عصر کرد
رفع بیکاری و کاهش تورم مطالبه اصلی کرمانشاهیان از دولت سیزدهم
دوشنبه 29 شهريور 1400 - 09:08:31
عصر کرد -

عصر کرد


به گزارش ایرنا؛ بارها عنوان شده است که هرگاه در جامعه‌ای با معضل خانمان سوز اعتیاد، از هم پاشیدگی یک زندگی و بسیاری از معضلات و ناهنجاری‌های‌ اجتماعی، فرهنگی و روانی برخورد می‌کنیم، در نهایت به ردپای پررنگ نرخ بیکاری می‌رسیم.
بدیهی است هر اندازه که کفه ترازوی اشتغال بالا رود با کاهش و پایین آمدن این معضلات روبه رو می‌شویم.
منصفانه است که یادآوری شود در سال‌های اخیر تلاش ها برای پایین کشیدن نرخ بیکاری استان کرمانشاه از پله های صعود بسیار بوده است، از حساس شدن مدیران اجرایی برای بهبود فضای کسب و کار تا تلاش برای احیای دوباره واحدهای تولیدی و کارخانه های به خواب رفته و تدوین و اجرای طرح ضربتی اشتغال بخشی از این فعالیت ها برای از بین بردن یکه تازی بیکاری در استان است.
براساس آمار مرکز ملی آمار ایران نرخ بیکاری در بهار امسال 20 استان کشور تک رقمی بود در حالی که در بهار 99 این رقم برابر 16 بود. کمترین نرخ بیکاری مربوط به استان‌های همدان (5.6 درصد) و تهران (6.3 درصد) است. در مقابل استان‌های هرمزگان (با 16.6 درصد) و کرمانشاه (با 14.7 درصد) بالاترین نرخ بیکاری را داشتند.
براساس اعلام مرکز آمار ایران؛ نرخ مشارکت اقتصادی استان کرمانشاه در بهار امسال 44.6درصد، نسبت اشتغال 38.1 و نرخ بیکاری 14.7 بوده است.
اگرچه نرخ بیکاری استان کرمانشاه در پنج سال اخیر کاهشی بوده و از 22.2 درصد در سال 1395 اکنون به 14.7 رسیده است اما با این حال چنین آماری در شان استانی نیست که مستعد فرصت های متعدد اشتغال آفرین است. 

