عصر کرد

آخرين مطالب

سرگذشت جوانی کُرد در عصرهای کریسکان اجتماعی

سرگذشت جوانی کُرد در عصرهای کریسکان
  بزرگنمايي:

عصر کرد - خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ، حجت الاسلام علی شیرازی، نزدیک به دوازده سال قبل، میدان آزادی سنندج، مملو از جمعیتی بود که چشم در چشم مرادش دوخته بود. آن روز خورشید فروزان انقلاب اسلامی در جمع مردم وفادار کردستان لب به سخن گشود و گفت: «کردستان سرزمین فداکاری‌های بزرگ است؛ سرزمین صفد و وفاداری است؛ سرزمین مردمِ وفاداری است که در حساس‌ترین سال‌های عمر این نظام و این کشور با مردانگی خود و با رشادت خود، توطئه‌های بزرگی را خنثی کردند.
سرزمین مردم با رشادت و با رشد عقلی و آگاهی است که توطئه دشمن را در لحظات حساس تشخیص دادند و با فداکاری خود فتنه بزرگی را خاموش کردند، پیش از آنکه آن فتنه بتواند به هدف‌های شوم خود برسد. این از یاد ملت ایران نخواهد رفت».
امام ملت ایران در آن روز افزود: «شما مردم کردستان سهم خود را در این مجاهدت عمومی و بزرگ به خوبی انجام دادید». مجاهدت و مردانگی باعزت مردم قهرمان کردستان، فصل‌های مهمی از کتاب شکوهمند دلاوری‌های ملت ایران است که جمع آن هزاران کتاب می‌شود.
نویسندگان خوش قلم و خوش ذوق باید با دقت و درایت، قصه‌های کردستان را قلمی کنند تا نسل امروز و فردا با عظمت رشادت و شجاعت «کُردها» آشناتر شوند و در برابر حماسه‌های ماندگار سرزمین کردستان کرنش نمایند.
کیانوش گلزار راغب، یکی از خاطره نگارهای خوش قلمی است که با تبیین خاطرات مجاهد سرافراز امیر سعیدزاده، سهمی از قصه‌های کردستان را خواندنی کرده است.
«عصرهای کریسکان»، گلزارنویسی است که بوی عطر ایثار و حماسه را چنان بر محیط هر خانه‌ای می‌گستراند که هر عاشقی را مست حماسه امیر می‌کند و یک نفس 256 صفحه را با شور و اشک می‌خواند.
کتاب «کیانوش»، اولین خاطره‌نگاری‌ای است که در کنار حرف‌های خواندنی سعیدزاده، خاطرات سرکار خانم سُعدا حمزه‌ای؛ همسر امیر را هم به رخ می‌کشد و دلاوری‌های یک مرد سردشتی و یک زن بانه‌ای را فریاد می‌کند. امیر و سعدا، همچنان که از آغاز زندگی مشترکشان، درد و رنج و فراق را با هم مرور می‌کنند، در عصرهای کریسکان هم، دوش به دوش هم، قهرمانی‌های مردم کردستان را و حماسه‌های یک زن و مرد دلاور کُرد را تبیین می‌نمایند.
کیانوش گلزار راغب، با کتاب خواندنی و زیبایش، خورشید فروزان انقلاب اسلامی را نیز به وجد می‌آورد تا با یادداشتی زیبا بر کتاب «عصرهای کریسکان» بنگارند: «بسیار جذاب تهیه شده است. هم خود سرگذشت این جوان آزاده کرد جذاب است و هم نوع نگارش صریح و کوتاه و بی‌حاشیه کتاب».
کتاب کیانوش، امام خامنه‌ای را به یاد حماسه‌های دیروز کردستان انداخته است. دلاوری‌هایی را که خود از نزدیک دیده‌اند و در دوازده سال قبل، از آن دلاوری‌ها یاد کرده‌اند.
اکنون نیز یادداشت مرادمان، بهانه‌ای شد تا بار دیگر مردم سنندج نیز گرد هم آیند تا خاطرات امام خود، و خاطرات امیر و سعدای کُرد را باهم مرور کنند.
