عصر کرد

آخرين مطالب

پیچش شمیم گلدسته و مناره در جای جای خاک کردستان فرهنگی

پیچش شمیم گلدسته و مناره در جای جای خاک کردستان
  بزرگنمايي:

عصر کرد - شهر سنندج دارای بافت ارزشمند سنتی و میراثی گران‌بها از مسجد، مناره، گلدسته، عمارت و ابنیه تاریخی است که علاوه بر هزاران عنوان شهری که سنندج دارد، شهر مساجد نگین این عناوین بوده و از شناخته‌شده‌ترین اثر تاریخی مسجد دارالاحسان یا مسجد جامع شهر سنندج است.
این مسجد ارزشمند که به قلب مذهبی سنندج شهره است به عنوان مسجد مدرسه و در دوران فتحعلی شاه قاجار و به دستور والی بزرگ کردستان امان‌الله خان اردلان ساخته شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در ایوان شرقی این مسجد کتیبه‌ای از جنس سنگ مرمر موجود است. روی این کتیبه سنگی قصاید میرزا فتح‌الله خرم کردستانی به‌همراه سال ساخت (1227 هجری) حک شده است.
همچنین در ساختمان مسجد اشعاری از شاعران دیگر همچون میرزا صادق اصفهانی، مجدالممالک و جوهری به چشم می‌خورد که به تمجید از والی وقت و شکوه و عظمت بنای مسجد پرداختند.
هاجره خاتون محل گفت‌وگوهای خالق و مخلوق
امام‌زاده هاجره خاتون خواهر امام رضا (ع) و فرزند امام موسی کاظم (ع) هم از دیگر اماکن مذهبی شهر سنندج است که در بین مردم شهر بسیار حرمت دارد.

عصر کرد

وجود مقبره هاجره خاتون در سنندج به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری و مذهبی استان جایگاهی برای دعا و نیایش و نذر و نیازهای مردم است.
زوار همیشگی این بانوی گرامی مصداق بارز ارادت اهل سنت به پیامبر گرامی اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) است.
مسجدی در کنار مقبره امام‌زاده هاجره خاتون بنا شده و مسجد و زیارتگاه هاجره خاتون یکی از مهم‌ترین مساجد و مکان‌های مذهبی شهر سنندج است.
استفاده از معماری سبک کردستانی در ایجاد ایوان ستون‌دار و گچبری‌های زیبا و نقوش پی‌درپی گل و گیاه در سمت جنوب از دیگر ویژگی‌های این بنای تاریخی است.
مقبره این بزرگوار بر اساس اعتقادات مردم اهل سنت کردستان و مسلمانان اهل سنت ساخته شده و به شکل ویژه‌ای نشانگر ارادت و محبت ویژه مردم سنندج و استان کردستان به این امامزاده و ائمه اطهار (ع) در طول تاریخ بوده و از جذابیت‌های معنوی این امامزاده تدفین پیکر بانوی شهیده اسدی در جوار مزار هاجره خاتون است.
جاذبه‌ای به زیبایی نگل
روستای نگل در کردستان هم جز قطب‌های گردشگری این استان محسوب می‌شود و این منطقه‌ی گردشگری روستایی است که در بخش کلاترزان شهرستان سنندج در کردستان واقع شده است.
علاوه بر جاذبه‌های دیدنی بسیار جالب در روستای نگل در کردستان یک نسخه خطی قرآن در این روستا واقع شده که از نظر مردم دارای کرامت و مقبولیت زیاد است.

عصر کرد

قرآن نگل بر پوستی مانند پوست آهو و به زبان کوفی نگاشته شده و در داخل مسجد تاریخی این روستا نگه داری می‌شود. بنا به عقیده مردم این روستا و برخی کارشناسان، این قرآن مبارک در زمان خلیفه سوم نگاشته شده است و جز 4 نسخه‌ای از قرآن است که در آن زمان به مناطق مختلف دنیا (که یکی از آنها ایران بود) فرستاده شده است.
جنس کاغذهای این قرآن از چرم (پوست آهو) و رنگ آن قهوه‌ای است. این نسخه با خط کوفی نوشته شده و توسط آب طلا اعراب گذاری و تزئین شده است. نقوش گیاهی زیبایی هم در حاشیه‌های قرآن نگل مشاهده می‌شود.
موزه‌ای هم به همین نام در سال 92 تأسیس شد که شامل دو بخش قرآنی و مردم شناسی است در واقع می‌توان گفت با تأسیس این موزه که اولین موزه روستایی کشور نیز محسوب می‌شد، روستای توریستی نگل از لحاظ گردشگری تکمیل شد و همه اجناس موزه را مردم به صورت خود جوش تهیه و به موزه نگل اهدا کردند.
مسجد آویهنگ یادگاری از دوره قاجار
مسجد آویهنگ هم دیگر جای مذهبی با قدمت در کردستان است که به دوره قاجار بازمی‌گردد، از بناهای تاریخی و مکان‌های دیدنی سنندج است.
از ویژگی‌های برجسته بنای مسجد می‌توان به استفاده از قوس‌های نیم‌دایره متداول عصر قاجار اشاره کرد. این اثر در تاریخ 27 مردا، 1382 با شماره ثبت 9612 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

