عصر کرد

آخرين مطالب

روایت 2000 نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند اجتماعی و فرهنگی

روایت 2000 نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ایسنا/کرمانشاه هرگوشه‌ مخازن آب خودنمایی می‌کرد. مخازنی که شاید خیلی اوقات خالی می‌ماندند و آبی برای پر کردن آنها نبود و تنها منبع آب این روستا و چند روستای اطراف آن تانکرهای آبرسانی‌ سیار بود و یا گاهی چشمه‌های محلی کوچک با آب ناپایدار و گاهی نه چندان سالم.
این آب تنها آبِ در اختیار اهالی این روستاها بود.
هم برای شرب، هم مصارف بهداشتی، هم آب مورد نیاز احشام و… .
روستاهایی که بیش از 40 سال است همین روند را داشته‌اند، تا اینکه در دولت سیزدهم لوله‌های آب به تک تک خانه‌های این روستاها رسید و بعد از چند دهه طعم آب سالم و بهداشتی را چشیدند.
شاید باورش دشوار باشد که روستاهایی در شهرستان کرمانشاه و تنها در فاصله کمتر از دو ساعت از مرکز استان چنین وضعیتی داشتند و حالا به همت شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه چند صد روستا در استان یا آبرسانی شده‌اند و یا پروژه‌های آنها در حال اجرا است و اگر پول باشد تا پایان سال 1405 دیگر روستایی با تنش آبی در کرمانشاه باقی نخواهد ماند.
آبرسانی به 820 روستای کرمانشاه در دست اقدام است
به گزارش ایسنا، امروز(یازدهم اردیبهشت) دومین برنامه از اردوهای «راویان پیشرفت» با بازدید خبرنگاران از پروژه‌های حوزه آب و فاضلاب استان برگزار شد.
در ابتدای این برنامه سوار بر اتوبوس‌ها راهی روستاهای محروم دهستان جلالوند شدیم تا از نزدیک حال خوب مردمی که اخیرا آب به روستاهای آنها رسیده را ببینیم. روستاهایی که بنا به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان، به همراه 820 روستای دیگر استان آبرسانی به آنها در حال اجرا است.
دکتر رضا داوودی در مسیر رسیدن‌ به این روستاها توضیحاتی درباره وضعیت پروژه‌های آبرسانی روستایی در استان ارائه کرد ‌و با بیان اینکه آبرسانی به روستاهای کرمانشاه در سه بخش در دست اقدام است، این سه بخش را شامل پروژه‌های با اعتبارات ملی، پروژه‌های با اعتبارات استانی و پروژه‌های قرارگاه محرومیت‌زدایی عنوان کرد و گفت: در مجموع 820 روستا در این سه بخش در حال آبرسانی است.
وی با بیان اینکه عمده این پروژه‌ها از تیرماه سال 1401 آغاز شده‌اند، افزود: در همین مدت آبرسانی به 325 روستا به بهره‌برداری رسیده و یا آماده بهره‌برداری است که جمعیتی بالغ بر 45 هزار نفر از این پروژه‌ها بهره‌مند خواهند شد.
به گفته داوودی، برای آبرسانی به این روستاها بالغ بر 625 کیلومتر لوله‌گذاری، احداث 153 باب مخزن، احداث 49 باب ایستگاه پمپاژ و حفر 46 حلقه چاه انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه طی حدود دو سال اخیر به اندازه 10 تا 20 سال کار انجام شده است، گفت: در سالیان گذشته هر سال 20 تا 40 روستا آبرسانی می‌شد، اما در این دو سال شاهد آبرسانی به 325 روستای استان بوده‌ایم.
به گفته داوودی، عملیات رسمی بهره‌برداری از آبرسانی به تعدادی از این روستاها از اواخر اردیبهشت آغاز می‌شود، اما هم اکنون نیز آب در اختیار مردم قرار دارد و معطل افتتاح‌های رسمی نیستند.
وی در ادامه اشاره‌ای هم به پروژه‌های آبرسانی به روستاها در قالب قرارگاه محرومیت‌زدایی داشت که در مجموع 860 روستا در قالب دو قرارداد و ظرف مدت حدود سه سال آبرسانی می‌شوند که عملیات اجرایی تعدادی از آنها آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه تعداد روستاهایی که در قرارداد اول آبرسانی می‌شوند را 349 روستا اعلام کرد و یادآور شد: در قالب قرارداد دوم نیز 511 روستا آبرسانی می‌شوند که در انعقاد قرارداد دوم از اولین‌ استان‌ها بودیم.
وی ابراز امیدواری کرد آبرسانی به روستاهایی که در قالب قرارگاه محرومیت‌زدایی و همچنین در سایر بخش‌ها دست اقدام است، تا پایان نیمه اول سال 1405 و البته به شرط تامین اعتبار به بهره‌برداری برسد.
داوودی در ادامه با بیان اینکه ‌پروژه‌های آبرسانی روستایی در تمامی شهرستان‌ها در دست اجرا است، کرمانشاه را محروم‌ترین شهرستان استان از نظر آب روستایی اعلام کرد.
وی اظهار کرد: در شهرستان کرمانشاه دو پروژه بزرگ مجتمع‌های آبرسانی امام علی (ع) یک و دو در دست اجرا است.

