عصر کرد

آخرين مطالب

گردشگری فضایی، تفریح لاکچری مولتی میلیاردرها که تبدیل به تیری آلوده در قلب محیط زیست شده است علمي

گردشگری فضایی، تفریح لاکچری مولتی میلیاردرها که تبدیل به تیری آلوده در قلب محیط زیست شده است
  بزرگنمايي:

عصر کرد - سیاره زمین در سال‌های اخیر و با توجه به پیشرفت فناوری و تولید تجهیزات منحصر به فرد و جنگ قدرت‌های جهانی با چالش‌های زیادی از جمله گرمای بیش از حد، آلودگی‌های زیست محیطی ، انقراض گونه‌های جانوری، کمبود منابع طبیعی و توزیع ناعادلانه آن‌ها مواجه شده است.
تصمیمات سازمان‌های بین المللی، کنوانسیون‌ها و افراد میلیارد تاثیر گذار نیز به جای رفع این معضلات یا کاهش آسیب‌های ناشی از آن‌ها بیشتر مشکل آفرین و خطرزا بوده است. به تازگی رقابت ثروت اندوزی و تفریحات این مولتی میلیارد‌های دنیا به حوزه فضا نیز کشیده شده است و هر کدام آن‌ها با ماهواره ها، فضاپیما‌ها و سفینه های فضایی ساخته شده توسط شرکت‌های تحت مالکیت شان قصد سفر به فضا را دارند.

عصر کرد


جف بزوس و ریچارد برانسون از جمله این افراد هستند که جدیدا به لبه فضا رفته اند و در حد چند دقیقه توانسته اند یک سفر فضایی را نیز تجربه کنند. حال با در نظر گرفتن تمام مشکلاتی که کره زمین دارد باید دید این سفر چند دقیقه‌ای و نسبتا شلوغ افراد مشهور چه سودی برای زمین داشته و چه دردی را دوا می‌کند؟
صنعت گردشگری فضایی با سفر این دو میلیارد کره زمین وارد فاز جدیدی شده است و آن‌ها همراه خود نفراتی را به جو بالایی کره زمین برده اند تا بتوانند برای دقایق کوتاهی لذت بی وزنی را بچشند. البته نباید از هزینه‌های سرسام آور این سفر به راحتی عبور کرد چرا که مردم عادی شاید هرگز نتوانند چنین تفریحی را در زندگی شان تجربه کنند.
با توجه به درگیری کشور‌های آمریکا، روسیه و چین بر سر فضا و پروژه‌های متعددی که در حال انجام است می‌توان گفت که گردشگری فضایی در این مقطع نه تنها کمک کننده نبوده بلکه چالش زا و خطر آفرین هم هست چرا که جو بالای کره زمین به دلیل ارسال بیش از حد موشک ها، ماهواره‌ها و کاوشگر‌ها پر از زباله و قطعات منفجر شده تجهیزات فضایی است و این می‌تواند برای آینده ما خطرناک باشد.

عصر کرد


راکت‌های غول پیکری که افراد ثروتمند دنیا را به فضا برده سبب افزایش بی رویه کربن در طبیعت شده اند و با اینکه در ظاهر توریسم فضایی یک پدیده جالب و بدیع به نظر می‌رسد، اما واقعیت‌های ناگواری در پشت پرده آن وجود دارد و اگر همین رویه ادامه پیدا کند حتی شاید باعث آسیب رساندن به سپر محافظ ما در برابر تشعشعات خورشید شود.
به نقل از theguardian، هفته گذشته شرکت Virgin Galactic، در یک مسابقه فضایی جدید با جف بزوس، میلیاردر آمازون ، ریچارد برانسون را به لبه فضا فرستاد. هر دو تاجر بسیار ثروتمند امیدوارند که تعداد افراد در فضا را بسیار گسترش دهند. ریچارد برانسون اندکی پس از پرواز گفت: "ما اینجا هستیم تا فضا را برای همه قابل دسترس‌تر کنیم. به طلوع عصر جدید فضایی خوش آمدید. "

