عصر کرد

آخرين مطالب

روزگار ناخوش خبرنگاری در کرونا/ سخت در سخت مقالات

روزگار ناخوش خبرنگاری در کرونا/ سخت در سخت
  بزرگنمايي:

عصر کرد - سنندج - خبرنگاری جزو مشاغل سخت است که در زمان‌ بحران‌هایی همچون همه‌گیری ویروس کرونا سخت‌تر هم شده ولی اهالی رسانه حتی آنهایی که مبتلا به کرونا و بستری شدند با جان و دل همچنان قلم می‌زنند.

به گزارش ایرنا، ظهور بیماری کووید 19 در دنیا یک ساله و در ایران 9 ماهه شد، افراد زیادی مبتلا و روانه بیمارستان شدند و جان‌های زیادی هم گرفته شد.
شیوع این بیماری منجر به تعطیلی کسب و کارهای فراوانی شد ولی در مقابل حجم کار برخی مشاغل همچون کادر بهداشت و درمان را چند برابر کرد.
فعالیت در حوزه رسانه هم در این ایام نه تنها تعطیل نشد بلکه سختی و مشقت آن افزایش چشمگیری پیدا کرد با این وجود فعالان این عرصه خم به ابرو نیاورده و برای اطلاع رسانی و اعلام هشدارهای لازم و رساندن پیام مسوولان، پزشکان و کارشناسان به مردم در میدان مبارزه با این بیماری حضوری همیشگی و میتمر دارند.
تهیه گزارش‌های میدانی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، رصد مسائل و مشکلات مردم و انعکاس آن، بیان دغدغه‌های کادر بهداشت و درمان طی این مدت اولویت کار اصحاب رسانه بوده است.
خبرنگاران، روزنامه‌نگاران و عکاسان بواسطه اینکه امکان دورکاری برای آنها فراهم نیست و باید همیشه و در هر شرایطی در صحنه حاضر بوده تا بتوانند به سوژه مورد نظر خود بپردازند، از ابتلا به کرونا در امان نمانده و بسیاری از آنها مبتلا شدند.
نکته حائز اهمیت اینکه قلم بیشتر خبرنگاران در بستر بیماری هم بر زمین نماند و هر کدام به شیوه‌ای به بیان تجربیات خود و دست و پنجه نرم کردن شان با کرونا و نحوه ابتلای شان پرداخته و پیگیر پوشش اخبار حوزه‌های کاری خود نیز بودند.
طی 9 ماه شیوع کرونا در کردستان بیش از 50 نفر از اهالی رسانه استان بدون احتساب خبرنگاران و تصویربرداران صدا و سیما به بیماری کووید 19 مبتلا و روزهایی را در بستری بیماری سپری کردند بدون آنکه از کار و مسوولیت اجتماعی سان دست بکشند.
عشق اصلی‌ترین اساس کار خبرنگار
کلثوم مومنی خبرنگار ایرنا گزارش خواندنی از روند ابتلای خود به کرونا و علائمی که داشت، نوشت، که بسیار هم مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت. (www.irna.ir/news/84106005/)
بیشتر اخبار حوزه بهداشت ایرنا کردستان را این خبرنگار پرتوان و باتجربه پوشش می‌دهد و زمانی هم که در بستر بیماری بود علیرغم اینکه توان مرتب کردن خانه‌اش را نداشت ولی از نوشتن دست نکشید و با هر سختی بود کارش را انجام می‌داد.
او این کار را تنها به عشق اینکه مردم مطالبش را بخوانند و بیشتر مراقب سلامتی خود و دیگر همشهریانشان باشند، انجام داد به همین دلیل با زبانی ساده و شیوا حال و روز خود را در زمان ابتلای به این بیماری در قالب گزارشی در سخت‌ترین شرایط جسمی شرح داد.
مومنی با اشاره به اینکه در محیط‌ و اماکنی که قرار می‌گرفت پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کرد، گفت: برخی‌ها با رعایت نکردن موارد بهداشتی دیگران را هم آلوده و مبتلا به این بیماری می‌کنند.
وی اضافه کرد: از آنجا که بیشتر خبرنگاران فاقد حقوق ثابت هستند در زمان بیماری و خانه‌نشین شدن از نظر مادی متضرر می‌شوند و کسی هم از آنها حمایت نمی‌کند.
اگر چه در دولت‌های مختلف همواره اعلام شد افرادی که حقوق کمتر از 2 میلیون تومان دارند، معاف از مالیات هستند ولی هنوز این مهم اجرایی نشده و خبرنگاران زیادی هستند که با حقوق کمتر از این مبلغ مالیات پرداخت می‌کنند.

