عصر کرد
روزگار سیاه ساکنان مجاور رودخانه قره‌سو کرمانشاه با شدت‌یافتن بوی نامطبوع
سه شنبه 18 خرداد 1400 - 10:30:41
عصر کرد - تسنیم / با گرم شدن هوا به ویژه خشکسالی امسال، بوی نامطبوع رودخانه قره‌سو شدت یافته و زندگی را برای مجاوران آن سخت کرده است.گرمای زودرس امسال علاوه بر مشکلات کم‌آبی و قطعی برق مشکلاتی را برای ساکنان مجاور رودخانه قره‌سو کرمانشاه ایجاد کرده به طوری که بوی نامطبوع ایجاد شده بیش از هر زمان دیگری غیرقابل تحمل شده است.
هر چند بوی نامطبوع رودخانه قره‌سو در تمام ایام سال سبب آزار مردم می‌شود و موضوع جدیدی نیست اما این معضل با شروع فصل گرم سال به ویژه امسال و خشکسالی ایجاد شده بسیار شدت یافته است.
این موضوع سال‌ها معضلی جدی برای مردم شهر کرمانشاه بوده اما اینکه تاکنون تدبیری برای آن اندیشیده نشده و رفع نشدن آن به کمبود یا نبود اعتبارات حواله می‌شود برای مردم غیرقابل قبول است.
رودخانه قره‌سو که می‌توانست به ظرفیتی گردشگری برای استان تبدیل شود اما اکنون تنها شأن کرمانشاه را زیر سؤال برده و عبور و مرور مسافران از این نقطه به طور قطع خاطره خوشایندی را برای آن‌ها ایجاد نمی‌کند.
بنابر اعلام مسئولان آبفا و محیط زیست استان بخش عمده فاضلاب شهر کرمانشاه وارد رودخانه قره‌سو می‌شود و ساماندهی و جداسازی آن نیازمند اعتبارات بسیاری است که تاکنون محقق نشده و در حد وعده باقی مانده است.
یاوری مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به وضعیت نامساعد قره‌سو گفت: وضعیت موجود قره‌سو متأثر از دو مقوله از جمله خشکسالی بیش از یک دهه گذشته به ویژه امسال است زیرا به طور طبیعی کاهش دبی هر رودخانه از جمله قره‌سو سبب می‌شود خاصیت خودپالایی رودخانه دچار مشکل شود.
وی عنوان کرد: این پدیده امسال نه‌تنها در قره‌سو بلکه در بسیاری از رودخانه‌ها، چشمه‌ها و تالاب‌های استان مشاهده شد؛ به طور نمونه در رودخانه راوند اسلام‌آباد غرب مرگ و میر آبزیان رخ داد که همکاران با کمک نیروهای مردمی تعداد زیادی از آبزیان به آب‌بندها و سدها منتقل شدند.
یاوری گفت: حجم زیادی فاضلاب انسانی تصفیه نشده به شکل خام به درون رودخانه قره‌سو تخلیه می‌شود؛ به بیان دیگر حدود 35 درصد فاضلاب انسانی تصفیه و 65 درصد به صورت خام به درون رودخانه قره‌سو تخلیه می‌شود.
وی افزود: در برخی از نقاط رودخانه به دلیل خشکسالی امسال جریانات آبی وجود ندارد و به طور طبیعی با کاهش دبی آب خاصیت خودپالایی دچار مشکل می‌شود.
یاوری با بیان اینکه رفع مشکل قره‌سو نیازمند اعتبارات بسیاری است عنوان کرد: رودخانه قره‌سو دارای اهمیت بسیاری از نظر گردشگری و استفاده از آب آن برای واحد‌های صنعتی است و مشکل آن اساسی است.
وی افزود: مکاتبه‌ای با رئیس سازمان محیط زیست انجام شده و امید داریم با تأمین اعتبار این مشکل تاریخی رفع شود.
یاوری عنوان کرد: در حوزه صنعت مهمترین منبع صنعتی آلوده کننده رودخانه قره‌سو پالایشگاه کرمانشاه بود که از چند سال پیش با استفاده از سیستم‌های بیوتکنولوژی پساب تولیدی پالایشگاه کاملاً تصفیه و بخش اعظم آن صرف فضای سبز و آبیاری پالایشگاه می‌شود.
وی افزود: غیر از پالایشگاه چند واحد صنعتی دیگر که پساب آن‌ها به طور مستقیم وارد قره‌سو می‌شود، وجود دارد که براساس برنامه پایش به طور مرتب رصد می‌شوند.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/218588/روزگار-سیاه-ساکنان-مجاور-رودخانه-قره‌سو-کرمانشاه-با-شدت‌یافتن-بوی-نامطبوع
بستن   چاپ