عصر کرد

ماجرای دو هزار نفری که سال‌ها آب نداشتند
با پایان این توضیحات به روستای « قاپ قوی» رسیدیم، جایی‌که پروژه امام علی (ع) با تحت پوشش قرار دادن 18 روستا در حال انجام است و بازدیدی از روستای « سراب کریان» که در انتهای این مسیر آبرسانی قرار داشت، انجام دادیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از اینکه پروژه آبرسانی امام علی (ع) یک، 18 روستا را با جمعیت دو هزار نفر تحت پوشش دارد یاد کرد و گفت: مردم این روستاها در این سال‌ها هیچ نوع دسترسی به آب آشامیدنی نداشتند و منبع تامین آب آنها از طریق آبرسانی سیار و یا برخی چشمه‌های محلی غیر بهداشتی بود.
داوودی اظهار کرد: هم اکنون از این 18 روستا هشت روستا از آب بهره‌مند هستند و 10 روستای دیگر نیز تا پایان اردیبهشت آب‌دار خواهند شد.
وی از انجام 80 کیلومتر لوله‌گذاری، حفر یک حلقه چاه با دبی 25 لیتر در ثانیه، احداث 21 باب مخزن و پنج ایستگاه پمپاژ برای آبرسانی به این 18 روستا خبر داد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از صعب‌العبور بودن تعدادی از این روستاها یاد کرد که کار آبرسانی را دشوار کرده بود.
به اندازه سختی کار اما مردم روستا راضی بودند، شیرینی پخش می‌کردند و دور مدیران و خبرنگاران حلقه زده بودند و از اینکه بعد از چند دهه می‌توانند در منازل خود شیر آب را باز کنند و آب مصرف کنند شادی می‌کردند.
تلاش برای بهره‌برداری از مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کرمانشاه تا سال 1404
بازدید از ‌پروژه‌های آب روستایی که تمام شد، مقصد بعدی پروژه‌ای برای فاضلاب شهر کرمانشاه بود. پروژه‌ای بسیار مهم و حیاتی که مردم چندین سال چشم انتظار اجرای آن بودند.
کمی به سمت انتهای شهرک کیهانشهر مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کرمانشاه در حال ساخت است. ‌پروژه‌ای که وقتی به بهره‌برداری برسد فاضلاب یک‌سوم دیگر از جمعیت شهر کرمانشاه را تصفیه خواهد کرد و تنها فاضلاب یک سوم شهر باقی می‌ماند.
جای خالی این پروژه‌ در این سال‌ها باعث شده دو رودخانه مهم شهر، یعنی آبشوران و قره‌سو بار تصفیه‌خانه را به دوش بکشند و به مسیری برای عبور فاضلاب تبدیل شوند.
این پروژه که عملیات اجرایی آن عملا از نیمه دوم سال 1401 آغاز شده، در صورت تامین اعتبار تا سال 1404 وارد مدار خواهد شد.
داوودی با بیان اینکه مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کرمانشاه برای تصفیه فاضلاب 400 هزار نفر در حال اجرا است، ظرفیت این تصفیه‌خانه را 67 هزار مترمکعب در شبانه‌روز اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه از پیشرفته‌ترین تاسیسات فاضلاب بهره می‌برد و حدود 24.5 میلیون مترمکعب پساب خروجی دارد که برای صنایع کرمانشاه خصوصا صنایع شرق کرمانشاه قابل استفاده خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه پیمانکار این پروژه را قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا اعلام کرد ‌و افزود: این تصفیه‌خانه اکنون حدود 24 درصد پیشرفت دارد.
داوودی ابراز امیدواری کرد تا پایان سال عملیات سازه‌ای این تصفیه‌خانه به اتمام برسد تا در سال آینده بتوان تجهیزات آن را خریداری و نصب کرد و در نهایت در سال 1404 به شرط تامین منابع مالی شاهد بهره‌برداری از این تصفیه‌خانه باشیم.
وی از مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه به عنوان یک مگاپروژه یاد کرد که هم مزایای زیست محیطی و صنعتی دارد و هم‌ با قرار دادن پساب در اختیار صنایع، به حفظ ذخایر آب کمک خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از انجام 345 هزار متر مکعب خاک‌برداری، 4600 تن آرماتوربندی، 35 هزار مترمکعب معادل 90 هزار تن بتن‌ریزی و … برای این پروژه خبر داد.
داوودی با اشاره به سرمایه‌گذاری حدود هزار میلیارد تومانی این پروژه و اینکه مصوبه سفر رئیس جمهور به میزان حدود 316 میلیارد تومان را دارد، ابراز امیدواری کرد، بتوان از محل قانون بودجه نیز مبالغی برای این تصفیه‌خانه دریافت کرد.
وی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر فاضلاب 324 هزار نفر از جمعیت شهر کرمانشاه تصفیه می‌شود، گفت: برای پوشش جمعیت شهر کرمانشاه نیازمند دو مدول تصفیه‌خانه با ظرفیت 400 هزار نفر هستیم.

