عصر کرد
تولید سالانه بیش از 700 تن انجیر در شهرستان سروآباد
دوشنبه 15 شهريور 1400 - 07:36:40
عصر کرد - سنندج- تولید سالانه بیش از 700 تن انجیر در شهرستان سروآباد برای بیش از 500 خانوار این شهرستان ایجاد اشتغال کرده و از همین راه ارتزاق و کسب درآمد می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، یکی از میوه های خوشمزه و بازارپسند این روزهای بازار محصولات باغی، میوه انجیر است، محصولی که خداوند متعال در قرآن کریم به آن سوگند می خورد و دارای خواص و فواید زیادی برای بدن ما انسان ها است.
شهرستان سروآباد به لحاظ آب و هوای مناسب شرایط بسیار خوبی را برای کشت انواع محصولات آبی و دیمی فراهم کرده است و یکی از این محصولات انجیر است که در استان کردستان قطب تولید این محصول به شمار می رود.
برای تهیه گزارشی به روستای گواز از توابع بخش مرکزی شهرستان سروآباد رفتیم روستایی دور افتاده که آخرین روستای شهرستان سروآباد است که در همسایگی روستاهای بخش کلاترزان سنندج واقع شده و مردمان آن به سخت کوشی و تولیدکنندگان محصولات باغی نظیر انجیر، گیلاس، انار و انگور مشهور هستند.
سالانه بیش از 700 تن انجیر در شهرستان سروآباد تولید می‌شود
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروآباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این شهرستان 100 هکتار باغ انجیر وجود دارد که متوسط برداشت در هر هکتار 10 تن است و هر ساله بیش از 700 تن انجیر مرغوب و ارگانیک در باغات این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف می شود.
اسماعیل منوچهری افزود: امسال متاسفانه به دلیل خشکسالی تولید انجیر در شهرستان سروآباد کاهش داشته و پیش بینی می شود 350 تن انجیر تولید و روانه بازار مصرف شود.
وی یادآور شد: کار برداشت و فروش انجیر در شهرستان سروآباد برای بیش از 500 خانوار ایجاد اشتغال کرده و از راه فروش این محصول ارتزاق و کسب درآمد می کنند.

عصر کرد

وی اضافه کرد: شهرستان سروآباد با تولید سالانه 700 تن انجیر قطب تولید این محصول در استان کردستان به شمار می رود و رتبه اول تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروآباد با بیان اینکه شرایط اقلیمی مناسب در این شهرستان باعث تولید انواع محصولات آبی و دیمی شده است گفت: محصولات تولید شده در شهرستان سروآباد کاملا ارگانیک و طبیعی بوده و در تولید آن از هیچ نوع کود شیمیایی استفاده نمی شود.
وی ادامه داد: عمده ترین باغات انجیر در روستای گواز بخش مرکزی و روستاهای سلین، بلبر، ژیوار و ناو و نوین بخش هورامان قرار دارد، هرچند که بخش زیادی از باغات انجیر در منطقه هورامان در سال های اخیر به دلیل احداث سد داریان از بین رفت.
منوچهری به ارقام انجیر اشاره کرد و گفت: انجیر زرد که به صورت خشک به فروش می رسد، انجیر سبز که مصرف تازه خوری دارد، انجیر سیاه، انجیر موجیفی، شاه انجیر، استهبان از گروه انجیرهای ازمیری که به صورت دیم کشت شده و انجیر سیاه یا سان پدرو که به صورت آبی کشت می شود از مهمترین ارقام انجیر تولید شده در باغات سروآباد است.
درآمد خانواده از راه تولید انجیر تامین می‌شود
یکی از باغداران روستای گواز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یک هکتار باغ دارم که از این مقدار نیم هکتار آن را درختان انجیر تشکیل می دهد.
اخلاق محمدیان افزود: هر ساله بیش از 10 تن انجیر مرغوب برداشت می کنم و در بازار شهرستان های اطراف ( سنندج، کامیاران، مریوان و روستاهای اطراف) به فروش می رسانیم و درآمد خوبی بدست می آوریم.

عصر کرد


وی ادامه داد: متاسفانه امسال به دلیل کمبود بارش ها و خشکسالی، تولید انجیر در باغات منطقه کاهش پیدا کرده اما قیمت آن در بازار به نسبت سال گذشته بسیار بهتر بود و انجیرهای برداشت شده را با قیمت مناسب به فروش رساندیم.
این باغدار نمونه سروآبادی افزود: انجیر برای ما باغداران بسیار پرسود و درآمدزا است در فصل برداشت انجیرهای سبز و سیاه را به صورت تازه خوری به فروش می رسانیم و انجیرهای زرد و موجیفی را خشک کرده و در فصل پاییز و زمستان با قیمت بسیار خوب به فروش می رسانیم و همین امر موجب درآمد مناسبی در طول سال برای ما باغداران شده است.
به گفته وی، امسال قیمت انجیر به صورت تازه خوری 150 هزار تا 200 هزار ریال در بازار به فروش رسیده و انجیر خشک به قیمت هر کیلویی یک میلیون و 200 هزار ریال به فروش می رسد.
سبدبافی در کنار فروش انجیر
به سراغ باغدار دیگری رفتیم که مشغول درست کردن یک نوع سبد مخصوص بود وی در این باره گفت: هر ساله با آغاز برداشت و فروش انجیر با استفاده از نیزارها سبدهای زیبا برای فروش انجیر درست می کنیم.
کیوان سبحانی افزود: این سبدها یک نوع هنر دستی است که مشتریان بسیار خوبی دارد و بیشتر خریداران انجیر از این نوع هنر دستی استقبال می کنند و با قیمت خوب به فروش می رسانیم.

عصر کرد


وی ادامه داد: یک هکتار باغ انجیر داریم که هر ساله بیش از 15 تن انجیر در این باغ برداشت و در بازارهای شهرهای اطراف به فروش می رسانیم و شکر خدا راضی هستیم و درآمد خانواده ام از این راه تامین می شود.
وی اضافه کرد: در باغ من 2 نوع انجیر وجود دارد انجیر سبز که به صورت تازه خوری از مرداد تا اوایل مهرماه در بازار به فروش می رسانم و انجیر زرد که بر روی یک نوع توری های فلزی در جلوی نور آفتاب قرار داده تا کاملا خشک شده و از مهرماه به فروش می رسانیم که قیمت و درآمد انجیرهای خشک بهتر از انجیرهای تازه خوری است.
باتوجه به شرایط آب وهوایی مناسب در شهرستان سروآباد و وجود باغات و زمین های حاصلخیز حمایت از کشاورزان و باغداران این شهرستان موجب افزایش تولید و اشتغال می شود.
شهرستان سروآباد با 2 بخش مرکزی و هورامان و جمعیتی افزون بر 52 هزار نفر در فاصله 90 کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و 24 کیلومتر مرز با کشور عراق دارد. این شهرستان قطب تولید انواع محصولات زراعی و باغی در استان کردستان به شمار می رود.
برچسب‌ها
کردستان برداشت محصول سروآباد کشاورزی بازار محصولات باغستان

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/239872/تولید-سالانه-بیش-از-700-تن-انجیر-در-شهرستان-سروآباد
بستن   چاپ