عصر کرد


نشریات مکتوب در شرایط بحرانی آسیب پذیرتر هستند
هوشیار بابایی، مدیر مسوول هفته‌نامه ده‌نگی کردستان از جمله فعالان رسانه‌ای استان است که 2 مرتبه به کرونا مبتلا شده؛ نخستین بار اسفند سال 98 و در ابتدای شیوع بطور خفیف به این بیماری مبتلا و دو هفته‌ای را در خانه قرنطینه شد.
او اواسط آبان هم دوباره درگیر کرونا ‌شد و یک روز را هم در بیمارستان سپری می‌کند و سپس 20 روز دیگر را هم در خانه می‌ماند تا دوره نقاهت را سپری کند البته در این ایام سه شماره هفته نامه‌اش را نتوانست، منتشر کند.
مدیر مسوول هفته‌نامه ده‌نگی کردستان با اشاره به اینکه نشریات مکتوب بویژه مستقل در شرایط بحرانی به نسبت دیگر رسانه‌ها آسیب‌پذیرتر هستند، گفت: یارانه مطبوعاتی به نشریاتی که نظم در انتشار آنها 80 درصد است، تعلق می‌گیرد که این قانون در شرایط کرونایی لغو نشده و همچنان اجرا می‌شود.
بابایی یادآور شد: تسهیلاتی از طریق سامانه کارا به مشاغل آسیب دیده از کرونا اختصاص پیدا کرد ولی مراحل و شرایط دریافت آن به حدی سخت بود که خیلی‌ها از ادامه مسیر منصرف شدند.
وی با اشاره به اینکه زمان بازپرداخت این تسهیلات هم یک سال و 6 ماه است، افزود: مبلغ بازپرداخت ماهانه این تسهیلات بسیار بیشتر از درآمد نشریات محلی است بنابراین کمتر مدیر مسوولی در کردستان قادر به دریافت و بازپرداخت این تسهیلات است.
پرداخت بیش از 5 میلیارد تومان تسهیلات به اهالی فرهنگ و رسانه استان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه تلاش و فعالیت اهالی رسانه در ایام کرونا ارزشمند و قابل تقدیر است، اظهار داشت: اهالی رسانه هم مانند کادر بهداشت و درمان در خط مقابله با این بیماری قرار دارند.
عبیدالله رستمی با بیان اینکه سختی و مشقت کار خبرنگاری در این ایام نسبت به گذشته افزایش پیدا کرد، افزود: تا جایی که توانستیم همه تلاش خود را برای حمایت از این قشر بکار گرفته‌ایم.
وی اضافه کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 611 فقره پرونده از سوی متقاضیان حوزه فرهنگ، هنر و رسانه استان برای دریافت تسهیلات مشاغل آسیب دیده از کرونا در سامانه کارا ثبت شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان یادآور شد: میزان تسهیلات درخواست شده اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان در سامانه کارا هفت میلیارد و 504 میلیون تومان است که تاکنون پنج میلیارد و 54 میلیون تومان آن به متقاضیان پرداخت شده است.
رییس اداره امور فرهنگی، مطبوعات و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم به خبرنگار ایرنا گفت: علاوه بر تسهیلات سامانه کارا، برای اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان که در صندوق اعتباری هنر عضویت دارند و از این طریق هم بیمه شدند، هنر کارت صادر شده است.
عیسی فلاحی با اشاره به اینکه صدور هنر کارت با شارژ 15 میلیون ریالی منوط به ثبت نام و تمایل اعضای صندوق اعتباری هنر است، افزود: آماری از صدور این کارت برای اهالی رسانه استان در اختیار ما نیست چرا که بطور مستقیم از طریق مرکز انجام شده است.
وی یادآور شد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون هم چندین مرتبه با همکاری خانه مطبوعات استان اقدام به توزیع بسته‌های معیشتی بین اعضای این خانه کرده‌ایم.

