عصر کرد
مدیرکل دفتر امور پایگاه‌های جهانی:
حفظ اصالت های اورامان نیازمند برنامه‌ریزی درست است
سه شنبه 5 مرداد 1400 - 17:49:07
عصر کرد - ایسنا/کردستان مدیرکل دفتر امور پایگاه‌های جهانی با اشاره به اینکه به ثبت رساندن یک اثر نیازمند ارتقا سیستم و داشتن برنامه‌ریزی درست است؛ گفت: امید است در نظام میراث فرهنگی بستری برای حفظ اصالت‌ها و حفظ شاخص‌های برجسته یک منطقه که در دنیا منحصر به فرد است فراهم شود.

فرهاد عزیزی امروز (5مرداد) در جلسه بررسی پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان در نشست کمیته میراث جهانی یونسکو ضمن تبریک برای ثبت جهانی هورامان با اشاره به اینکه ثبت جهانی اورامان می‌تواند ظرفیت‌های بسیاری را برای کشور ایجاد کند، اظهار کرد: هورامان منطقه‌ ویژه است که هم به لحاظ طبیعی و هم به لحاظ فرهنگی بسیار غنی است.
وی عنوان کرد: امیدواریم با برنامه منظم در راستای مدیریت درست هورامان گام برداریم که هم ظرفیتی برای توسعه منطقه و هم برای منطقه غرب و کل کشور فراهم کند.
عزیزی خاطرنشان کرد: منطقه هورامان، منطقه بسیار وسیعی است و بسیاری از روستاهایی که شرایط ثبت ملی را دارا بودند به ثبت ملی رسیدند و اقدامات و طرح‌های متعددی برای مستند سازی و حفاظت از این مناطق صورت گرفت.
وی با تاکید بر این موضع که به ثبت رساندن یک اثر نیازمند ارتقا سیستم و داشتن برنامه‌ریزی درست است؛ یادآور شد: امید است در نظام میراث فرهنگی بستری برای حفظ اصالت‌ها و حفظ شاخص‌های برجسته یک منطقه که در دنیا منحصر به فرد است فراهم شود.
مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی گفت: اورامان شاهدی برجسته از یک فرهنگ زنده یا از بین رفته است.
مصطفی پورعلی ضمن تبریک برای ثبت جهانی هورامان در خصوص طی کردن روند ثبت جهانی هورامان اظهار کرد : بحث رفع موانع یکی از بخش‌های پرونده ثبت جهانی بود که خوشبختانه این همدلی و همراهی در استان ایجاد شد.
پورعلی ادامه داد: هورامان در واقع از معیار 3 و 5 مورد توجه قرار گرفت و کمیته میراث جهانی آن را مورد تایید قرار داد.
وی در خصوص معیار شماره 3 افزود: بر اساس معیار شماره 3 اثر یا منظر باید شاهدی برجسته از یک سنت فرهنگی زنده یا از بین رفته باشد.
پورعلی اضافه کرد: اورامان دارای یک سنت بسیار غنی و بسیار ارزشمند است که در جنبه‌های ناملموس که طبق آن در حوزه معماری و شهرسازی و نحوه زیست مردم در این 100 هزار هکتار عرصه‌ای که پیشنهاد شده بسیار حائز اهمیت است که یک مورد آن ترکیب بحث یک جا نشینی و زندگی نیمه عشایری در کنار هم است.
وی تصریح کرد: کوچ‌نشینی سنتی است که در کنار دیگر سنت‌ها تداوم هزار ساله دارد و از این بابت توانسته است معیار شماره سوم را به دست بیاورد.
پورعلی در خصوص معیار شماره 5 افزود: معیار شماره پنج در خصوص تعامل انسان با محیط زیست است که خود آن باید به شکل سنت خاصی تبیین شود.
وی ادامه داد: از آنجایی که اورامانات به لحاظ اقلیمی سرد و کوهستانی و به لحاظ خاک دارای زمین حاصلخیزی نیست این نکته مورد توجه قرار گرفت که مردمان این منطقه چگونه با شرایط اقلیمی سخت و عدم خاک حاصلخیز شیوه باغداری ویژه‌ای را ایجاد کردند که این توانسته است معیار شماره 5 را احراز کند.
پور علی در خصوص 107 هزار هکتار عرصه منظر فرهنگی اورامان گفت: این 107 هزار هکتار عرصه فرهنگی تایید و در آن مخالفتی وجود ندارد.
وی در پایان سخنان خود دلایل اصلی ثبت جهانی هورامان را خونگرمی و مهربانی مردم کردستان و کرمانشاه و استقبال از موضوع ثبت جهانی هورامان دانست.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/230777/حفظ-اصالت-های-اورامان-نیازمند-برنامه‌ریزی-درست-است
بستن   چاپ