عصر کرد

همچنین با استناد به گزارش مرکز آمار ایران رتبه تورم استان کرمانشاه در چهار ماه سپری شده از سال جاری پنج پله بهبود یافته و در مردادماه در جایگاه ششم کشور قرار گرفته است.
براساس آخرین داده‌های آماری قم و تهران به ترتیب با 40.9 درصد و 41.8 درصد کمترین و ایلام با 51.4 درصد بالاترین نرخ تورم سالیانه را به خود اختصاص دادند.
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ١٤٠٠ برای خانوارهای روستایی به عدد ٤٨.٧ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان­ کرمانشاه با ٥٤.٤درصد و کمترین آن مربوط به استان­ تهران با ٤٢.٦ درصد است.
همچنین نرخ تورم 12 ماهه منتهی به فروردین 1400 استان کرمانشاه ٤٢.٩ درصد بود و با این نرخ استان در صدر جدول تورم کشور قرار داشت اما در مرداد ماه امسال این نرخ به 49.6 رسید.
نرخ تورم در کل کشور در بازه منتهی به مردادماه 1400؛ 45.2 است و کرمانشاه پس از استان های ایلام، کردستان، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری و آذربایجان شرقی در جایگاه ششم قرار گرفته و پنج پله بهبود یافته است.
کرمانشاه استانی مرزی است و از طولانی ترین مرز مشترک با عراق برخوردار است، بازارچه های مرزی فعال، خاک حاصلخیز و واحدهای بزرگ صنعتی دارد و ظرفیت‌ها و جذابیت‌های فراوان در بخش‌، گردشگری، بهداشت و زیرساخت‌های ارتباطی دارد و همه این عوامل موجب شده تا همچنان کرمانشاه در انتظار رویدادهای بزرگ اقتصادی باقی بماند.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، رفع مشکلات اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت به یکی از مطالبات و دغدغه های کرمانشاهیان تبدیل شده است، آنهم در روزگاری که تهاجم ویروس کرونا منجر به خالی ماندن سفره های اقتصادی بسیاری از آنان شده است.
بانک اطلاعاتی زنان سرپرست خانوار تهیه شود
چنانچه یک زن سرپرست خانوار که حرفه و زندگی فرزندانش از آسیب این ویروس در امان نمانده است در خصوص انتظارات بانوانی مشابه خود از دولت آینده به ایرنا گفت: بسیاری از این زنان که اکنون نان آور خانه خود بوده اند و کارکردن در مراکزی همچون سالن های آرایشی، دوزندگی و یاکارکردن در خانه ها با مردم ارتباط مستقیم داشته اند اکنون بیکار و یا نیمه فعال شده اند.
«آسیه.ن» افزود: از دولت جدید می خواهیم با شناسایی و ساماندهی این بانوان فکری برای رفاه حال آنان داشته باشند و یا از توزیع مستمر بسته های حمایتی و معیشتی برای این قشر مظلوم غفلت نکنند.
وی افزود: این زنان به اشتغال مولد و پایدار نیاز دارند و با آموزش دادن به آنان برای فعالیت در عرصه مجازی، می توان زنان کارآفرین بسیاری را تربیت و پرورش داد.
رشته های آموزشی باید متناسب با بازار کار باشد
در ادامه یک پژوهشگر فرهنگی به ایرنا گفت: جوانان کرمانشاهی با مشکل بزرگی به نام بیکاری مواجه هستند، آنان برای تشکیل زندگی، داشتن مسکن و داشتن امنیت خاطر شغل می خواهند و این در حالی است که برای اکثر آنان یا شغل مناسبی پیدا نمی شود و یا اگر هم کاری باشد آینده و امنیت شغلی نخواهد داشت.
«شکوه هاشمی» افزود: دانش آموختگان و خروجی های دانشگاه های ما باید متناسب با نیازهای جامعه و استان باشد، این مراکز باید بتوانند با آموزش و تربیت نیروهای توانمند در راستای کاهش بیکاری و اشتغال آفرینی گام بردارند و رشته های فاقد کارایی از چرخه آموزش کمرنگ و یا حذف شوند.
وی معتقد است، کاهش نرخ بیکاری در کاهش مشکلات اجتماعی و فرهنگی تاثیرگذار است و بیکاری و نداشتن درآمد در جامعه می تواند به یک خلا بزرگ تبدیل شود.
به اقتصاد درون زا پرو بال بدهیم
در ادامه یک کسبه کرمانشاهی نیز در گفت و گو با ایرنا از پرسه های بی هدف جوانان کرمانشاهی در هر ساعت از روز در خیابان شهر به عنوان منظره ای تامل برانگیز یاد کرد و گفت: جوانی که کار و امنیت شغلی ندارد، انرژی و بیشتر وقت خود را به خیابان گردی و چرخش در کوچه پس کوچه های شهر اختصاص می دهد.
«مهدی حسنوند» افزود: کرمانشاه استانی چهارفصل است و جوان بسیار دارد که می توانند با اندکی کوشش و آموزش کارآفرین شوند.
وی معتقد است، کرمانشاه اقتصادی درون زا می خواهد، اقتصادی که بر پایه توانمندی ها و ظرفیت های استانی باشد، بارها از سوی تریبون های مختلف بر ظرفیت های کشاورزی، مرزی و اقتصادی استان مانور داده شده است و اکنون از دولت جدید می خواهیم، برای پرورش این ظرفیت ها به میدان بیاید.

