رئیس شبکه دامپزشکی کرمانشاه: کیفیت گوشت قصابی و رستورانها بررسی میشود
اجتماعی
بزرگنمايي:
عصر کرد - ایرنا / رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه گفت: کیفیت گوشت چرخ کرده عرضه شده در قصابیها و مراکز فروش و نیز رستورانها و کبابیهای این شهرستان با انجام نمونهبرداری بررسی و با متخلفان برخورد قانونی میشود.
تورج کرمیان، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه با اشاره به این که این طرح به صورت ویژه در این شهرستان در تمام رستوران ها و کبابی ها و مراکز عرضه مواد غذایی از جمله قصابی ها اجرا میشود، اظهار کرد: میزان جریمه واحدهای متخلف نیز مختص همان میزان مواد غذایی شناسایی و ضبط شده نبوده و به یک بازه زمانی معمولا یکساله تعمیم داده خواهد شد.
وی با بیان اینکه این طرح با همکاری سازمان تعزیرات در حال اجراست اضافه کرد: جرایم سنگینی برای این گونه واحدهایی که از حُسن اعتماد مردم سواستفاده می کنند، تعلق خواهد گرفت.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه ادامه داد: متاسفانه مشاهده شده است که در برخی از قصابی ها برای گوشت چرخ کرده اقدام به مخلوط کردن بافت های همبندی و دیگر آلایش ها به گوشت میکنند که با توجه به نمونه برداری های انجام شده بافت های همبندی کاملا و به راحتی تشخیص داده می شود.
کرمیان ادامه داد: این نوع تخلف که حتی ممکن است در واحدهای کشتارگاهی نیز صورت بگیرد کاملا رصد شده و علاوه بر بُعد بهداشتی شامل بُعد تعزیراتی نیز میشود.
وی گفت: عرضه گوشت نامرغوب به صورت چرخ کرده یکی از رایجترین و شایعترین روشهای فروش گوشت نامرغوب به شمار میرود و برخی واحدهای قصابی اقدام به چرخ کردن گوشت و سایر اجزای لاشه دام میکنند.
دکتر کرمیان یادآور شد: از جمله تخلف های احتمالی در گوشت چرخکرده میتوان به استفاده از گوشت حیوانات پیر و لاغر و دیرپز، گوشت مانده و تاریخ منقضی و فاسد، گوشت منجمد یخزدایی (دیفراست) شده، استفاده از گوشت سایر دامها که ارزش غذایی پائینی دارند (مانند سنگدان مرغ و گوشت کله گاوی) اشاره کرد.
رئیس شبکه دامپزشکی کرمانشاه اظهار کرد: در گوشت چرخ کرده فلهای به دلیل اینکه بافت آن در اثر چرخ کردن از هم گسسته شده و همچنین خونابه ایجاد میشود، امکان رشد باکتریهای بیماریزا در آن افزایش یافته و سریعتر فاسد میشود.
وی افزود: بهترین روش برای تهیه گوشت چرخ کرده سالم مراجعه به قصابی معتبر دارای مجوز، تهیه گوشت و چرخ کردن آن در حضور مشتری است. با این کار اطمینان کامل از سلامت گوشت و نداشتن مواد افزودنی یا نگهدارنده حاصل می شود اما در صورت نیاز میتوان این نوع گوشت را به صورت آماده و بستهبندی شده از فروشگاههای معتبر و شناخته شده تهیه کرد.
کرمیان تاکید کرد: در این شرایط لازم است در زمان خرید به اطلاعات مندرج روی محصول (تاریخ تولید و انقضا، محتویات، نشان و کد رهگیری دامپزشکی) در کنار سالم بودن بستهبندی و نداشتن پارگی باید توجه شود.
وی یادآور شد: از شهروندان تقاضا می شود، گوشت و آلایش مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه و هرگونه انتقاد، پیشنهاد و شکایت خود را از طریق سامانه تلفنی 1512 و پیامکی 100010001512 با ما در میان بگذارند.
-
چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۷:۵۷
-
۲۰ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/825650/