عصر کرد


در حال حاضر، مردم در حال خرید بلیط برای رفتن به فضا هستند. شرکت‌هایی از جمله SpaceX، Virgin Galactic و Space Adventures می‌خواهند جهانگردی فضایی را بیشتر متداول کنند. میلیاردر ژاپنی یوساکو مازاوا در سال 2018 مبلغی نامشخص را به اسپیس ایکس پرداخته تا یک سفر خصوصی احتمالی در آینده به دور ماه داشته باشد. همچنین در ماه ژوئن نیز، یک دوستدار فضای ناشناس 28 میلیون دلار برای پرواز با Blue Origin’s New Shepard و همراهی بزوس پرداخت کرد البته بعداً به دلیل ناهماهنگی در برنامه ریزی این سفر را کنسل کرد.
واکنش Eloise Marais، استادیار جغرافیای فیزیکی در دانشگاه کالج لندن به سفرهای فضایی
Eloise Marais، استادیار جغرافیای فیزیکی در دانشگاه کالج لندن ، می‌گوید: اما صنعت فضایی خصوصی جدید که در حال گردشگری و استفاده‌های عمومی است، می‌تواند هزینه‌های زیادی را برای محیط زیست به همراه داشته باشد. او می‌گوید انتشار کربن از موشک‌ها در مقایسه با صنعت هواپیما ناچیز است. اما آن‌ها تقریباً در سال 5.6 درصد افزایش می‌یابند و Marais یک دهه است که شبیه سازی می‌کند تا بفهمد در چه مرحله‌ای با منابع سنتی که ما با آن‌ها آشنا هستیم رقابت می‌کنند.
اثرات مخرب زیست محیطی توریسم فضایی
مارایس می‌گوید: "برای یک پرواز هواپیمای طولانی مدت یک تا سه تن دی اکسید کربن برای هر مسافر در جو آزاد می‌شود. در حال حاضر، تعداد پرواز‌های موشکی بسیار کم است: به گفته ناسا ، به عنوان مثال در کل سال 2020، 114 اقدام به پرتاب مداری در جهان انجام شده است.

عصر کرد


سوخت این موشک‌ها نیز مقدار زیادی گرما از خود ساطع می‌کنند که می‌تواند ازون را به تروپوسفر اضافه کند، جایی که مانند گاز گلخانه‌ای عمل می‌کند و گرما را حفظ می‌کند. علاوه بر دی اکسید کربن، سوخت‌هایی مانند نفت سفید و متان نیز دوده تولید می‌کنند و در اتمسفر فوقانی لایه ازون می‌تواند با ترکیب عناصر حاصل از سوخت سوزانده شود.
جسیکا دالاس، مشاور ارشد سیاستگذاری آژانس فضایی نیوزلند، در تحلیلی نوشت: "در حالی که پرتاب وسایل نقلیه فضایی اثرات مخرب زیست محیطی زیادی دارد، اما تخریب ازون استراتوسفر نگران کننده‌تر است. " آمار‌های جدید حکایت از آن دارند که بازار جهانی حمل و نقل و گردشگری فضایی جهانی در سال 2031 به رقم شگفت انگیز 2.58 میلیارد دلار برسد و هر ساله نیز 15.15 درصد رشد کند.

عصر کرد


همچنین در گزارش‌هایی آمده است که مهمترین عامل تقویت کننده قدرت بازار، تلاش‌های متمرکز برای امکان حمل و نقل فضایی ، شرکت‌های نوپا در زمینه حمل و نقل فضایی و افزایش تحولات در سایت‌های پرتاب کم هزینه به مدار زمین خواهد بود. " در گذشته، حمل و نقل فضایی بیشتر بر روی مأموریت‌های تأمین بار به ایستگاه فضایی بین المللی و خدمات پرتاب ماهواره متمرکز بوده است، اما در حال حاضر تمرکز بر روی اکتشافات سیاره‌ای ، ماموریت‌های خدمه، حمل و نقل suborbital و گردشگری فضایی تغییر یافته است.

عصر کرد


مردم خاطرنشان کرده اند که پولی که این میلیاردر‌ها برای فناوری فضایی خرج کرده اند می‌تواند برای بهبود زندگی در سیاره ما هزینه شود، جایی که گرم شدن کره زمین، بحران آب و هوا، آتش سوزی‌ها و سایر بلایای آب و هوایی بیشتر می‌شوند. هفته گذشته رابرت رایش، وزیر کار سابق ایالات متحده، توئیت کرد: "آیا کسی دیگر نگران است که میلیاردر‌ها در حال مسابقه فضایی شخصی خود هستند در حالی که رکوردشکنی موج‌های گرما باعث ایجاد اژد‌های آتش سوزی از ابر‌ها می‌شود و موجودات دریایی را در پوسته خود می‌کشد؟"
البته باید این نکته را نیز در نظر گرفت که فناوری‌های خاصی در ساخت فضاپیما‌های این میلیارد‌ها به کار رفته است و طبق گفته جف بزوس ممکن است در آینده با پیشرفت‌هایی که حاصل شده است مدت زمان سفر به نقاط دوردست منظومه شمسی حتی به 30 دقیقه نیز کاهش پیدا کند و روش‌های جدید برای رفتن از یک مکان به مکان دیگر پیدا شود کما اینکه در سفری که جف بزوس به فضا داشته گیاهانی را با خود به آن جا برای کشت و بررسی محیط برده است تا به منتقدان نشان دهد که سفر گردشگری او پایه علمی نیز دارد.