عصر کرد

از سخت کارکردن نترسیم
یکی دیگر از شهروندان کرمانشاهی به عنوان یک پژوهشگر اقتصادی به ایرنا گفت: درست است با تورم، تحریم و کرونا مواجه هستیم ولی با اندکی واقع بینی باید بگویم بخش از دلایل بالا رفتن نرخ بیکاری به خود ما ارتباط دارد، یک جوان کرمانشاهی نباید از سخت کارکردن هراس داشته باشد و باید از زمان طلایی عمر خود در راستای داشتن رفاه و زندگی بهتر استفاده کند.
«فاطمه کمالوند» افزود: از سوی دیگر دولتی که قرار است به عنوان بزرگترین قدرت اجرایی پای کار بیاید باید در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی و فراهم کردن ظرفیت های رقابتی در استان در مقایسه با دیگر کلانشهرها وارد عمل بشود و برای هدایت سرمایه گذاران به این استان برنامه داشته باشد.
دولت برای جذب سرمایه گذار خارجی برنامه داشته باشد
وی بر تربیت کارشناسـان و فعالان کاردان و آشـنا به مفاهیم سـرمایه‌گذاری و آموزش برای جذب سرمایه گذار به عنوان یکی از ضروریات برای رونق دهی به اقتصاد یاد کرد.
کمالوند تاکید کرد، برای کاهش نرخ بیکاری باید به همه حوزه های مغفول مانده اشتغال زایی توجه کنیم، گردشگری و خدمات عمرانی فنی یکی از حوزه هایی است که در این زمینه کمتر به آن توجه شده است در حالی که می تواند بسیار اشتغال آفرین باشد.
به بخش خصوصی برای ارزش آفرینی فرصت داده شود
یک تولیدکننده اقتصادی در کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا که از بیکاری به عنوان عامل اصلی در تعیین میزان سلامت اقتصاد یاد کرد معتقد است، در گام نخست فرهنگ کارکردن باید در میان مردم نهادینه شود.
«عباس محمدی» ادامه داد: بهبود فضای کسب و کار در استانی که از آن به عنوان سرزمین فرصت ها یاد می شود به تولید ایمن و سریع نیاز دارد که لازمه آن اعتماد به تولیدکننده و دادن میدان به او برای ارزش آفرینی است.
وی افزود: از رییس جمهور آینده این مملکت می خواهیم تا با فرصت دادن به بخش خصوصی، دست آنان را برای فعالیت بیشتر باز بگذارند تا صادرات بیشتری صورت گیرد و سود آن به کشور و استان برسد.
محمدی از تلاش برای تداوم کاهش نرخ بیکاری به عنوان مطالبه جدی فعالان اقتصادی استان از دولت آینده یاد کرد.
استان 2 میلیون نفری کرمانشاه پر از ظرفیت های بزرگ و متعدد اقتصادی و درآمدزایی است؛ از وجود 600 هزار جوان 15 تا 29 ساله و بیش از 900 هزار هکتار زمین آماده کشت با منابع آبی مناسب گرفته تا وجود معادن متعدد و ظرفیت های پرشمار گردشگری و داشتن چهار بازارچه و 2 گمرک رسمی در ‌مرز عراق.
کرمانشاه با وسعت حدود 25 هزار کیلومتر مربع، 1.5 درصد از مساحت کل کشور (هفدهمین استان) را به خود اختصاص داده و شامل 14 شهرستان، 31 بخش، 32 شهر، 86 دهستان است.

عصر کرد

گزارش از زهره کریم زاده
برچسب‌ها بیکاری مرکز آمار ایران اشتغال زایی تورم کرمانشاه نرخ بیکاری دولت سیزدهم

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/243699/رفع-بیکاری-و-کاهش-تورم-مطالبه-اصلی-کرمانشاهیان-از-دولت-سیزدهم
بستن   چاپ