عصر کرد

مسجدی به بلندای تاریخ در سنندج
مسجد ملأ احمد قیامتی با قدمتی که به اواخر دوره صفوی و اوایل دوره قاجار بازمی‌گردد، در گذر آصف، ورودی بازار سنندج قرار دارد و از جاهای دیدنی سنندج به شمار می‌آید.
این مسجد به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین مساجد سنندج یاد می‌شود و با توجه به ارزش تاریخی، با شماره ثبت 4474 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
امامزاده پیر عمر پسر بلافصل حضرت علی (ع) است و نام ایشان را سید عبدالصمد ذکر کردند و چون مدفنش در میان اهل تسنن است او را پیرعمر می‌خوانند.
این مجموعه شامل مقبره و مسجد است، بنای اصلی مقبره در زمان سلیمان خان اردلان در سال 1040 هجری قمری ساخته شده و این بقعه در ضلع جنوبی خیابان امام خمینی (ره) در مجاورت قلعه حکومتی سنه دژ قدیم قرار گرفته است.

عصر کرد

امامزاده پیر محمد نیز فرزند امامزاده پیرعمر (ع) است و او از اولین ساداتی است که در این منطقه سکونت اختیار کرده است.
این بقعه در میدان نبوت شهر سنندج، بالای تپه‌ای در گورستان قدیمی پیرمحمد واقع شده است.
امامزاده سید جلال الدین
امامزاده سید جلال الدین از نوادگان امام سجاد (ع) است، بقعه تاریخی این امامزاده در خارج از روستای متروکه باباگرگر در 38 کیلومتری شمال شرقی شهر قروه و در حاشیه رودشور واقع شده است.
چشمه آب معدنی جوشان از آثار طبیعی در کنار این امامزاده است و منجر به جذب تعداد زیادی گردشگر به منطقه شده است.
این چشمه آب معدنی که ترکیبی از گوگرد و آب است برای درمان بسیاری از بیماری‌های پوستی مفید است و سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.
زیارتگاه حضرت عکاشه
زیارتگاه حضرت عکاشه در فاصله 45 کیلومتری شمال غرب کامیاران و بر سر راه جاده آسفالته کامیاران به مریوان در نزدیکی روستای کاشتر زیارتگاه یکی از اصحاب پیامبر به نام معین‌الدین روحانی معروف به حضرت عکاشه وجود دارد.

عصر کرد

مردم منطقه بر این عقیده هستند که حضرت عکاشه از سوریه به این محل آمده است در گذشته افراد بسیاری حتی خارج از کشور به این محل می‌آمدند، فاصله نزدیک این زیارتگاه با روستاهای دیدنی تنگی‌ور و پالنگان بر اهمیت آن افزوده است.
مسجد دومناره سقز
مسجد دومناره سقز هم واقع در محله میان قلعه سقز و در دامنه یگانه تپه تاریخی داخل شهر یعنی نارین قلعه و در بافت قدیمی شهر در خیابان امام خمینی (ره) قرار دارد و این مسجد در محیطی آزاد ساخته شده است و از هر طرف باز است.
مقبره پیرشالیار که از موبدان عبدالقادر گیلانی است در انتهای جاده اورامان قرار دارد و آئین‌های ویژه در مراسم‌های پیرشالیار شامل ذبح دام قربانی، دف زنی، نوعی رقص، خوردن آش، و شب نشینی و خواندن شعر و دعا است.

عصر کرد

مراسم کومسای نیمه فصل بهار برگزار می‌شود و در آن روز مردم با حضور در مقبره پیرشایار دعا می‌کنند که سال جدید برای آنها با برکت باشد و در مراسم نیمه زمستان یا همان عروسی پیرشالیار نیز که سه روز به طول می‌انجامد آئین‌های خاصی از جمله دف نوازی و رقص دینی برگزار می‌شود.
استان کردستان علاوه بر جاذبه‌های دیدنی طبیعی، تاریخی و مذهبی دارای مردمانی خونگرم و مهمان نواز است که در تمامی ایام سال به ویژه تعطیلات نوروزی پذیرای مردم مناطق مختلف کشور و حتی گردشگران و مسافران خارج از کشور است.
مسجد خورشید لقا خانم، مسجد دارالامان، مسجد رشید قلعه بیگی، مسجده وکیل، مسجد وزیر، سردرفهیم، مقبره مشرف الملک، مقبره شیخ محمد باقر غیاثی، کلیسای سنندج از دیگر مکان‌های مذهبی استان کردستان است که دیدن آنها علاوه بر ثبت خاطره‌ای زیبا زیارتی خالصانه هم دربردارد.
وجود مساجد بی شمار، اماکن متبرکه، امامزاده‌ها و مکان‌های مذهبی در جای جای کردستان ظرفیت مناسبی برای جذب گردشگر و مسافر در ایام مختلف سال و تعطیلات نوروزی است.
وجود بیش از 2 هزار مسجد و 75 بقعه متبرکه و امامزاده در مناطق روستایی و شهری فرصتی برای توسعه و تقویت گردشگری مذهبی در این منطقه به شمار می‌آید و در زمینه جذب زائر و گردشگر مؤثر است.
وجود این تعداد مسجد و مکان مذهبی در کردستان نشان می‌دهد که این استان یکی از مناطق مستعد در زمینه تقویت صنعت گردشگری مذهبی است.
کد خبر 6060731

