عصر کرد
آشفته بازار مرغ در کردستان/ خروج مرغ از استان ممنوع شد
يکشنبه 10 مرداد 1400 - 19:19:57
عصر کرد -

عصر کرد


به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، بسیاری از کارشناسان بر این باورند، اتخاذ سیاست‌های نادرست مسوولان دولتی منجر به عدم اطمینان مرغداران نسبت به آینده تولید و جوجه‌ریزی شده است، با وجود آنکه مرغ ارزان‌ترین محصول پروتئینی در سبد مصرفی خانوار محسوب می‌شود، اما در هفته‌های اخیر تحت تاثیر عوامل مختلف سیرصعودی به خود گرفته و امکان دسترسی برخی دهک‌های پایین جامعه به آن وجود ندارد.
بسیاری از مسوولان بر این باورند که کمبود و گرانی نهاده‌های دامی علاوه بر کاهش میل و رغبت مرغداران به جوجه‌ریزی برخی نژادها منجر به کاهش وزن مرغ تولیدی شده است که همه این عوامل دست به دست یکدیگر داده تا بازار مرغ متشنج شود.
ماجرا تنها به این جا ختم نمی‌شود، چرا که با جهش قیمت اقلام اساسی سبد خانوار و تخلف برخی واحدهای صنفی در فروش مرغ با قیمت‌های گزاف، خروج مرغ تولیدشده به صورت قطعه‌ای و غیرمجاز به استان‌های دیگر موجب شده کردستانی که به لحاظ داشتن صنعت مرغداری جزو استان‌های برتر منطقه است و تولیدات آن به برخی از استان‌های دیگر صادر می‌شود با چالش و بحران جدی در این زمینه مواجه باشد.
ممنوعیت خروج مرغ از کردستان

عصر کرد

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با بیان اینکه باید التهاب موجود در بازار مرغ با برنامه‌ریزی مناسب مدیریت شود، اظهار کرد: صدور مجوز خروج مرغ از استان تا زمان رفع مشکل داخلی ضروری است.
خالد جعفری تصریح کرد: تا نیاز داخل استان تامین نشود، خروج مرغ از کردستان ممنوع است و باید با نظارت جدی با متخلفین در این حوزه برخورد شود.
تا نیاز داخل استان تامین نشود، خروج مرغ از کردستان ممنوع است
وی افزود: افزایش قیمت نهاده‌ها، هزینه‌های حمل، جوجه یک‌روزه و همچنین اختلاف قیمت مرغ در استان‌های همجوار از جمله دلایل کمبود مرغ مورد نیاز کردستان است.
جعفری با تاکید براینکه باید نیاز مرغ استان با افزایش قیمت منطقی تامین شود، اذعان کرد: باید متناسب با واقعیت‌ها قیمت مرغ را به صورت منطقی بازنگری کنیم تا از کمبود و افزایش افسار گسیخته قیمت مرغ در بازار عرضه جلوگیری کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مشکلی برای خروج مرغ مازاد بر نیاز استان به سایر استان‌های کشور نداریم اما قبل از هرچیزی باید نیاز استان تامین شود.
جعفری عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل مشکلات بازار مرغ نبود رصد کافی برای شناسایی عوامل ایجادکننده بی‌نظمی است اطلاعات لاشه‌فروشان، خرده‌فروشان و رانندگان ظرف 48 ساعت آینده باید در سامانه رصد هوشمند توزیع مرغ ثبت شود.
رشد 5 درصدی جوجه‌ریزی در کردستان

عصر کرد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز در این باره اظهار کرد: از اول سال‌جاری تا ششم مردادماه در مجموع 16 میلیون 139 هزار قطعه جوجه‌ریزی انجام شده که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل 5 درصد رشد داشته‌ است.
فرید سپری با بیان اینکه 3.4 دهم درصد جوجه‌ریزی کشور در چهار ماهه امسال مربوط به استان کردستان است، گفت: با وجود اینکه میزان کشتار در استان زیاد است اما با کمبود مرغ در بازار عرضه مواجه هستیم که این موضوع دلایل متعددی دارد.
میزان کشتار مرغ در استان زیاد است اما با کمبود در بازار عرضه مواجه هستیم
وی خاطرنشان کرد: کاهش 10 درصدی جوجه‌ریزی در تیرماه امسال در کردستان به خاطر دستورالعمل وزیر جهاد کشاورزی بود که موجب شد تعدادی از واحدهای تولیدی در استان نتوانند به موقع جوجه‌ریزی داشته باشند.
سپری گفت: در مرداد ماه امسال هم 731 هزار و 26 قطعه انجام گرفته که نسبت به مدت زمان مشابه 14 درصد رشد دارد.
ثبت اطلاعات 5 کشتارگاه استان در سامانه جامع تجارت

