پنجشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴
گفتگو

افزایش سطح زیرکشت انار در کردستان

افزایش سطح زیرکشت انار در کردستان
عصر کرد - سنندج- رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان از کشت ۱۲۵۰ هکتار انار در استان خبر داد و گفت: بیش از ۹۰ درصد باغات انار در شهرستان‌های کامیاران و سروآباد قرار دارند.
  بزرگنمايي:

عصر کرد - سنندج- رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان از کشت 1250 هکتار انار در استان خبر داد و گفت: بیش از 90 درصد باغات انار در شهرستان‌های کامیاران و سروآباد قرار دارند.

سعدی نقشبندی ، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر سطح زیرکشت انار در استان به هزار و 250 هکتار رسیده است که بیش از 90 درصد آن در شهرستان‌های کامیاران و سروآباد واقع شده است.
وی با اشاره به شرایط اقلیمی خاص مورد نیاز این محصول افزود: با توجه به اینکه انار از گونه‌های نیمه‌گرمسیری محسوب می‌شود، کشت آن محدود به نیمه‌غربی استان بوده و به جز برخی مناطق خاص با میکروکلیمای مناسب، در سایر نقاط امکان توسعه ندارد.
نقشبندی ادامه داد: توسعه و کشت انار در کردستان طی سال‌های اخیر روند افزایشی داشته است؛ چرا که شرایط اقلیمی، بازار مناسب و کیفیت مطلوب انار تولیدی استان زمینه مساعدی برای گسترش این محصول فراهم کرده است.
وی تصریح کرد: همچنین وجود زیرساخت‌های فرآوری در استان از دیگر عوامل رشد تولید انار به شمار می‌رود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان درباره ارقام تولیدی انار در استان گفت: ارقام ملس ساوه، رباب نی‌ریز، شیرین ساوه و محلی اورامان از جمله گونه‌های اصلی کشت‌شده در باغات کردستان هستند.
وی با اشاره به چالش‌های تولید انار در استان اظهار داشت: شیوع کرم گلوگاه انار، گرمای بیش از حد تابستان، آفتاب‌سوختگی و کاهش بازارپسندی از مهم‌ترین مشکلات باغداران است.
وی گفت: همچنین نبود سردخانه‌های کافی برای نگهداری محصول موجب افت قیمت و خسارت به تولیدکنندگان می‌شود.
به گفته نقشبندی ، برداشت انار در استان کردستان از اواخر مهرماه آغاز و تا نیمه آبان‌ماه ادامه دارد.


نظرات شما