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/811227/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برد حیاتی مشهدی‌ها در لیگ بسکتبال جوانان کشور

سیدحسین و حرکتی فراتر از سیو و شیرجه! (عکس)

بازسازی صحنه درگیری مزاحمین نوامیس در محله نازی آباد (عکس)

همایش ملی میرزا احمد داواشی، شاعر بلندآوازه‌ی کُرد برگزار می‌شود

در شب قهرمانی اسکودتو در میلان چه گذشت؟

سوراخی در یخ که 50 سال دانشمندان را متحیر کرده بود

الخلیفی: مستحق حذف نبودیم، ناراحتم

رویس: کسی به تیر دروازه‌های پی‌اس‌جی اهمیت نمی‌دهد!

دورتموند دو موقعیت خلق کرد و فینالیست شد

درگیری فرانسوی‌ها با پلیس پس از حذف پی‌اس‌جی

آتش زدن بنر و پرچم هواداران دورتموند توسط طرفداران پاری سن ژرمن

پاری‌ سن ژرمن از پنالتی هم شانس نیاورد (عکس)

خوشحالی بازیکنان دورتموند پس از پیروزی مقابل پاری سن ژرمن و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

خلاصه بازی پاری سن ژرمن 0 - دورتموند 1

مصطفوی: باشگاه‌ ها باید از کمیته داوران اطاعت کنند

تعریف و تمجید سردار آزمون از استقلال و نکونام

رئال اسطوره مغضوب بایرن را به برنابئو دعوت کرد

مصطفوی: تنش روی سکوها از نیمکت باشگاه‌ها می آید

حواشی دیدار نساجی - پرسپولیس در رقابت های لیگ برتر ایران از زاویه‌ای متفاوت

حواشی دیدار استقلال - ذوب‌آهن در رقابت های لیگ برتر ایران از زاویه‌ای متفاوت

بعد از 11 سال دورتموند دوباره در فینال ومبلی

سرنگونی ام باپه در محوطه جریمه دورتموند که داور اعتقادی به پنالتی نداشت

زنبورها اولین مسافر فینال لندن؛ خداحافظی امباپه و دوستان با لیگ قهرمانان

کارشناسی داوری فولاد - تراکتور

کارشناسی داوری نساجی - پرسپولیس

اینیستا پس از گل به یادماندی مقابل چلسی

موقعیت خطرناک برای پاریسی ها و برخورد توپ با تیر دروازه

گل اول دورتموند توسط هوملز

کارشناسی داوری استقلال - ذوب آهن

شوت مندس به تیر دروازه دورتمومد برخورد کرد

محمدی: جرایم مالی به تنهایی راهگشا نیست

گل دوم دورتموند آفساید اعلام شد

سومین و چهارمین شوت پاریسی ها هم به تیر دروازه برخورد کرد!

پاری سن ژرمن 0-1 دورتموند؛ نیمه دوم

صحنه های امدادرسانی فرصتی از سوی خداوند برای هلال احمری ها است

پیام جالب یک مستاجر به صاحب خانه اش | چرا فکر می‌کنی مقصر همه مشکلات اقتصادی‌ات من هستم؟ | ببینید

فال انبیا فردا چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403

جزئیات زمان اعزام زائران حج تمتع کرمانشاه

آموزش‌های جهاددانشگاهی «اشتغال محور» است

شب ماند و او دیگر نیامد

آزمون: رابطه‌ام با تمام بازیکنان رم خوب است

غایبان هوادار مقابل پرسپولیس مشخص شدند

بارسلونا به دنبال ستاره جنجالی یونایتد

شوت سنگین ریرسون از کنار دروازه پاری سن ژرمن به بیرون رفت

واکنش تند به پیشنهاد حذف سپاهان از فوتبال ایران

واکنش شاه‌حسینی به احکام کمیته انضباطی

طرح هواداران پاری سن جذاب ژرمن پیش از شروع بازی

دوناروما به این شکل روی ضد حمله خطرناک دورتموند دروازه پاریسی ها را نجات داد

موقعیت خوب پاری سن ژرمن روی شوت دمبله

پاری سن ژرمن 0-0 دورتموند؛ نیمه اول