عصر کرد
معادن غنی و دست خالی مردم/ ثروتی که هدر می‌رود
شنبه 11 بهمن 1399 - 09:02:50
عصر کرد - واگذاری معادن و خام فروشی از مهمترین عواملی است که موجب شده ظرفیت خدادادی بخش معدن و صنعت سنگ در استان کردستان سودی به حال مردمانش نداشته باشد و تنها سهم آنها از این پتانسیل، گرد و خاک و عقب ماندگی باشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، کردستان یکی از استان‌های معدنی کشور محسوب می‌شود اما حکایت مردمان آن حکایت لب تشنه کنار رود است چون سهم آنها از این ثروت خدادادی فقط آلودگی محیط زیست بوده است.
یکی از ظرفیت‎های مهم استان کردستان معادن غنی آن است که متأسفانه از یک درد مزمن تاریخی به نام ایجاد نشدن صنایع پایین‌دستی فراوری و خام‌فروشی رنج می‌برد و مردم استان و حتی کشور، عایدی قابل توجهی از این معادن مهم نصیبشان نمی‎شود. به نظر می‎رسد به صورت فوری وقت آن رسیده سیاست‎های معدنی در استان بازنگری شود. حدود 400 معدن در استان فعالند که در این معادن هزار و 209 نفر به کار اشتغال دارند. معادن فعال استان کردستان بیشتر از نوع معادن غیرفلزی به شمار می‌روند. در این میان، سنگ لاشه با 72، مرمریت و سنگ مرمر با 30 و پوکه معدنی با 14 معدن بیشترین فراوانی معادن در حال فعالیت استان کردستان را دارند.

عصر کرد

به گفته رستمی در استانی زندگی زندگی می کنیم که در شاخص فقر و فلاکت خیلی بالاتر از استان های دیگر است به طوری که اگر کمیته امداد یک سال و نیم قبل 8 میلیارد تومان مستمری در کردستان پرداخت می کرد امسال این رقم به 20 میلیارد تومان در ماه رسیده و این نشان می دهد که مردم فقیرتر شده اند. او به انتقاد از تبعیض در تقسیم ثروت در کشور هم پرداخت. «ده استان از این کشور روز به روز قدرتمندتر می شوند و بقیه استان ها روز به روز عقب مانده تر و در این میان کردستان در قله این عقب ماندگی قرار گرفته است.» رستمی با اشاره به اینکه در حال حاضر در استان 20 درصد بیکاری داریم بیان کرد که این در حالی است که هفته ای 7 ساعت اگر کسی اشتغال داشته باشد جزو شاغلین محسوب می شود.

عصر کرد

کسی دنبال ضایع کردن حق معادن کردستان نیست محمد دره‌وزمی رییس سازمان صمت کردستان اظهار کرد: در خصوص حقوق دولتی هر ساله بر اساس تعرفه‌ای که وزارت صمت مشخص می‌کند از بهره‌برداران معادن حقوق دولتی وصول می‌شود. وی با بیان اینکه میزان تعرفه را خود وزارت صمت مشخص می‌کند، گفت: از سال 92 تا پایان سال گذشته 230 میلیارد تومان از معادنی که در استان پروانه بهره‌برداری دارند و فعالیت می‌کنند حقوق دولتی دریافت شده است. وی با بیان اینکه دنبال این هستیم که 230 میلیارد تومان به صورت کامل به استان برگردد، عنوان کرد: تاجایکه توانسته‌ایم نگذاشته‌ایم که حقی از استان کردستان ضایع شود البته کسی هم به دنبال تضییع این حق نیست. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در پایان اذعان کرد: وزارت صمت توجه خاصی به زیر ساخت معادن در استان کردستان داشته و نمونه آن هزینه 53 میلیارد تومانی در این زمینه است. عدم واگذاری معادن استان به افراد دارای صلاحیت، به روز نبودن واحدهای سنگبری و خام فروشی از مهمترین موانعی است که سبب رکود بخش معدن در استان کردستان شده و همین عدم مدیریت صحیح و استفاده بهینه از ظرفیت‌های استان، سبب شده که امروز این استان در رتبه های نخست فلاکت قرار بگیرد و از بحران بیکاری رنج ببرد. انتهای پیام/

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/178993/معادن-غنی-و-دست-خالی-مردم--ثروتی-که-هدر-می‌رود
بستن   چاپ