" است که ترجمه گزارشی از فرانس پرس است.
در این گزارش چند مصاحبه با شهروندان شهرهای کردنشین سوریه انجام شده که مردم به تجاوز و حملات گروه‌های جهادی مورد حمایت ترکیه اشاره کرده و خواستار توجه سازمان‌های بین‌المللی نسبت به این موضوع شده‌اند.
محمد هادی‌فر در یادداشتی با عنوان " کسانی که آمدند، کسانی که نیامدند" به تحلیل مسائل مربوط به ثبت‌نام داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و شخصیت‌ها و اقشار مختلف ثبت‌نام کننده پرداخته است.
"جوان هراسی آفت مدیریت کشور" عنوان یادداشتی به قلم وحید حاج سعیدی است که در شماره جدید روزنامه روژان منتشر شده و نویسنده نقدی بر عدم جوان‌گرایی و استفاده از ظرفیت جوانان برای مدیریت در دستگاه‌های مختلف دارد.
هفته‌نامه سیروان
شماره 1063 هفته نامه سیروان نیز شنبه 16 آذر با تیتر "رقابت برای 29 کرسی مجلس در مناطق کردنشین" منتشر شد و گزارش و خبرهایی راجع به ثبت نام داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان‌های کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و ایلام ارائه شده است.
"کوچ خان دموکرات و تنهایی ایل" عنوان گزارشی از آیین تشییع و خاکسپاری شیرزادخان شیرزادی خان کلهر در گیلان غرب بوده که در صفحه اول این هفته نامه به چاپ رسیده است.
"تحلیلی بر حوادث پسابنزین" به قلم ابراهیم شریف‌پور یادداشتی است که در شماره جدید این نشریه منتشر شده و نگارنده اغتشاشات و وقایع بعد از سهمیه‌بندی بنزین در کردستان را تحلیل کرده است.
سیداسماعیل حسینی به مناسبت درگذشت امام جمعه بانه، یادداشتی با عنوان " به یاد شادروان ماموستا عبدالله حیدری" نوشته و در غم از دست دادن وی، مطالب و اشعاری را به رشته تحریر درآورده است.
یوسف نادری نیز در یادداشتی تحت عنوان "پایه‌های سست ایمنی در جامعه" به واکاوی حادثه کشته شدن 11 نفر در تالار عروسی سقز پرداخته و تاکید کرده است که به جای تسلیت، سرزنش و محکوم کردن یکدیگر، محل‌های پرازدحام مانند مدارس، مساجد و بازار نیز باید ایمن‌سازی شده تا از بروز چنین حوادثی جلوگیری شود.
هفته‌نامه گوران
هفته نامه گوران که اولین شماره آن 25 آبان منتشر شد، تیتر اصلی خود را "نگرانی از افزایش آمار ترک تحصیل دانش آموزان کردستان" انتخاب کرد و به ارائه گزارشی راجع به این موضوع و دلایل آن از زبان کارشناسان پرداخته است.
"چالش‌های فرهنگ ضدتوسعه در کردستان" عنوان یادداشتی به قلم سید هاشم هدایتی است که نگارنده به ثروت و سرمایه زیاد انباشت شده در استان اشاره می‌کند و عوامل فرهنگی و اجتماعی عدم تمایل به سرمایه‌گذاری در کردستان را مطرح کرده است.
فرهاد شیری در یادداشتی با تیتر "ورزش کردستان، نیازمند برنامه‌محوری"، از عدم وجود برنامه‌ریزی در بخش‌ها و رشته‌های مختلف ورزشی استان انتقاد و بر لزوم هماهنگی بین مسئولان هیات‌ها و مدیران ورزش برای توسعه این مهم تاکید دارد.
هفته نامه ورزشی به‌هیز
هفته‌نامه ورزشی به‌هیز نیز در شماره 212 روز سه شنبه 19 آذر، تیتر اصلی خود را گزارشی با عنوان "ابطال انتخابات هیات همگانی کردستان" انتخاب کرده بود.
در این گزارش به ابطال انتخابات این هیات از سوی وزارت ورزش و جوانان اشاره و از عدم اعلام این خبر از جانب اداره کل ورزش و جوانان کردستان بعد از 2 ماه انتقاد شده است.
تیتر دوم این نشریه ورزشی "تیم ملی نه باشگاه بله" است که به نقل از سرشین کمانگر بانوی فوتبالیست کردستانی در یک مصاحبه منتشر شده است و این ورزشکار از عدم تمایل خود برای حضور در تیم ملی و علاقه‌اش برای بازی در باشگاه آذرخش کردستان تاکید کرده است.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون 158 نشریه در کردستان مجوز فعالیت گرفته اند که از این تعداد اکنون 102 رسانه شامل رسانه های چاپی، خبرگزاری و پایگاه های خبری برخط و غیربرخط در استان فعال است.
برچسب‌ها
کردستان فرهنگی مطبوعات رسانه

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/97607/مروری-بر-نشریات-محلی-کردستان-در-هفته‌-سوم-آذر
بستن   چاپ