عصر کرد
مصرف فزاینده داروهای نیروزا یکی از چالش‌های اصلی ورزش است
چهارشنبه 19 خرداد 1400 - 05:24:07
عصر کرد -

عصر کرد


دکتر «حسین بیگلری» روز سه‌شنبه به ایرنا افزود: پیام‌ها و هشدارهایی در خصوص سوء مصرف مواد نیروزا در بین نوجوانان و جوانان از خانه مشارکت‌های مردم در سلامت و همچنین گروه‌های مختلف پزشکی دریافت کرده‌ایم.
وی اظهار داشت: گروه‌های پزشکی اورولوژی، گوارش، قلب و عروق و مغز و اعصاب نیز گزارش داده‌اند که به علت سوء مصرف داروها و مواد نیروزا شاهد افزایش غیرمتعارف عوارض ناشی از سوء مصرف این مواد بر سلامت افراد و نهایتا بروز مرگ های غیرطبیعی مصرف کنندگان با نارسایی کلیه، سیروز و سرطان کبد، کبد چرب شدید، گرفتگی قلب و عروق، لخته شدن خون و سکته مغزی هستیم.
وی گفت: همچنین «خانه‌های مشارکت مردم در سلامت» به عنوان یکی از ساز و کارهای ارتباط مردم با دانشگاه، متشکل از نخبگان و خبرگان جامعه و صنف های مختلف به ما می‌گویند؛ خانواده ها و جامعه در خصوص سوء مصرف مواد نیروزا و عوارض آن گله‌مند و نگران هستند.
دید به سلامت همه جانبه است
دبیر کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: گروه‌های روانپزشکی نیز می‌گویند؛ خشونت، رفتارهای نابهنجار و لجام گسیخته در این گروه از افراد رو به افزایش است.
وی با بیان اینکه پزشکی جامعه نگر و نظام مند در مدیریت همه جانبه سلامت تعریف شده است، تصریح کرد: ما به سلامت به دید همه جانبه نگاه می کنیم، جسمی، روحی، اجتماعی و معنوی، مسایل اخلاقی هم در آن دیده می‌شود.
بیگلری اضافه کرد: موضوع از زمانی شروع شد که ورزش ها از حالت تامین سلامت، ایجاد شادابی و نشاط به سمت حرفه‌ای شدن و قهرمانی سوق پیدا کردند. هر کس قهرمان تر و حرفه ای تر می شد می توانست در جامعه نمود و شایستگی بیشتری پیدا کند.
وی یادآور شد: برخی ورزشکاران عوارض جسمی روحی و اخلاقی را به جان می خریدند که بتوانند با گرفتن عناوین و افتخارات مختلف ورزشی مطرح شوند.
دلالان سلامت جوانان را به خطر انداخته‌اند
دبیر کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: گروهی از تولیدکنندگان، دلالان و فروشندگان با این شعار که می‌توانید راه چند ساله را یک شبه طی کنید برای به دست آوردن سودهای کلان افراد را از اطلاعات سالم به سمت بدآگاهی و استفاده از داروها و پودرهای نیروزا سوق دادند.
وی تصریح کرد: با صنعتی شدن داروسازی و مکمل هایی که تولید شد داروهایی که برای افراد بخصوصی ساخته شده بود به دنبال رواج ماهواره و اینترنت تحت‌تأثیر فضای تبلیغاتی در بین برخی از جوانان و ورزشکاران رواج پیدا کرد.
بیگلری گفت: اغلب مردم می‌خواهند از فواید ورزش استفاده کنند و از فلسفه اصلی آن برای تامین سلامت، شادابی و نشاط جسم و روح بهره مند شوند، تعدادی از افراد نیز فعالیت‌های سنگین تر و حرفه‌ای را انجام می دهند.
وی همچنین عنوان کرد: تولیدکنندگان و فروشندگان این مواد با عناوینی مانند داروهای گیاهی، تناسب اندام، کاهش وزن، بی عارضه و چربی سوزی عرضه می کنند و نوجوانان و جوانان را که با رویای ایجاد هیکل های کاذبی که در خیابان می‌بینند به این داروها روی می‌آوردند تحت تاثیر قرار می دهند.
دبیر کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: جوانانی که با بدآگاهی و بدون مشاوره درست در این مسیر قدم گذاشته اگر بخواهند استفاده از این مواد را قطع کنند، دچار کاهش وزن و از دست رفتن موفقیت های به ظاهر اولیه‌ای می شود که درست کرده‌ است و اگر بخواهد ادامه بدهد با عوارض شدید و مرگ آوری روبرو خواهد شد.
استان کرمانشاه 730 باشگاه خصوصی فعال دارد.
این استان 2 میلیون نفر جمعیت ساکن در 14 شهرستان و 2 هزار و 595 روستا دارد.
برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه سرطان کبد وزارت ورزش و جوانان کرمانشاه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/218772/مصرف-فزاینده-داروهای-نیروزا-یکی-از-چالش‌های-اصلی-ورزش-است
بستن   چاپ