و همانان گوش جان بسپرند به دلنوشته مرادشان که با زبان مجری بیان می‌شود: «با اینکه نیروهای مبارز کرد طرفدار جمهوری اسلامی را از نزدیک دیده و شناخته‌ام، آنچه از فداکاری‌های آنان در این کتاب آمده برایم کاملاً جدید و اعجاب‌آور است. نقش مادر و همسر هم حقاً برجسته است. دلاوری و شجاعت راوی و خانواده‌اش ممتاز است».
راوی‌ای که ریه‌هایش آسیب دیده است. سیانور پوستش را سیاه کرده است. فرزندش مصطفی نیز توی شکم مادرش شیمیایی شده است. اینها آثار خیانت‌های صدام به سردشتی‌هاست. سعیدزاده، دردهای دوران طاغوت را هم با خود همراه دارد. اسیر کومله هم بوده است. بیش از چهار سال هم رنج‌های زندان دموکرات را بر تن و جسم، می‌خرد.
بیش از رنج تن، و بیش از رنج فراق دو برادر شهیدش، مصطفی و علی و خبرهای درآور از زندان پدر، امیر و سعدا از شکنجه‌های روحی دموکرات‌ها می‌نالند. دردهایی که هر دوی آنان را خُرد می‌کند؛ اما سعیدزاده در منطقه کریسکان و خانم حمزه‌ای در سردشت و بانه، هر نیرنگ دشمن کُردها را درهم می‌کوبند.
زمانی عظمت این دلاوری رخ می‌نمایاند که بدانی «عصر کریسکان» خون آلوده! بعد از چای عصرانه، در هر روز تعدادی از زندانیان را اعدام می‌کنن. نحوه اعدام این جوریه که بچه‌ها را صدا می‌زنن و می‌گن برین چوب بیارین. بعد همان جا تیربارانشان می‌کنن و تو قبر می‌ذارن.
امیر چهار سال در انتظار مرگ و سعدا سال‌ها درگیر حرف‌های زنی جاسوس به نام «نازی» که در بیخ گوش همسر امیر می‌خواند «تصمیم داشتم با سعید ازدواج کنم ولی روزگار نگذاشت. اگر برگرده، نمی‌دونم با دلم چکار کنم!»
نازی به خارج از کشور فرار می‌کند. سعدا گرفتار حرف‌های مفت زری شعله می‌شود که به او می‌گوید: «تو که می‌دانی شوهرت اعدام می‌شه، به چه امیدی عمرت رو هدر می‌دی؟ یه مرد پولدار سراغ دارم که گفته اگر حاضر باشی غیابی طلاق بگیری، باهات ازدواج می‌کنه!»
حرف‌های دروغ زری شعله، و آه دل سعدا، زری را فلج و خانه‌نشین کرد. اما نیرنگ‌های دموکرات، بازار شایعاتی را شکل داده که سعدا و امیر را به هم بدبین کند. استقامت امیر و سعدا، ترسیم‌گر حماسه‌ای شد که هر دو در تبیین آن، کتاب «عصرهای کریسکان» را خواندنی کردند.
کتابی که امام خامنه‌ای در پایان یادداشت خود درباره آن کتاب نوشتند: «کتاب جامعی است؛ تاریخ، شرح حال، شناخت قوم کُرد، شناخت حوادث تلخ و شیرین منطقه کُردی در اوایل انقلاب…»
این کتاب زیبا و خواندنی را انتشارات سوره مهر به چاپ رسانده است تا همه ما با خواندن آن بهتر بدانیم برای استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران، چه هزینه‌هایی پرداخت شده است. عصرهای کریسکان را تهیه کنیم. بخوانیم و به دوستانمان هدیه بدهیم و از آنان نیز بخواهیم که این کتاب خوب را مطالعه کنند.
کد خبر 5165177

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/192192/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طلبِ عشق زهر بی سروپایی نکُنیم….!