عصر کرد

عصر کرد

تابستان 1403، بهترین تابستان کرمانشاه از نظر تنش آبی
به گزارش ایسنا، مقصد آخر خطوطی برای بهبود توزیع آب در شهر کرمانشاه بود که در نزدیکی میدان شهدا در دست اجرا است.
‌پروژه‌ای که به تکمیل خطوط بین مخازن کمک می‌کند و باعث می‌شود مشکل قدیمی توزیع آب در مناطق شهر کرمانشاه بعد از چند دهه مرتفع شود.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه، برای حل مشکل تامین آب مناطق جنوبی، شرقی و جنوب غربی شهر کرمانشاه، دو خط شامل خط غرب و خط جنوب و شرق اجرا شد که خط غرب بین مخازن چمن به جمهوری اجرا شده و اگرچه تا حدودی به بهبود وضعیت جنوب غربی کمک کرده، اما برای تکمیل این اقدامات باید خط شرق و جنوب نیز اجرایی شود.
داوودی از طول 9 کیلومتری خط جنوب و شرق نیز یاد کرد که هفت کیلومتر آن اجرایی شده و دو کیلومتر باقی مانده نیز تا اوایل تیرماه و قبل از تنش آبی اجرا خواهد شد.
وی معتقد است، با مجموع اقدامات از جمله تکمیل خطوط بین مخازن، اصلاح و بازسازی شبکه، جداسازی زون‌های فشاری، حفر 25 حلقه چاه و … مشکلات چندین ساله‌ آب شهر کرمانشاه حل شده و تابستان 1403 بهترین تابستان از نظر تنش آبی برای شهر کرمانشاه خواهد بود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/825474/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

من چه گویم که غریب است دلم!

