عصر کرد
گذری بر زندگی شهید شاخص استان کرمانشاه
چهارشنبه 18 فروردين 1400 - 12:53:26
عصر کرد - «گردان 207 شهید بهشتی» به فرماندهی «اسمعلی فرهنگیان» توانست تا اوایل سال 1362 ریشه گروهک دمکرات و کومله را در مناطق سنقر برای همیشه نابود کند و توسط فرمانده جنگ‌های نامنظم سردار شهید محمود کاوه، شهید فرهنگیان و هم‌رزمانش مورد تقدیر قرار گرفتند.
به گزارش ایسنا،در جلسه شورای فرماندهی سپاه حضرت نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه، سردار شهید اسمعلی فرهنگیان به‌عنوان شهید شاخص سال 1400 انتخاب شده است.
سردار رشید اسمعلی فرهنگیان، در یکی از روزهای سال 1340 در خانواده روستایی «لیمانج» در شهرستان سنقر و کلیایی به دنیا آمد. در دوره جوانی و قبل از انقلاب در تمام تظاهرات و فعالیت‌های سیاسی حضور داشت. بارها دستگیر و شکنجه شد.
در اوایل پیروزی انقلاب، استان کرمانشاه و شهرستان سنقر و کلیایی به دلیل همجواری با استان کردستان و شهرهای کامیاران، قروه و دهگلان محل استقرار گروهک دموکرات و حزب کومله بود. سپاه سنقر برای مبارزه با این گروهک‌ها فعالیت چشم‌گیری داشت. فرهنگیان بعد از ورود به سپاه به عنوان مدیر داخلی سپاه سنقر مشغول به خدمت بود که برای یک مأموریت دو ماهه به همراه تعدادی از نیروهای سپاه سنقر به منطقه بازی دراز سرپل‌ذهاب رفت.
قبل از هجوم افراد کومله و دمکرات به روستاهای سنقر، اسمعلی فرهنگیان به عنوان فرمانده عملیات سپاه سنقر منصوب شد. وی با توجه به رشادت و شجاعت و ایثارگری که از خود نشان داد توانست به کمک همرزمانش تعداد زیادی از ضدانقلاب وابسته که به اطراف سنقر رخنه کرده بودند را به هلاکت برسانند.
در سال 1361 با توجه به هجوم گروهک دمکرات و کومله به دستور فرماندهان سپاه در منطقه کرمانشاه برای مبارزه با این گروهک‌ها یک گردان عملیاتی مستقل در منطقه سنقر و کلیایی تشکیل و شهید فرهنگیان به عنوان فرمانده گردان (گردان 207 شهید بهشتی) معرفی شد.
این گردان توانست تا اوایل سال 1362 ریشه گروهک دمکرات و کومله را در مناطق سنقر برای همیشه نابود کند وتوسط فرمانده جنگ‌های نامنظم سردار شهید محمود کاوه، شهید فرهنگیان و هم‌رزمانش مورد تقدیر قرار گیرد. با آغاز جنگ تحمیلی در حالی که مشغول گذراندن سال آخر دوران متوسطه بود به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و با توانمندی‌هایی که داشت به سمت مسئول عملیات سپاه سنقر و سپس فرمانده گردان 207 شید بهشتی منصوب شد.
اسمعلی فرهنگیان با شهیدان باکری، قاسمی و خرازی هم دوره بود و خودش را وقف جبهه کرده بود. او در جبهه از فرماندهان جنگ بود. در مناطق عملیاتی بسیاری حضور داشت. در غرب و در قصرشیرین، در عملیات بازی دراز و در جنوب در شلمچه حضور داشت. در بهمن‌ماه سال 1362 همراه با گردان تحت امرش راهی جبهه‌های نبرد و به تیپ نبی‌اکرم مأمور شد و در آن یگان فرماندهی گردان «تبوک» را به عهده گرفت. در مدت فرماندهی علاوه بر پاکسازی مناطقی مانند شیخ صالح، دالاهو و غیره تا سلحشوری‌های عاشقانه‌اش در عملیات‌های والفجر 5، عاشورا (میمک)، قادر، والفجر 9، تک سومار و غیره همه برگ‌های زرین از کتاب قطور و حماسه گویای دلاوری‌ها و شجاعت‌های این شهید بزرگوار است.
در عملیات «والفجر 9» دشمن بعثی به ارتفاعی که محل استقرار اسمعلی فرهنگیان و نیروهایش بود با تمام توان حمله کرد، او یک تنه در مقابل دشمن ایستاد و پس از مدتی تعدادی از رزمندگان از جان گذشته به او ملحق شدند و مقاومت دلیرانه او قوت گرفت و دشمن مجبور شد بدون کسب نتیجه‌ای منطقه را ترک کند. پس از آرامش منطقه جانشین وقت فرماندهی کل سپاه و سردار ایزدی به او ابلاغ کردند که فرهنگیان تو دینت را به اسلام ادا کردی.
فرهنگیان در عملیات کربلای 5 روز 24 دی ماه 1365 توسط تک تیرانداز دشمن مورد اصابت قرار گرفته و به شهادت رسید. رادیوی دشمن بعثی خبر شهادت اسمعلی فرهنگیان را چند ساعت بعد از شهادتش اعلام کرد.
در وصیت‌نامه این شهید آمده است که وصیت دیگر من در مرحله اول به همرزمانم و بعد به برادرم که اسلحه مرا زمین نگذارند و پیروی از امام و دولت جمهوری اسلامی را شعار خود قرار دهند، یاور ضعیفان و دشمن مستکبران باشند و در پایان از برادران هم پیمان که اسم آنها را نمی‌آورم عذر می‌خواهم که این دم آخر نتوانستم شما را زیارت کنم، در آخرت و در جهان دیگر شما را با شهدای کربلا دیدار خواهم کرد.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/199841/گذری-بر-زندگی-شهید-شاخص-استان-کرمانشاه
بستن   چاپ