کاظمیان: داور عامل شکست ما برابر استقلال بود

ریکاوری تراکتوری‌ها با چهره اخمو

همزمانی هفته‌های پایانی لیگ برتر به سود استقلال!

تکلیف بازگشت فرهاد مجیدی به ایران مشخص شد

رای FIBA به سود نماینده بسکتبال ایران

مدافع رئال ال‌کلاسیکو را از دست داد

سیدحسین آماده جنگ دستکش طلایی در تبریز!

کانسلو: به خاطر باخت بارسلونا آرزوی مرگ دخترم را کردند!

برنامه 6 بازی پایانی پرسپولیس و استقلال

مدیر شمس‌آذر: پنالتی استقلال غلط بود

پرسپولیس عنوان کمترین گل خورده را از استقلال گرفت

نمایش" سه خواهر" در مرکز تئاتر مولوی بروی صحنه رفت

دختر بازیگر مطرح در پشت صحنه گناه فرشته | تصاویر

مرگ تلخ و دردناک دو مرد ایرانی داخل چادر مسافرتی

سقوط مرگبار جرثقیل در بندر امام خمینی

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان 1403 اعلام شد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1 اردیبهشت 1403

رئیس هیات تنیس روی میز کردستان انتخاب شد

مراسم «هزار دف» در روستای پالنگان

یک اردیبهشت سالروز درگذشت شاعر و نویسنده ممتازِ معاصر، ملک‌الشعرا بهار

قرقیزستان از شکست برابر تاجیکستان گریخت

مدیرروستا: منافع برخی کشیدن ترمز پیشرفت لیگ است

اتفاق عجیب برای ژیمناست تاریخ‌ساز ایران

واکنش‌های برتر مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا

ستاره بارسلونا تهدید به مرگ شد!

داوران هفته 28 لیگ دسته اول مشخص شدند

عالیشاه بازی آلومینیوم را از دست داد

کولاک مهاجم سابق پرسپولیس در لیگ ژاپن

کشتی ایران رکورد تاریخش را در مسابقات قهرمانی آسیا شکست

واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به 6 بانک

8 روستای ایران کاندیدای ثبت جهانی شدند‌

پخش سریال طنز «زندگی به شرط خنده» با بازی رضا داوودنژاد

پرونده ٨ روستای کاندیدای ایران به سازمان جهانی گردشگری ارسال می شود

فضای مازاد مدارس کردستان به کودکستان‌ها اختصاص یابد

دستگیری 8 سارق در بیجار

هم‌نوازی دف‌نوازان در پالنگان کردستان + فیلم

پیاده‌راه فردوسی‌ سنندج یا پیست‌ موتورسواری؟!

حال خوب ساختنی است/ شعار امسال هفته سلامت اعلام شد

شاخص‌های آبفا در کردستان ارتقا می‌یابد/آبرسانی به 169 روستا

رنگین‌کمانی از دَف‌نوازان ایرانی در کردستان/ میراثی که به زودی ثبت جهانی می‌شود

پیشرفت 85 درصدی تأمین برق پروژه شهرک صنعتی دو سقز

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

اطلاعیه فراجا درباره برخی برخورد‌های اخیر گشت ارشاد

کناره‌گیری نویسندگان از «انجمن قلم آمریکا» در حمایت از غزه

تصمیمات احساسی و ذوب شدن آهسته فولاد

احتمال لغو سفر ملی‌پوشان ووشو به چین

سرمربی سابق تیم ملی ولز در آستانه حضور در تراکتور

زمان حضور بازیکن پرسپولیس در کمیته انضباطی مشخص شد

تصاویری از لحظات خداحافظی جیدن کاکس از تشک کشتی