عصر کرد
شهید صیاد شیرازی ذخیره نظام بود
شنبه 21 فروردين 1400 - 18:46:56
عصر کرد - به گزارش ایرنا؛ آیت‌الله «مصطفی علما» روز شنبه در آیین گرامیداشت سالروز شهادت سپهبد شهید صیاد شیرازی در محل ستاد فرماندهی لشکر 81 زرهی کرمانشاه، افزود: یکی از خصوصیات امام راحل این بود که با امثال شهید صیاد و شهید قرنی در ارتباط بود و انصافاً صیاد شیرازی شخصیت کم نظیری بود که نقش تعیین کننده ای در پیروزی رزمندگان ایرانی داشت.
نماینده ولی فقیه دراستان کرمانشاه تصریح کرد: شهید صیاد در زمان طاغوت با استفاده از موهبت دین و مذهب در ارتش روشنگری می کرد، در ارتش از این گونه شخصیت ها خوشبختانه زیاد داریم لذا باید بدانیم امثال حاج قاسم، صیاد، و سپهبد قرنی حقیقتاً بی نظیر بودند.
آیت الله علما با اشاره به شخصیت شهید صیاد شیرازی و نوع تفکر وی خاطر نشان ساخت: می بینیم دشمن با فکر این افراد کار داشته و فکر امثال صیاد باعث اذیت و آزار دشمنان می شده است و به خاطر تفکر بالای او و این که مطیع امامین است او را به شهادت می رسانند.
امام جمعه کرمانشاه با اشاره به روز فناوری هسته ای هم بیان داشت: اگر امروز جزو کشور های مطرح دنیا در فناوری هسته ای هستیم به برکت خون شهدا و مدیریت مقام معظم رهبری (مدظله العالی ) است لذا باید قدر این موقعیت گرانقدر را بیش از پیش بدانیم.
شهید صیاد شیرازی یار امام و رهبری
به گزارش ایرنا؛ امیرسپهبد شهید علی صیاد شیرازی، در سال 1323 شمسی در کبود گنبد از توابع شهرستان درگز در شمال خراسان، در خانواده ای مذهبی دیده بر این دنیای خاکی گشود. پس از پایان آخرین سال دوره متوسطه در دبیرستان امیر کبیر تهران، در سال 1343 وارد دانشکده افسری شد و سه سال بعد، پس از اخذ درجه لیسانس، از دانشگاه افسری فارغ التحصیل شده و برای به پایان رسانیدن دوره مقدماتی توپ خانه، عازم اصفهان گردید.
در سال 1351 پس از اتمام آموزش زبان انگلیسی در تهران، به دلیل لیاقت ها و دقت هایش در کار، برای تکمیل تخصص های توپ خانه، از طرف ارتش، عازم آمریکا شد تا دوره هواسنجی بالستیک را بگذراند. او پس از بازگشت از آمریکا، به عنوان استاد در مرکز آموزش توپ خانه اصفهان به تدریس پرداخت.
شهید صیاد شیرازی پس از آن که به دلیل مخالفت هایش با بنی صدر، درجات تشویقی اش توسط وی لغو و از مسؤولیت عملیات غرب کشور بر کنار شد، با دعوت شهید کلاهدوز، در سپاه پاسداران مشغول خدمت شد و تا برکناری بنی صدر، به مدت چهار ماه در معاونت طرح و عملیات سپاه انجام وظیفه کرد. او پس از انتخاب شهید رجایی به سمت ریاست جمهوری، دوباره با درجه سرهنگی به ارتش فراخوانده شد و قرارگاه عملیاتی شمال غرب کشور را تشکیل داد و به پاک سازی شهرهای بوکان و اشنویه پرداخت.
شهید صیاد شیرازی در ردیف اولین فرماندهانی بود که وارد کردستان شد و شهید دکتر چمران را در حل بحران پدید آمده در غرب کشور، یاری نمود. طرح هایی که باعث شکستن محاصره شهرهای سنندج، پادگان مریوان، بانه و سقز شد، از طرح هایی بود که شهید در آن ها دخالت اساسی داشت و آن گاه که این طرح ها با موفقیت به پایان رسید، با ارتقای درجه با درجه سرهنگی، به فرماندهی عملیات غرب کشور منصوب شد.
بدین ترتیب، لشکرهای 28 کردستان، کرمانشاه، تیپ 23 نیروهای مخصوص، بخشی از لشکر 16، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیز نیروهای انتظامی کردستان، همگی تحت فرماندهی وی قرار گرفت.
پس از شهادت سرلشکر فلاحی در سال 1360، با حکم امام خمینی رحمه الله به عضویت شورای عالی دفاع منصوب شد. صیاد در سال 1368، به درخواست رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح و با موافقت مقام معظم رهبری، به سمت معاونت بازرسی ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح منصوب شد.
در دوران دفاع مقدس در عملیات های مختلفی شرکت جست که از آن جمله می توان به عملیات های طریق‌القدس، فتح‌المبین، بیت‌المقدس، رمضان، مسلم‌بن‌عقیل، مطلع‌الفجر، محرم، والفجر 1، 2، 3، 4 و 8 و 9، خیبر، بدر و قادر اشاره کرد.
امیر شهید علی صیاد شیرازی، حدیث دلدادگی را با شکوه و جاودانگی تمام، پس از سال ها جست وجوی شیرین شهادت، سرانجام در صبح روز 21 فروردین 1378 شمسی، مصادف با 23 ذیحجه 1419 قمری، به نمایش گذاشت. وی که بیست سال در پی صید گران بهای شهادت، دشت و دمن و شرق و غرب کشور از پاوه تا چزابه و فاو را طی کرده بود، سرانجام در کمند زلف یار گرفتار آمد و جام عشق لایزال الهی را مستانه سرکشید و با تن پوشی از یاس و ارغوان راهی بهشت شد و امروز، همه شکوفه های بهاری، از داغ سترگ شقایق در سوز و گدازند.
برچسب‌ها انقلاب اسلامی ایران مصطفی علماء سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علی صیاد شیرازی کرمانشاه

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/200841/شهید-صیاد-شیرازی-ذخیره-نظام-بود
بستن   چاپ