عصر کرد


در نهایت باید گفت که علی الرغم رشد صنعت توریسم فضایی هیچ قانون بین المللی در مورد انواع سوخت‌های استفاده شده و تأثیر آن‌ها بر محیط زیست وجود ندارد و باید صبر کرد و دید که صنعت گردشگری فضایی در جهان به کدام سمت خواهد رفت و چه دستاوردی برای کره زمین خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/231380/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانک/ گره های زندگی

کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

پیمان حدادی: عدد 6 برای پرسپولیس مقدس است

گل چهارم ایران به قرقیزستان توسط مهدی کریمی

جلسه فنی تیم‌های ملی تکواندو برگزار شد

اولین حرف‌های یحیی در مورد تراکتور!

زمان پایان لیگ تنیس روی میز مشخص شد

نتایج کمانداران کشورمان در دور مقدماتی کاپ جهانی شانگهای

دورتموند هنوز از بلینگام پول درمی‌آورد!

ابراز اطمینان مکرون از پاکسازی رود سِن تا المپیک

شوت زیبای خلیلوند به تیر دروازه قرقیزستان برخورد کرد

افغانستان 1 تاجیکستان 2؛ تاریخ‌سازی تاجیک‌ها

گزارش زنده؛ ایران 4 - قرقیزستان 1

مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران می‌رسد

درویش در پرسپولیس ماندنی شد

اولین اثر بانکی شدن پرسپولیس

سی و پنج سال پیش دچار جادوی تئاتر شدم/شمع شب چراغ روشن شد

صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد

«سالیوان در ایران» به هفته دوم رسید

هدف گذاری آموزش مهارت‌های دیجیتال به 300 هزار نفر در کشور

توقیف محموله گوشی‌های تلفن همراه در مرز بانه

زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است

طرح «ایران دیجیتال» در کردستان اجرا می‌شود

توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان

توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود

مدیرکل بحران استان: ساختمان ناایمن با وضعیت «بغرنج» در کرمانشاه نداریم

اعزام 8 کاروان حج تمتع از کرمانشاه به سرزمین وحی

ماجرای کشف جسد یک زن 59 ساله در تالش

رونمایی از طرح جدید ترافیک تهران با یک تغییر بزرگ

اینفوگرافی/ به‌بهانه روز جهانی مننژیت؛ آشنایی با شایع‌ترین علایم این بیماری

عکاسان خوزستانی در دومین جشنواره ملی عکس روز سنندج

بی‌بی‌سی فارسی و منافع انگلیس در ایران: نگاهی به تاریخ پیچیده یک رسانه

بارسلونا مصمم به فروش دیونگ

کدام بازیکنان از تیم ملی والیبال جدا شدند؟

قرارداها در حضور وزیر ورزش به خریداران سهام پرسپولیس واگذار شد

اسبقیان: وزارت ورزش دیگر نقشی در تعیین مدیرعامل سرخابی‌ها ندارد

درویش: حالا باید به فکر ارتقای پرسپولیس باشیم

گل دوم ایران به قرقیزستان توسط سالار آقاپور

گل اول فوتسال ایران به قرقیزستان توسط بهروز عظیمی

گل اول قرقیزستان به ایران توسط آمانبائف

مدیرعامل بانک شهر: درویش حداقل تا پایان لیگ مدیرعامل پرسپولیس است

گزارش زنده؛ ایران 2 - قرقیزستان 1

ثبت بیشترین بارندگی در رباط خان با 25 میلی متر

لیست تیم ملی ایران برای لیگ ملت‌ها؛ موسوی و غفور ناز کردند، عبادی‌پور حاضر در صحنه!

برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از صبح فردا ( 6 اردیبهشت )

حامد بهداد و سحر دولتشاهی بهم رسیدند

«هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید

عکس| جدیدترین عکس از اکبر عبدی در پشت صحنه سریال جدید منوچهر هادی/لاغری شدید اکبرعبدی در سریال جدیدش

16 شرکت دانش بنیان کردستان در حوزه فناوری اطلاعات فعال است

جشنواره «امید فردا» فرصتی برای رقابت سالن دانش‌آموزان کردستان