عصر کرد
کاهش میزان استقبال ورزشکاران سقزی از کاراته نسبت به سال‌های گذشته/مهمترین اصل در کاراته پشتوانه‌سازی تیم‌های پایه است
شنبه 16 اسفند 1399 - 07:07:08
عصر کرد - پرویز فروتن در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار کرد: قدمت کاراته در سقز به سال 1353 با بنیانگذاری آقای عطا عزتی برمی‌گردد که تا سال 1367 با مدیریت و تلاش مربیان به روز و فنی توانست جایگاه خود را فراتر از استان ارتقا داده و حرفی برای گفتن در بین مدعیان داشته باشد.
رئیس هیات کاراته سقز افزود: هم اکنون کاراته با توجه به تعدد سبک در دو بخش کنترلی و آزاد در سقز فعال است که بانوان در شاخه کنترلی فعالیت چشمگیری دارند.
به گفته فروتن، در شاخه کاراته آزاد هم می‌توان به فعالیت گسترده این سبک در شهرستان با وجود مربیان مجرب اشاره نمود اما تعداد ورزشکاران این رشته در سطح شهرستان در حال حاضر با توجه به آمار بیمه قبل از کرونا حدود 600 نفر است و مربیان کارت‌دار حدود 17 نفر و داوران نیز حدودا 20 نفر است.
فروتن بیان کرد: متاسفانه از ابتدای شیوع کرونا همه باشگاه‌ها تا اواخر آذر امسال تعطیل بود و هیچ فعالیتی در این زمینه رسما صورت نگرفته است مگر به صورت انفرادی و شخصی در اماکن خصوصی، که این مسئله لطمه بزرگی به کیفیت و کمیت کاراته وارد کرد اما در هر صورت سلامت ورزشکاران در اولویت بوده است.
رئیس هیات کاراته شهرستان سقز گفت: در مسابقات استعدادهای برتر کشور که از اهمیت زیادی برخوردار بود تنها مدال‌آوران این مسابقات در بخش بانوان از سقز با دو مدال و در رنکینگ کاراته در دو وزن متفاوت رتبه اول و سوم کشوری از سقز بود.
وی اضافه کرد: در مسابقات کشوری سال 97 نیز خانم سارا محمدی ورزشکار سقزی تنها طلای استان در مجموع آقایان و بانوان را کسب نمود و همچنین ورزشکاران سقزی در بخش آزاد هم مدال‌های رنگارنگی در سطح کشوری کسب کرده‌اند ضمن اینکه در لیگ برتر امسال ورزشکاران سقزی حضور دارند.
فروتن ضمن اشاره به مشکلات و دغدغه‌های کاراته در سقز گفت: دغدغه اصلی در کاراته نبود اسپانسر و حامی مالی است.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین اصل برای پیشبرد کاراته اصل پشتوانه‌سازی توسط تیم‌های پایه است که متاسفانه مشکلاتی از قبیل مسائل مالی و عدم تمرکز ورزشکاران مانع از استقبال خانواده‌ها است زیرا با توجه به وجود مافیا در راس کلیه تیم‌های ورزشی خانواده‌ها آینده‌ چندانی برای فرزندان خود در این زمینه نمی‌بینند و ناچارا به گرایش‌های دیگری سوق داده می‌شوند.
فروتن با عنوان این مطلب که میزان استقبال مردم از کاراته نسبت به سال‌های گذشته کمتر شده است، ضعف نظارت و هزینه‌های بالا را از جمله مهم‌ترین دلایل افت گرایش به این رشته ورزشی نام برد.
وی در پایان گفت: کاراته استان در بخش مدیریتی آن همیشه سلیقه‌ای بوده و معمولا حق شهرستان‌ها تا حدودی پایمال می‌شد ولی در دوره جاری با وجود موانع متعدد دارای عملکردی مثبت بوده و توانسته‌اند آرامش را در کاراته برقرار کنند.
انتهای‌ پیام/ 2330/80

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/191032/کاهش-میزان-استقبال-ورزشکاران-سقزی-از-کاراته-نسبت-به-سال‌های-گذشته-مهمترین-اصل-در-کاراته-پشتوانه‌سازی-تیم‌های-پایه-است
بستن   چاپ