عصر کرد
خشکسالی به 1000 هکتار اراضی کشاورزی گیلانغرب خسارت وارد کرد
يکشنبه 14 شهريور 1400 - 13:19:58
عصر کرد - ایرنا / رئیس جهاد کشاورزی گیلانغرب گفت: خشکسالی در سال زراعی جاری(1400 - 1399) به یک هزار هکتار از اراضی کشاورزی و باغی این شهرستان خسارت وارد کرد.
سعید حیدرپور، رئیس جهاد کشاورزی گیلانغرب روز یکشنبه بیان داشت: شهرستان گیلانغرب با سطح اراضی زراعی حدود 41 هزار هکتار و باغی از جمله شهرستان هایی است که در سال زراعی 1400 - 1399 دچار خسارت شدید خشکسالی شده به طوری که در برخی مناطق شهرستان تا 50 درصد در مزارع کاهش عملکرد ایجاد کرد و این موضوع می‌تواند در دراز مدت در بخش زراعت و دامپروری خطرناک باشد.
وی اظهار کرد: در حوزه دامپروری نیز آثار خشکسالی را به وضوح می توان مشاهده کرد و هزینه نگهداری دام تا حدود زیادی بالا رفته به نحوی که دامدار قادر به حفظ و نگهداری گله نست از این رو با برنامه ریزی مناسب باید جهت جلوگیری از افزایش خسارت ناشی از خشکسالی باید به فکر راهکاری جهت برون رفت از این بحران باشیم.
رییس جهاد کشاورزی گیلانغرب گفت: سیاست گذاری پیش بینی خشکسالی و استفاده حداکثر از نزولات آسمانی، سیستم های هشدار دهنده، مدیریت انعطاف پذیر پرای دام ها در طول سال، کشت گیاهان مقاوم به خشکسالی، توسعه و گسترش آبیاری قطره ای و بارانی در استان کرمانشاه به عنوان راهکارهای مقابله با خشکسالی در استان کرمانشاه می تواند به کار گرفته شود.
حیدرپور ادامه داد: خشکسالی امسال در پنج دهه گذشته کم‌سابقه بوده به طوری که براساس آمار هواشناسی امسال بارش‌ها در استان کرمانشاه نسبت به میانگین بلند مدت پنج دهه گذشته 31 درصد کاهش داشته است.
او گفت: کاهش بارندگی‌ها منجر به کاهش منابع آبی استان کرمانشاه شده به نحوی که 12 سد استان با ظرفیت یک میلیارد و 350 میلیون متر مکعب، با
کاهش 10 درصدی آب ذخیره شده روبه رو هستند.
وی اضافه کرد: بخش زیادی از کشور در 12 ماه گذشته درگیر خشکسالی شدید تا بسیار شدید است و براساس آمار رسمی اعلام شده، میزان بارندگی در کشور در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته 52.6 درصد کاهش داشته که چنین وضعیتی در 40 سال اخیر بی‌سابقه توصیف شده و این در شرایطی است که کشور در چند سال اخیر شاهد بارش‌های طولانی و سیل آسایی بود.
رییس جهاد کشاورزی گیلانغرب افزود: ایران با قرار گرفتن در نیم کره شمالی کره زمین، اقلیم گرم و خشکی داشته و جزء کم بارش‌ترین کشورهای غرب آسیا محسوب می‌شود که نبود بارش باعث شده این موضوع در درازمدت به کم آبی و بعد به خشکسالی تبدیل شود.
حیدرپور اظهار کرد: خشکسالی خصیصه ذاتی اقلیم کشور است و نبود برنامه‌ریزی مناسب و سیاست‌گذاری درست در مواجهه با خشکسالی در درازمدت این موضوع را تشدید کرده، به‌گونه‌ای که امروز در مناطق وسیعی از کشور در حال گذار از خشکسالی به خشکی هستیم.
او تاکید کرد: آنچه بحران خشکسالی را در کشور تشدید کرده شامل مدیریت غلط منابع آب در کشور که فقط مدیریت بهره برداری است، نه مدیریت حفظ و ارتقای ذخایر زیر زمینی آب و نه مدیریت تولید آب، مدیریت غلط زراعت و باغبانی در اقصی نقاط کشور، استفاده از روش های غلط آبیاری در بخش کشاورزی، کاهش پوشش گیاهی ناشی از تخریب مراتع، چرای بی رویه، قطع بوته زارها و جنگل ها و توسعه بی رویه شهر سازی غلط و از بین رفتن مزارع و باغات درروستاها و حاشیه شهرها است.
وی از دیگر دلایل تشدید بحران خشکاسلی در کشورمان را افزایش بیش از حد تبخیر از سطح زمین به علت گسترش و پیش روی کویر، افزایش شدید تقاضای اتمسفری هوابه علت افت شدید رطوبت نسبی در فلات مرکزی ایران بیان کرد که بر این اساس نتیجه می گیریم، اگر چه خشکسالی جهانی نیز در سال های اخیر وجود داشته، اما علل مذکور به تعمیق بحران خشکسالی در کشوری ختم شده که در حالت طبیعی میزان بارش آن حدود یک سوم میانگین جهانی بوده و بروز بحران زیست محیطی ما حصل بحران کنترل نشده خشکسالی است.
شهرستان گیلانغرب 41 هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که سالانه 100 هزار تن انواع محصولات کشاورزی و دامی در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.
گیلانغرب در غرب کرمانشاه بیش از 72 هزار نفر جمعیت دارد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/239696/خشکسالی-به-1000-هکتار-اراضی-کشاورزی-گیلانغرب-خسارت-وارد-کرد
بستن   چاپ