لغو جلسه مهم مدیران ارشد فوتبال

تمام گل های بایرلورکوزن در مسیر صعود به فینال لیگ اروپا

تمام گل های آتالانتا در مسیر صعود به فینال لیگ اروپا

سعید معر‌وف: جای خالی تنها سه‌رقمی والیبال ایران

توصیه به آرسنال؛ ستاره یونایتد را بخر و قهرمان شو

تسلیت فدراسیون عربستان بابت شهادت رییس‌جمهور

قرعه کشی نیمه‌نهایی حذفی تغییر کرد

کشف50هزار لیتر گازوئیل قاچاق در رباط کریم‌/یک نفر دستگیر شد

برگزاری مراسم سوگواری شهادت رئیس جمهور و همراهانش در شهر رباط سنگ بخش رخ شهرستان تربت حیدریه

پای سخن رنگین‌کمانی از صاحب‌نظران

رقابت نفس‌گیر در اقتصاد چرخشی/ ایتالیا پادشاه اقتصاد چرخشی

آیت االله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور جهادی و مردمی که در قلب مردم جای دارد.

پیام تسلیت مدیر عامل صندوق قرض الحسنه شاهد به مناسبت شهادت رئیس محترم جمهور و همراهان ایشان

عاشق و معشوق در این پرده کیست؟

محمدنبی: آیت‌الله رئیسی قدم‌های بزرگی برای ورزش برداشت

ممبینی: آیت‌الله رئیسی مشکلات ورزشی را درک می‌کرد

تاج: خصوصی‌سازی از مهمترین اقدامات آیت‌الله رئیسی بود

جلسه هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال لغو شد

کولاک تیم‌های ملی فانکشنال فیتنس ایران در قهرمانی آسیا

نصیرزاده: جامعه بدنسازی خاطرات خوشی از رئیس جمهور دارند

ستاره صربستان: ایران یکی از بهترین تیم‌های دنیاست

علاقه عجیب بکام به یورگن کلوپ

مجوز پرسپولیس برای لیگ نخبگان بارگذاری شد

تایید حمایت گواردیولا از مردم غزه با چفیه فلسطینی

تونی کروس اعلام بازنشستگی کرد

عزاداری مردم کردستان در سوگ شهادت سید محرومان

حضور اقشار مختلف مردم بیجار در آیین عزاداری شهید خدمت

کردستان| آیت‌الله رئیسی مجاهد و خادم مردم بود

شهید رئیسی مصداق واقعی یک رییس جمهور مردمی بود

مراکز تعویض پلاک و اخذ آزمون مهارت رانندگی در کردستان فردا تعطیل است

دغدغه 30 سفر شهید رئیسی برای حل مشکلات کردستان چه بود؟

توصیف نماینده ولی‌فقیه کردستان از شهید رئیسی چه بود؟

نیمکت فصل بعد پرسپولیس صاحب دارد!

شهید رییسی احیاگر خدمت جهادی و انقلابی بود

روایتی از حضور آیت‌الله رئیسی در تخت فولاد اصفهان و توصیه‌ای که برای ظهور داشتند

آیین عزاداری شهید خدمت در بانه

ناراحتی مردم کردستان از شهادت آیت‌الله رئیسی

شهید رئیسی منادی وحدت بود/خدماتش در کردستان فراموش نمی‌شود

خدمات ارزشمند آیت الله رییسی در سقز ماندگار است

تشییع پیکر شهید مدافع امنیت در کرمانشاه، فردا

ارتقای 23 پله‌ای خوزستان در حوزه فناوری نتیجه توجه شهید رییسی بود

اشک شوق و اندوه مازندران تنها در فاصله دو روز

آموزش صنایع‌دستی به محلات حاشیه‌نشین کرمانشاه می‌رسد

حفظ کیفیت آب شرب در صدر اولویت‌ها است

کرمانشاه بار دیگر رنگ و بوی «شهید مدافع وطن» به خود گرفت

آثار جهانی شهادت شهید رئیسی نشانه اقتدار نظام است

آیت االله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور جهادی و مردمی بود که در قلب مردم جای خواهد داشت

اجتماع مردم شهید پرور استان البرز در سوگ شهادت سیدالشهدای خدمت سید ابراهیم رئیسی

پیام تسلیت رئیس دانشگاه شاهد به مناسبت عروج شهادت گونه آیت‌الله رئیسی و همراهانش