عصر کرد
تقویت فقه امام شافعی در کردستان ریشه افراط و تفریط‌ها را می‌خشکاند
پنجشنبه 20 خرداد 1400 - 10:14:45
عصر کرد -

عصر کرد


به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، حجت‌الاسلام والمسلمین پورذهبی در گردهمایی ائمه جمعه و جماعات شهرستان سقز با موضوع انتخابات اظهار کرد: در حوزه‌های علمیه تشیع هم همانطور که حضرت آقا فرمودند روحانیون و طلاب به لحاظ مالی و حمایت‌های اقتصادی وابسته به حکومت و جای بخصوص نبوده‌اند.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان خاطرنشان کرد: حمایت از حجره‌های سنتی و حوزه‌های علمیه در طول تاریخ همواره از سوی خیرین و یا از محل موقوفات و یا سایر حوزه‌ها صورت گرفته است تا اصل و اساس استقلال حوزه‌ها حفظ شود.
وی افزود: کاری که در حوزه‌ها و حجره‌های سنتی در مورد تربیت فقیه و طلاب و آموزش علوم مختلف صورت می‌گیرد، بسیار ارزشمند است علوم مختلف در این بسترها ارائه می‌شود این موضوع باید بیش از پیش تبیین شود.
اعتلای دین مهم‌ترین هدف نظام است
نماینده ولی فقیه در استان کردستان با بیان اینکه منکر مشکلاتی که وجود ندارد نیستیم، گفت: هدف جمهوری اسلامی اعتلای دین بوده و هدف امام(ره) نیز همین بوده است، دشمنان در طول انقلاب با محاصره، ترور بهترین انسان‌ها، توطئه، هشت سال جنگ تحمیلی، تحریم اقتصادی، جنگ فرهنگی و غیره همواره در تلاش بوده‌اند که مانع دستیابی نظام به این اهداف والا بشوند.
وی اظهار کرد: اما با همه این اوصاف و توطئه‌های دشمنان؛ اصل نظام تلاش خود را کرده است هنوز کمبودها و مشکلاتی وجود دارد که باید با مدیریت مناسب برطرف شود، زمان زمانی است که غیر از ادعا باید به کارکرد افراد هم توجه و براساس شناخت در مورد آنها قضاوت کرد.
وی با اشاره به اینکه از نزدیک با خانواده و نحوه زندگی ساده علمای کردستان آشنا هستم، گفت: روحانیون و علمای اهل سنت در کردستان بسیار عالم و ساده زیست هستند این موضوعی است که بنده در دیدارهای چهره به چهره و حضور در منازل بیش از 200 نفر از علما کاملا حس کرده‌ام.
وی اظهار کرد: مشکلات را پذیرفته‌ایم و برای رفع این مشکلات راهکارهای مختلفی را تدوین و دنبال می‌کنیم و در این راستا تمام توان خود را بکار خواهیم گرفت.
راه‌اندازی مدارس علوم دینی در 3 شهرستان
نماینده ولی فقیه در استان کردستان از راه‌اندازی مدارس علوم دینی جامع اهل سنت در سه نقطه استان شامل سنندج، سقز و مریوان خبر داد و گفت: این ظرفیت در راستای ارتقای سطح علمی طلاب و روحانیون در کنار فعالیت حجرات سنتی راه‌اندازی و مورد توجه قرار خواهند گرفت.
وی در ادامه با تاکید بر مشارکت حداکثری در انتخابات و انتخاب اصلح افزود: امیدواریم با انتخاب فرد اصلح از این تنگناهایی که وجود دارد گذر و زمینه رفع مشکلات در کشور فراهم شود.
وی اضافه کرد: اعتقاد داریم اگر علما و فقه امام شافعی در استان تقویت شود افراطها، تفریط و تکفیرها رخت بر می بندد نظام از این قسمت دارد ضربه می خورد مطمن باشید زیرساخت این مهم را در کردستان آماده خواهم کرد.
وی با بیان اینکه تمام تلاش ما این است که با دستیابی به منابع پایدار زمینه رفع مشکلات اقتصادی روحانیون و علمای اهل سنت را فراهم کنیم، گفت: در کردستان 18 هزار موقوفه وجود دارد اگر این موقوفه‌ها سازماندهی شود قطعا مشکلات اقتصادی جامعه روحانیون برطرف خواهد شد.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان اضافه کرد: جامعه روحانیون در استان 3 هزار نفر است آیا این 18 هزار موقوفه که از گذشتگان بر جای مانده است نمی‌تواند پاسخگو باشد.
وی افزود: این رسالت ما است که احیاگر این 18 هزار موقوفه برای ایجاد درآمد پایدار برای روحانیون استان باشیم تا با این کار وابستگی علمای دینی به مردم را کاهش دهیم.
علما و روحانیون مردم را به مشارکت حداکثری در انتخابات تشویق کنند
ماموستا حسینی امام جمعه سقز هم این گردهمایی با بیان اینکه روحانیون و علما در مسیر بصیرت‌افزایی جامعه همواره در تلاش بوده و هستند، اظهار کرد: همه ما باید محبت نسبت به آب و خاک و مملکت خودمان داشته باشیم و در مسیر حراست از آن تلاش کنند.
وی تصریح کرد: این رسالت روحانیون و ماموستاهای آئینی است که در مسیر تشویق و ترغیب مردم جامعه برای مشارکت در انتخابات تلاش کنند.
امام جمعه سقز اظهار کرد: ماموستا و روحانیون در این شهرستان با وجود مشکلات اقتصادی و غیره هرگز میدان دفاع از ارزش های اسلام و انقلاب را خالی نکرده و در مسیر آگاهی بخشی و بصیرت افزایی جامعه تلاش کرده اند.
95 درصد روحانیون در سقز زیرپوشش خدمات مرکز بزرگ اسلامی هستند
ماموستا فاروق حسینی مسئول مرکز بزرگ اسلامی شهرستان سقز هم عنوان کرد: امروز علمای کنونی شاگردان کسانی هستند که در طول زندگیشان آنچه در توان داشتند را در طبق اخلاص گذاشتند.
وی افزود: از ابتدای انقلاب تا کنون با تاسی از همه بزرگان در خط امام و رهبری حضور داشته‌اند و شهرستان به این بزرگی مدیون این عزیزان است.
مسئول مرکز بزرگ اسلامی شهرستان سقز تصریح کرد: امروز به فضل الهی علما و روحانیون در این شهرستان در همه صحنه‌ها حضور و زمینه روشنگری و بصیرت‌افزایی را در جامعه فراهم می‌سازند.
ماموستا حسینی اذعان کرد: به فضل الهی از اول انقلاب همه در تشکیلات مرکز بزرگ حضور داشته‌اند و در زمینه تربیت طلاب و روحانیون جوان تلاش و جدیت داشته‌اند.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 95 درصد از روحانیون در این شهرستان زیرپوشش خدمات مرکز بزرگ شهرستان قرار دارند.
مسئول مرکز بزرگ اسلامی سقز اظهار کرد: در 153 روستای سقز در حال حاضر روحانیون حضور دارند، این عزیزان با کمترین توقعات در قناعت تمام و با اعتقاد راسخ در مسیر خدمت به مردم و تبیین و ترویج مسائل دینی تلاش می‌کنند.
انتهای پیام/2330/71

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/219069/تقویت-فقه-امام-شافعی-در-کردستان-ریشه-افراط-و-تفریط‌ها-را-می‌خشکاند
بستن   چاپ