عصر کرد


جای خالی حمایت از اصحاب رسانه مبتلای به کرونا در کردستان
رییس خانه مطبوعات استان کردستان هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اوایل اردیبهشت امسال اداره کل ارشاد طی نامه‌ای درخواست ارائه لیستی از اعضای خانه مطبوعات که مبتلا به کرونا شدند را داد و پس از آن مبحثی در این رابطه مطرح نشد.
کاظم ایمان زاده اضافه کرد: در آن موقع حدود سه ماه از شیوع کرونا در استان گذشته بود و تعداد افراد مبتلا در حوزه رسانه بسیار کم بود ولی با این وجود هم حمایتی از آنها صورت نگرفت.
وی یادآور شد: جای حمایت از اهالی رسانه استان که مبتلای به کرونا شدند خالی است و امید می‌رود در این راستا تدابیر ویژه‌ای برای فعالان حوزه نشریات مکتوب که مشکلاتشان به مراتب بیشتر است، اتخاذ شود.
ابتلای بیش از 50 نفر از اعضای خانه مطبوعات کردستان به کرونا
مدیر خانه مطبوعات کردستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با وجود اینکه خانه مطبوعات منبع درآمدی ندارد ولی با همکاری بسیاری از بخش‌های خصوصی و دولتی برای همه اعضای از اسفند سال 98 تا پایان شهریور امسال بسته‌های معیشتی تهیه و تحویل دادیم.
سیدلطیف حسینی‌نسب با اشاره به اینکه طی این مدت در پنج نوبت بسته‌های غذایی و بهداشتی بین اعضای خانه مطبوعات استان توزیع شده است، افزود: شیوع کرونا بر فعالیت نشریات بویژه نشریات محلی تاثیر منفی فراوانی گذاشت و مدیران مسوول را با مشکلات مالی زیادی مواجه کرد.
مدیر خانه مطبوعات کردستان با اعلام اینکه بیش از 50 نفر اهالی مطبوعات و خبرگزاری‌های استان به کرونا مبتلا شدند، گفت: در نشریات افرادی را داریم که تاکنون 2 مرتبه به این بیماری مبتلا شده‌اند.
حسینی‌نسب یادآور شد: یکی، دو مورد از فعالان رسانه در مطبوعات و خبرگزاری‌ها و سایت‌های اینترنتی درگیر این بیماری بستری هم شدند و مابقی آنها در خانه‌ قرنطینه و تحت مداوا قرار گرفتند.
کارشناسان رسانه یکی از عوامل مهمی که باعث شده کرونا در حد بیماری‌های همه‌گیری مانند طاعون و آنفولوآنزای اسپانیایی تلفات نداشته باشد را انعکاس اخبار و انتشار آموزش‌های مداوم از سوی رسانه‌های و شبکه‌های اجتماعی می‌دانند و این مساله بیانگر عملکرد و فعالیت مطلوب و شبانه‌روزی فعالان این عرصه است.
مشکلات و تنگناهای اهالی رسانه در بحران‌ها بیشتر خود را نشان می‌دهد و انتظار می‌رود در این شرایط با توجه به رسالت خطیر این قشر، توجه بیشتری به آنها شود تا حداقل استرس مسائل معیشتی کمتری داشته باشند.
هم اکنون چهار شهرستان استان شامل سنندج، کامیاران، مریوان و قروه و 6 شهرستان استان شامل سروآّباد، دیواندره، سقز، بیجار، دهگلان و بانه نیز در وضعیت نارنجی از نظر شیوع ویروس کرونا هستند.
در تمام شهرستان‌های استان در 2 هفته اول آذر مشاغل گروه‌های 2، سه و چهار تعطیل است و در شهرهای سنندج، کامیاران، مریوان و قروه ادارات خدماتی با 50 درصد و سایر اداره‌ها با 30 درصد نیرو و بقیه به صورت دورکاری فعالیت خواهند کرد.
فعالیت دستگاه‌های خدماتی با 70 درصد در شهرهای وضعیت نارنجی شامل سقز، بانه، سروآباد، بیجار و دیواندره و سایر اداره‌ها با 50 درصد نیرو و بقیه به صورت دورکاری کار می‌کنند.
در حال حاضر 668 بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند و از این تعداد 397 نفر در سنندج، 52 نفر در سقز، 69 نفر در مریوان، 46 نفر در قروه، 34 نفر در کامیاران، 24 نفر در بانه، 18 نفر در بیجار، 21 نفر در دیواندره، چهار نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد تحت درمان قرار دارند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ظهر یکشنبه دوم آذر در مجموع 13 هزار و 53 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی و 475 بیمار نیز جان خود را از دست دادند.
از اسفند پارسال تاکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به 854 هزار و 361 نفر رسیده و 44 هزار و 802 نفر هم جان خود را از دست داده‌اند.
برچسب‌ها
ویروس کرونا کردستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطبوعات و خبرگزاری های داخلی
پروندهٔ خبری
کرونا و کسب‌وکارها: از دورکاری تا رونق آنلاین‌ها

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/160148/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان

عشق زندگی می بخشد

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

مالکان جدید استقلال و پرسپولیس از کدام منبع برای دو تیم خرج می‌کنند؟

عملکرد پرسپولیس در مرحله 1/8 نهایی جام حذفی

آمار جالب سپاهان در مرحله یک هشتم نهایی

خط و نشان بازیکن سرشناس ملاثانی برای سپاهان

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

بازگشت روماریو ستاره سابق برزیل پس از 16سال

قهرمان روس جهان و المپیک پیگیر وضعیت گرایی

خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت

سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز

گازرسانی به 100 واحد صنعتی در کردستان

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»

صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان

طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی

تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان

اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد

امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه

آمادگی امداد هوایی هلال احمر کرمانشاه در سالروز عملیات بازی‌دراز

استفاده 78 درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه

1 مصدوم به علت سقوط از ارتفاع در روستای شبانکاره منطقه روانسر

برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن

طرح باک پُر در مرز پرویزخان به صورت رسمی از روز شنبه اجرا می شود

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی های زن : «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

اعزام 2 کاروان 85 نفره از کرمانشاه به حج عمره

پنج هزار و 780 خانوار تحت پوشش بهزیستی