عصر کرد

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این باره می‌گوید: طرح رصد و پایش توزیع مرغ در استان در حال اجرا است.
بختیار خلیقی با بیان اینکه کشتارگاه‌ها در قالب این طرح ملزم شده‌اند اطلاعات مربوط به کشتار مرغ را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند، عنوان کرد: تولید و عرضه مرغ بدون ثبت در سامانه قاچاق محسوب می‌شود.
به گفته معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان، نبود کد رهگیری اداره پست بر محموله‌های مرغ به معنی خروج تولیدات از چرخه مجاز و قاچاق است.
وی اضافه کرد: تا این لحظه 5 کشتارگاه استان اطلاعات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کرده‌اندو مابقی کشتارگاه‌ها در این زمینه اقدامی انجام نداده‌اند.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: کشتارگاه‌ها باید میزان مرغ قابل کشتار خود را در سامانه جامع تجارت ثبت و نام لاشه فروش و میزان لاشه را در سامانه پست ثبت کنند تا اداره‌کل پست برای هر محموله لیبل صادر کند.
کشتارگاه‌ها باید میزان مرغ قابل کشتار خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند.
وی با تاکید براینکه کشتارگاه‌ها میزان تولید روزانه خود را باید در سامانه تجارت ثبت و اسناد فروش را در سامانه پست ثبت کنند، گفت: این طرح از 10 تیر در کردستان به عنوان استان پایلوت اجرا شده است.
منفعت‌طلبی سودجویان مشکل اصلی بازار مرغ در کردستان
معاون سازمان بازرسی کردستان نیز از آشفتگی و ناهماهنگی بین دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف در حوزه توزیع مرغ در استان انتقاد کرد و افزود: منفعت‌طلبی و سود آنی افراد، مشکل اصلی توزیع مرغ در در استان است.
علی شهامت اذعان کرد: وضعیت بازار چه در مورد گران‌فروشی و چه معطلی مورد بازرسی قرار می‌گیرد و با افرادی متخلف برخورد خواهد شد.
وی با تاکید براینکه آموزش‌های لازم در مورد سامانه‌ رصد هوشمند تجارت باید به فعالین این حوزه ارائه شود، گفت: با توجیه‌ مشکلات نیاز بازار استان رفع نمی‌شود، توجیهات برخی از تولیدکنندگان و مدیران کشتارگاه‌ها در خصوص عرضه مرغ در استان قابل پذیرش نیست.
توجیهات برخی از تولیدکنندگان و مدیران کشتارگاه‌ها در خصوص عرضه مرغ در استان قابل پذیرش نیست.
شهامت خاطرنشان کرد: دستگاه متولی و مجری طرح سامانه رصد هوشمند توزیع مرغ باید وظایف خود را انجام دهند تا مشکل مربوط به کمبود ایجاد شده برطرف شود تا فشار اقتصادی به مردم وارد نشود.
وی اضافه کرد: بررسی وضعیت بازار به ویژه در خصوص کمبود مرغ و نحوه عملکرد دستگاه‌هایی اجرایی بنا به دستور دستگاه قضا وظیفه سازمان بازرسی است و قطعا برخوردهای جدی و قاطع در خصوص تخلفات خرید و فروش مرغ صورت خواهد گرفت.
یک بام دو هوای قیمت مرغ در کشور
برهان مندمی به عنوان نماینده کشتارگاه‌های مرغ سنندج نیز معتقد است؛ تا این اختلاف قیمت در بازار عرضه مرغ در سطح کشور وجود دارد مشکلات این حوزه حل نخواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: طی روزهای اخیر مجبور شدیم برای اینکه موجودیت خود را در بازار حفظ کنیم مرغ را بالاتر از قیمت تعیین شده از واحدهای تولیدی خریداری کنیم.
وی با بیان اینکه در حالی مرغ در بازار استان با قیمت 18 تا 19 هزار تومان براساس قیمت مصوب عرضه می‌شود که مشتری دست به نقد با قیمت کیلویی 26 هزار تومان مرغداران را ما را به طمع انداخته است، گفت: قیمت سینه و ران مرغ در سطح عرضه در برخی از استان‌ها خیلی بالاتر است.
وی افزود: اختلاف قیمت مرغ در استان با سایر استان ها مشکل اصلی کمبود مرغ در بازار استان است این روند اگر ساماندهی نشود نمی توانیم کشتار داشته باشیم.
انتهای پیام/2330/71

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/232058/آشفته-بازار-مرغ-در-کردستان--خروج-مرغ-از-استان-ممنوع-شد
بستن   چاپ